Te paard door de Vallei van Viñales

Paardrijden in Cuba - Vallei van Viñales

Paardrijden in Cuba - Vallei van Viñales

Soms moet je tijdens het reizen eens iets geks doen wat je normaal gesproken nooit zult doen. Zo besloot ik om tijdens mijn trip in Cuba de Vallei van Viñales te paard te gaan ontdekken. Heel enthousiast werd ik wakker in mijn appartement en liep ik naar de Vallei toe, waar onze gids met 3 paarden stond te wachten. Ik was samen met reporter Martin die ook erg enthousiast was.

Terwijl ik op het paard klim merk ik dat het niet echt mijn ding is, maar dingen die je niet gewend bent zijn al snel spannend. De gids merkt aan mij dat ik het best wel spannend vind en geeft mijn paard een tik waardoor het paard begint te lopen en wij aan onze prachtige tour kunnen beginnen. Met zweethandjes leg ik de eerste meters af en na enkele kilometers nemen de zenuwen wat af en begin ik steeds meer te waarderen dat het ontdekken van een gebied te paard nog geen eens zo’n gek idee is. 

Ik op het paard door Te paard door de Vallei van Viñales

Ik op het paard door Te paard door de Vallei van Viñales

De prachtige uitzichten en gebergten vliegen langs mij heen en het is tijd voor de eerste stop. De paarden laten wij even achter ons en we gaan een hutje in waar een Cubaanse boer al klaarstaat met verschillende kokosnoten die hij begint open te snijden. Tijd voor een drankje, wat ook wel nodig was op deze warme dag. Na deze stop gaan we weer verder met onze avontuurlijke tocht. Regelmatig passeren wij andere Cubanen die druk bezig zijn met bijvoorbeeld de weg of met hun groentetuintjes. Bij mij ging het passeren van de groentetuintjes best prima, alleen bij Martin luisterde het paard niet echt waardoor hij dwars door een groentetuin heen liep, hilarisch moment was dat. 

Even een tussenstop. Cubaanse boer snijdt de kokosnoten open!

Even een tussenstop. Cubaanse boer snijdt de kokosnoten open!

Als ik terugdenk aan deze tour dan was het zeker een avontuur en hebben we heel veel kunnen zien van de Vallei. Paardrijden geeft je een vrij gevoel en laat je nog meer voelen alsof je een local bent. Er zijn over de wereld verschillende paarden tours te boeken. Je kunt er ook voor kiezen om een tour te doen met minipaarden. Hierbij kun je bijvoorbeeld gebieden ontdekken per koets. Ook dit geeft je weer dat gevoel van vrijheid. 

Tussenstop: poseren bij de hut!

Tussenstop: poseren bij de hut!

Heb jij wel eens paardgereden op vakantie? 

Waar was dat en hoe was jouw ervaring? 

 

Reageer op dit artikel
  1. Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?