Studeren in Amerika: living the American dream

Gepubliceerd: 17 jan 2018 | Foto: gastblogger Valerie

gastblogger Valerie
Reisblog Liefde voor Reizen

Ben jij helemaal gek van Amerika en droom jij wel eens over the American dream? Misschien is studeren in Amerika dan wel wat voor jou. Studeren in Amerika is niet alleen leuk, maar je hebt er ook echt wat aan. Zo zul je in no-time jezelf ontwikkelen, maak je nieuwe vrienden voor het leven en leer je het grote indrukwekkende Amerika ook zelf kennen. Uit onderzoek blijkt dat studenten die in het buitenland gestudeerd hebben veel sneller een baan zullen vinden. Het heeft dus heel veel voordelen. Zou jij willen studeren in Amerika? 

High School Amerika

Hoe gaaf is het om de High School Amerika te kunnen ervaren net zoals in de bekende films en tv series. Gele schoolbussen, de American football games, je maakt het allemaal mee tijdens je studie in Amerika. Een andere omgeving stimuleert en motiveert en zorgt ervoor dat je met een koffer vol met ervaring terugkomt in Nederland. De vraag is natuurlijk of je nog wel terug wilt, misschien heb je het tijdens je studie in Amerika zo naar je zin gehad, dat je er voor altijd blijft wonen en werken. 

Uitwisseling Amerika

Dompel je zelf onder en ‘live the American Dream’ met een uitwisseling naar Amerika. Een periode waarin je een mooi avontuur begint, een totaal andere lifestyle ervaart en je Engels flink kan verbeteren. Door te kiezen voor een studie in het buitenland, zorg je ervoor dat je ook persoonlijk een grote ontwikkeling doormaakt en volwassen weer terugkomt. Ook vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt, mede dankzij het verbeteren van jouw niveau van de Engelse taal. Je zult eerder aan de slag kunnen gaan bij internationale bedrijven en kunnen werken op een afdeling waarbij Engels een must is. 

Leuke bestemmingen om te studeren 

Als je de keuze hebt gemaakt om te gaan studeren in Amerika, in welke stad ga je dan studeren? Dat is altijd een lastige vraag, aangezien er veel te gekke steden zijn in Amerika. Je kunt natuurlijk kiezen voor het bruisende en hippe New York, maar je kunt ook voor het mooie San Francisco gaan. 2 totaal verschillende steden, die ieder weer haar eigen charme hebben. Voordat je hier een keuze in maakt, kun je het beste op zoek gaan naar leuke reisblogs over deze steden en jezelf even inlezen. Er is genoeg te vinden en het is wel natuurlijk een belangrijke keuze, een keuze voor het leven.  

De voordelen van een studie in Amerika

  • Het verbreden van je horizon 
  • Het verrijken van je cv
  • Nieuwe vrienden maken
  • Een mooie herinnering voor het leven

Zou jij willen studeren in Amerika? 

Geef je mening! Laat een reactie achter!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Verenigde Staten ook leuk:

Wat te doen in Atlanta - Verenigde Staten
Verenigde Staten

Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Atlanta. Wie heeft er nog niet gehoord van deze bruisende metropool in Georgia, in de Verenigde Staten? Bakermat van de al even bruisende Coca-Cola en nog belangrijker: van de burgerrechtenbeweging van Martin Luther King Jr. Ook de luchthaven van Atlanta is bekend als ware hub van waaruit je de hele VS kunt bereizen. Maar wist Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten
Verenigde Staten

De ultieme rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten

Altijd al de ultieme roadtrip door de VS willen maken? Dan is een rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten wat voor jou! Deze regio is misschien wat minder populair in vergelijking met andere regio’s, maar geloof ons, het is een bezoek meer dan waard! Natuurliefhebbers genieten hier volop van bergen en de bos. De ultieme rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten

Las Vegas - dé Amerikaanse stad waar verveling niet bestaat
Verenigde Staten

Las Vegas: dé Amerikaanse stad waar verveling niet bestaat

Welcome to Fabulous Las Vegas! Midden in de Amerikaanse Mojave Desert schittert het bruisende Las Vegas. Een bezoek aan deze ‘Entertainment Capital of the World’ staat voor vermaak, verbazing en herinneringen maken voor het leven. Nog nooit was een bezoek aan deze Amerikaanse gokstad zo binnen handbereik, want met de rechtstreekse vluchten van KLM ben Las Vegas: dé Amerikaanse stad waar verveling niet bestaat

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy