Taalreizen: leer een taal in het buitenland

Taalreizen: een mooie en leuke manier om jezelf verder te ontwikkelen

Gepubliceerd: 08 dec 2017 | Foto: Taalreizen: leer een taal in het buitenland

Als kind was ik er al gek op, nieuwe talen leren. Op de middelbare school vond ik Duits en met name Engels echt leuke vakken. Ik was misschien niet dé beste van de klas, toch kwam ik door mijn motivatie en enthousiasme altijd wel ver. Begin dit jaar heb ik voor mijn werk nog een Engelse IELTS test afgelegd en met een ruime voldoende gehaald. Ik vind het zelf belangrijk dat ik met mijn Engels op niveau blijf, gezien ik ook regelmatig met buitenlandse bedrijven samenwerk. Je kunt tegenwoordig heel gemakkelijk Google Translate gebruiken, maar ik vind dat je dit als ondersteuning moet gebruiken en eerst altijd het zelf moet proberen met je eigen taalkennis. 

Taal leren

Er zijn verschillende manieren om een taal te kunnen leren. Zo kun je bijvoorbeeld online een taalcursus volgen, kun je een taaltoetsen op locatie doen, kun je gaan studeren in het buitenland, maar kun je ook bijvoorbeeld een taalreis boeken. Ik heb zelf gemerkt dat ik het snelste een taal leer in het land zelf. In zo’n situatie moet je wel die taal spreken en ga je je uiterste best doen om jezelf verstaanbaar te maken. Boek een vliegticket, boek een hostel en gooo! Zo kun je bijvoorbeeld op een leuke manier Spaans leren in Spanje of Engels leren in Engeland. 

Mijn grootste Engelse taalontwikkeling vond plaats in Australië, waar ik in 2008 een half jaar stage heb gelopen. Tijdens zo’n periode leer je in no time nieuwe Engelse woorden en ga je na een paar maanden zelfs in het Engels denken. Ik raad het daarom ook iedereen aan, die graag zijn taalkennis wil vergroten. Tijdens zo’n stage periode MOET je wel Engels praten en zal niemand gek opkijken als je soms grammaticaal een foutje maakt. Je bent er tenslotte om te leren, ook op taalniveau. 

Down Under, paradijselijk mooi

In Australië, een land waar ze graag socializen

Mijn favoriete talen 

Naast het feit dat ik gek ben op de Engelse taal zou ik ook graag nog eens Spaans of Grieks willen leren. Spaans vind ik een prachtige taal en daarbij heb ik het gevoel dat het een van de makkelijkste talen is om te leren. Grieks lijkt mij ontzettend handig, aangezien ik regelmatig in Griekenland te vinden ben en ik het stiekem ook een erg mooie taal vind. 

Spaans leren

Als ik ooit die stap ga zetten om op taalreis te gaan en ik kies voor Spaans dan lijkt mij de omgeving van Madrid wel een te gekke keuze. Even helemaal opgaan in de Spaanse cultuur en Spaanse leefstijl, mij lijkt dat wel wat. 

Grieks leren

Als ik voor Grieks zou gaan zou ik kiezen voor Athene en daar voor langere tijd willen blijven. Ik ben dit jaar voor het eerst in Athene geweest en kwam erg positief verrast terug in Nederland.  Grieks is voor mij qua taal wel een stuk lastiger, dat heb ik gemerkt tijdens mijn laatste verblijf in Griekenland. De Griekse woorden blijven bij mij iets minder goed hangen dan Spaanse woorden. 

Jesper voor de bus

In Griekenland, op het Griekse eiland Tinos

Taalreizen 

Een taalreis heeft enorm veel voordelen. Zo leer je in no time een nieuwe taal, leer je tijdens zo’n taalreis nieuwe mensen kennen en maak je kennis met een nieuwe cultuur. Welke taal zou jij graag willen leren? Misschien zijn die taalreizen ook wel wat voor jou. 

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy