Hoe maak je een caravan schoon?

Tips om je caravan schoon te houden


21 feb 2016 |
Foto: Hoe maak je een caravan schoon?

Het hebben van een eigen caravan is natuurlijk fantastisch en zorgt voor een onvergetelijke vakantie. Toch heeft een caravan ook wat nadelen, bijvoorbeeld het onderhouden en schoonhouden van de caravan. Over dat laatste ga ik wat handige tips met jou delen die het schoonhouden van de caravan vereenvoudigen. Daar gaan we!

Ruim altijd eerst je caravan goed op 

Het kan na een vakantie natuurlijk best een rommetje zijn in je caravan. Zorg ervoor dat de caravan altijd goed opgeruimd is voordat je gaat schoonmaken. Maak een rondje door je caravan en zorg dat alles wat er niet in hoort eruit is. Verwijder ook altijd alle voedselresten, deze kunnen namelijk ongedierte aantrekken. Pas als de caravan weer op orde is begin je met het schoonmaken van de buitenkant en het interieur. 

Het reinigen van de buitenkant van de caravan

De buitenkant van de caravan heeft vaak veel te lijden tijdens een vakantie. Zo kan er een zout laag ontstaan en kan de caravan last hebben van bijvoorbeeld pekel, UV-stralen en zure regen. Zorg er altijd voor dat de caravan na een vakantie ook van de buitenkant wordt schoongemaakt. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen of de caravan door een wasstraat te rijden speciaal voor caravans. Dit voorkomt dat de laklaag zijn beschermende werking gaat verliezen en dat er corrosie kan ontstaan. 

Controleer ook altijd de rubberafdichtingen van de deuren, ramen en serviceluiken en kijk of deze nog soepel zijn. Deze rubbers kun je bijvoorbeeld soepel houden met siliconenspray. 

Het reinigen van het interieur in de caravan 

Ook de binnenkant van de caravan heeft veel te lijden tijdens een vakantie. Zo kan de binnenkant vervuilt worden door modder, vliegen en eetresten. Je kunt het beste beginnen met alle onderdelen die los kunnen te verwijderen en het interieur grondig te stofzuigen. Daarna kun je de meubeldelen en het dashboard afnemen met een vochtige doek. 

Reinig ook altijd de koelkast grondig en controleer de conditie van de afdichtingrubbers. Voor het keukenblok zijn speciale reinigers verkrijgbaar, waardoor de keuken weer lekker gaat glanzen. 

Heb je zelf nog een handige schoonmaak tip? 

Deel hem dan met ons!

Ga je liever voor een stacaravan? 

Upgrade nu jouw kampeervakantie, bekijk de mogelijkheden qua stacaravans


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *