Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Stedentrip Brugge: het Venetië van het Noorden

Brugge in België - Stedentrip Brugge

Stedentrip Brugge: het Venetië van het Noorden

Brugge in België - Stedentrip Brugge

Inhoudsopgave

Zin om eens een weekendje weg te gaan, maar is Venetië een beetje ver voor een paar dagen? Niet getreurd, het Belgische Brugge is minstens zo mooi en veel dichterbij. Er is genoeg te zien, te doen en vooral te proeven tijdens een stedentrip Brugge.

Stedentrip Brugge

Brugge heet niet voor niets BRUGge, de stad telt ruim 70 bruggen. Niet zo gek dat Brugge ook wel ‘het Venetië van het Noorden’ wordt genoemd. De grachten, bruggetjes en oude kasseienstraten geven het stadscentrum een middeleeuwse sfeer. Dit is dan ook precies wat Brugge tot een toeristische trekpleister maakt, van over de hele wereld komen mensen om het middeleeuwse centrum te bewonderen. Zelfs de winkelstraat (Zuidzandstraat) oogt nog middeleeuws met haar kasseienstenen en oude stadspanden.

Zien in Brugge

Eén van de bekendste plekken in Brugge is de Grote Markt. Met een oppervlakte van ongeveer 1 hectare doet zij haar naam zeker eer aan. Aan de noordkant van deze markt zie mooie stadspanden met authentieke gevels. Aan de oostkant staat het stadhuis. En aan de zuidkant bevindt zich het imposante Belfort, ook wel de Halletoren genoemd.

Belfort, ook wel Halletoren genoemd.
Belfort, ook wel Halletoren genoemd.

Brugge kent vele kerken, maar eentje die wel een bezoekje waard is, is de Basiliek van het Heilig Bloed. Hier ligt een van de populairste relieken van België: het Heilig Bloed van Jesus. Je kan gratis een kijkje nemen in deze basiliek, maar slechts één keer per jaar, tijdens Hemelvaart, kan je het bloed zien. Het wordt dan tijdens de Heilig-Bloedprocessie door de stad geleid. Voor een Instagram-proof foto moet je naar De Rozenhoedkaai. Dit is het meest gefotografeerde plekje van Brugge en dat is zeker niet onterecht!

Een leuke en informatieve manier om Brugge goed te zien, is een boottocht door de grachten. Op deze manier zie je veel van het middeleeuwse Brugge én wordt er nog uitleg bij gegeven ook. Wil je op een originelere manier Brugge bekijken? Neem dan eens de paardenkoets! Er is niks middeleeuwser dan met een paard en wagen over de kasseienstraten te rijden, ondertussen word je langs de mooiste en bekendste plekjes van Brugge geleid.

Neem de paardenkoets tijdens je stedentrip Brugge
Neem de paardenkoets tijdens je stedentrip

Doen in Brugge

In Brugge kijk je niet alleen je ogen uit, je kunt er ook veel dingen doen. Zo vind je er vele, originele musea. Natuurlijk zijn er vele musea over de rijke geschiedenis van Brugge, maar niet alle musea laten de geschiedenis zien.

Bij Brouwerij de Halve Maan zie je hoe de Brugse Zot wordt gebrouwen. Altijd al willen weten hoe bonbons worden gemaakt? Choco-Story vertelt je het hele verhaal. Of ga naar het frietmuseum en ontdek dat een van onze favoriete guilty plausures niet zo simpel is als het lijkt. Natuurlijk ontkom je er niet aan….na de interessante rondleidingen door een van deze musea, moet je het eindproduct ook even proeven. Vervelend hoor 😉

Heb je je buik wel even vol van al dat eten? Ga dan lekker een middagje shoppen in het centrum. Je vindt er alle bekende winkelketens, maar ook vele kleine, originele boetiekjes. Of beklim de Halletoren. Na 366 treden heb je een mooi uitzicht over Brugge en die extra calorieën zijn er ook meteen af 😉

Shoppen in Brugge
Shoppen in Brugge (stedentrip Brugge)

Blijf je overnachten in Brugge, dan kan je je ’s nachts helemaal laten gaan in het uitgaansleven. Op de Eiermarkt, vlak bij de Grote Markt, zijn er meerdere cafés die wel weten hoe je een feestje bouwt. Een paar staten verder vind je de club De Coulissen, entree is gratis!

Proeven in Brugge

Brugge is hofleverancier van vele Belgische specialiteiten, oftewel guilty pleasures 😉 Letterlijk in elk café kan je een Brugse Zot drinken, de naam zegt het al, hét bier van Brugge. Of loop eens door de Wollestraat. In deze straat bevinden zich vele chocolatiers, echt verbazingwekkend wat zij allemaal van chocola kunnen maken. Het ziet er niet alleen prachtig uit, het smaakt nog veel beter!

Chocolatier in Brugge, geniet van de lekkerste chocolade
Chocolatier in Brugge – Stedentrip Brugge

Aan het eind van deze straat vind je ‘The Beerwall’ van 2Be. Dorstig geworden van deze muur die niet in één keer op de foto past? Je kan deze muur bewonderen, terwijl je geniet van een heerlijk Belgisch speciaalbiertje. Heb je nog wel een plekje over? Eet dan een heerlijke wafel met bijvoorbeeld vers fruit of chocoladesaus. Overal op straat worden de beste wafels voor maar een paar euro verkocht.

Kortom, voor een leuk weekendje weg hoef je helemaal niet ver te reizen. Brugge ligt vlak over de Nederlandse grens, maar je bevind je meteen in een hele andere wereld. Terwijl je over de bruggetjes en oude kasseienstraten wandelt of rijdt, waan je je haast in de middeleeuwen. Hiermee doet Brugge zeker niet onder voor het veel toeristischere Venetië. En met een overschot aan heerlijk eten en drinken is je weekend compleet! Laat die werkweek maar weer komen!

Ook zin in een stedentrip Brugge?

Laat je verrassen door deze mooie Belgische stad. Bekijk nu de mogelijkheden!

Plan je reis door België
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je reis door België