Stedentrip rond de kerst: goede alternatieven in coronatijd

Gepubliceerd: 16 sep 2020 | Foto: Stedentrip rond de Kerst: leuke alternatieven in coronatijd

Stedentrip rond de Kerst: leuke alternatieven in coronatijd
Reisblog Liefde voor Reizen

Een stedentrip rond de kerst, normaal kijken we als reizigers hier het hele jaar al naar uit. Dit jaar is het helemaal anders en slaan we de grote kerstmarkten in Duitsland en Nederland liever over. Drukke plekken opzoeken is gezien het coronavirus niet verstandig en grote massa’s mensen vermijden we liever. Maar niet getreurd, want er zijn hele leuke alternatieven waarmee je als reisliefhebber toch nog een geslaagde december maand kunt hebben.

Stedentrippen in eigen land

Bij een stedentrip denken we al snel aan vliegen of de trein pakken naar het buitenland. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Zowel in Nederland als in België zijn onwijs leuke steden te bezoeken en dan heb ik het niet over de grootste steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Brussel, maar wat dacht je bijvoorbeeld in Nederland van Haarlem, Deventer of Delft en in België van Brugge of Leuven.

Bij een bezoek aan deze steden kun je met een goede voorbereiding en het volgen van de geldende coronaregels een onvergetelijke stedentrip rond de kerst hebben.

Over Haarlem

Iedere keer tijdens mijn bezoek aan Haarlem dacht ik: ‘Waarom kom ik hier eigenlijk niet vaker?. Deze stad in Noord-Holland heeft alles in huis voor een fijne stedentrip. Een prachtig stadscentrum waar je fantastisch kunt shoppen, mooie oude gebouwen en veel leuke bezienswaardigheden. En last but not least Haarlem is ook nog eens goed te bereiken met de trein.

Overnachten in Haarlem: bekijk alle hotels

Bezienswaardigheden in Haarlem: bekijk leuke activiteiten in Haarlem

Over Deventer

Deventer is en blijft echt mijn stadje in Nederland. Steeds meer Nederlanders en toeristen weten deze prachtige Hanzestad in het oosten van Nederland te vinden. En terecht! Deventer is een prachtige stad met een oud stadscentrum, veel historische plekjes, een stadsstrand, eigen stadsbrouwerij en veel mooie bezienswaardigheden. Helaas gaat dit jaar rond de kerst het jaarlijkse Dickensfestijn niet door, maar genoeg redenen om toch het mooie Deventer in december te bezoeken. Ontdek de stad Deventer met onze uitgebreide blog.

Het sfeervolle Deventer in Nederland
De skyline van het sfeervolle Deventer in Nederland

Leuke slaapplekken in Deventer: bekijk alle hotels

Over Delft

Delft wordt vaak ‘klein Amsterdam’ genoemd en ik begrijp die opmerking wel. De huisjes, grachten, de sfeer…Delft en Amsterdam hebben veel overeenkomsten.

Toch heeft Delft dit jaar wel een groot voordeel en helemaal in deze crisistijd waarin we leven. Het is namelijk een stukje minder druk dan Amsterdam en daarom een goed alternatief. Zeker nu het toerisme flink is afgenomen door de coronaregels is een bezoek aan Delft rond de kerst een aanrader.

Overnachten in Delft: bekijk alle hotels

Bezienswaardigheden in Delft: bekijk leuke activiteiten in Delft

Over Brugge

Brugge noemen ze ook wel het Venetië van het noorden. Brugge heet niet voor niets BRUGge, de stad telt namelijk ruim 70 bruggen. Niet zo gek dat Brugge ook wel ‘het Venetië van het Noorden’ wordt genoemd. De grachten, bruggetjes en oude kasseienstraten geven het stadscentrum een middeleeuwse sfeer. Brugge leent zich perfect voor een stedentrip rond de kerst en is een absolute must visit.

Rozenhoedkaai Brugge
Rozenhoedkaai Brugge, het Venetië van het noorden – Foto: Johanna

Overnachten in Brugge: bekijk alle hotels

Goedkope treintickets: bekijk de goedkoopste treintickets

Bezienswaardigheden Brugge: bekijk leuke activiteiten in Brugge

Over Leuven

Het mooie Belgische Leuven ligt centraal in België, in de provincie Vlaams-Brabant en is met ongeveer honderdduizend inwoners een middelgrote stad in België.

Leuven heeft een historische centrum en veel leuke en mooie bezienswaardigheden om te bezoeken zoals: het stadhuis, de Sint-Pieterskerk, Klein Begijnhof en brouwerij Stella Artois. Leuven is een goed alternatief voor Brussel en Antwerpen om te bezoeken in december.

Overnachten in Leuven: bekijk alle hotels

Goedkope treintickets: bekijk de goedkoopste treintickets

Bezienswaardigheden in Leuven: bekijk leuke activiteiten in Leuven

Kleinere Duitse steden

Wil je als Nederlander of Belg toch het land verlaten en naar het buitenland afreizen. Dan zijn de kleinere steden in Duitsland ook een goed alternatief. Ik kan mij indenken dat Berlijn in de coronatijd even niet op je lijstje staat. Een stad zoals Münster is dan wel weer een goed idee. Ik ben zelf een aantal jaar geleden in Münster geweest en kwam erg enthousiast terug. Ik vind het de mooiste stad in Duitsland die ik tot nu toe bezocht heb. Zeker rond de kerst hangt er een hele fijne sfeer.

Geniet van historisch Münster - stedentrip kerst
Geniet van historisch Münster in Duitsland – stedentrip kerst

De treinverbinding vanaf Nederland met Münster is goed te doen. Treintickets naar Münster vind je hier

Natuurhuisje midden in de natuur

Heb je het even gehad met steden en ga je veel liever rond de kerst de rust op zoeken, dan hebben wij een leuke tip voor je. Via Natuurhuisje.nl kun je contactloze huisjes boeken, waarbij je met niemand in contact hoeft te komen bij het huren van een natuurhuisje. Lees meer over contactloze huisjes

Wat je ook gaat doen rond deze kerst, ik wens je alvast hele mooie dagen.

Meer leuke tips over weekendjes weg of verre reizen? Volg ons team op Facebook en mis niets meer.

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Nederland ook leuk:

Doen in Rotterdam
Nederland

10 x doen in Rotterdam tijdens een weekendje weg

Zin in een weekendje weg in Nederland? Wat dacht van je een weekendje Rotterdam? Tijdens jouw bezoek aan deze leuke stad in Zuid-Holland hoef je je sowieso niet te vervelen. Deze stad heeft namelijk veel leuke plekken om te bezoeken. In deze blog delen wij 10 leuke dingen om te doen in Rotterdam tijdens een 10 x doen in Rotterdam tijdens een weekendje weg

7 tips voor een bezoek aan de Marker Wadden
Nederland

7 tips voor een bezoek aan de Marker Wadden

Sinds een paar jaar is het Markermeer een eilandengroep rijker. De Marker Wadden zorgen voor een rijkere biodiversiteit in het gebied en bieden nieuwe broedplaatsen aan diverse soorten vogels. Een interessante bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars dus. Wil je ook kennismaken met dit bijzondere natuurgebied? Met deze tips voor een bezoek aan de Marker Wadden 7 tips voor een bezoek aan de Marker Wadden

Natuuractiviteiten - geniet nog intenser van de Nederlandse natuur
Nederland

Activiteiten in de natuur: geniet nog intenser van de Nederlandse natuur

Nog nooit eerder konden we zo intens genieten van de natuur als nu. Met de komst van het vakantiehuisjes platform Natuurhuisje.nl in 2009 wisten oprichters Luuk en Tim van Oerle zich te onderscheiden in de vakantiehuizen markt. Met een speciaal platform puur gericht op huisjes in de natuur, werd het voor natuurliefhebbers een stuk makkelijker Activiteiten in de natuur: geniet nog intenser van de Nederlandse natuur

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy