Tips voor een afscheidsfeestje & herinneringen aan mijn vlag


23 dec 2015 | Reisinspiratie
Foto:

Stel, je kent iemand die je dierbaar is en die gaat lang op reis? Wat doe je dan? Ja! Natuurlijk! Je verzorgt een afscheidsfeestje! Maar regel je zo’n afscheidsfeestje, waar moet je allemaal op letten? In deze blog helpen we je een handje!

Koop een vlag

Het is natuurlijk verdrietig als iemand die je dierbaar is voor langere tijd op reis gaat en vooral ook spannend. Ik weet nog toen ik voor een aantal maanden naar Nieuw-Zeeland ging dat ik verrast werd door familie en vrienden met een afscheidsfeestje. Er was confetti, thema-eten, wereldvlaggen en vooral een hoop gezelligheid. De vlag heb ik nog steeds en die doet mij denken aan dit mooie moment. Nu ik dit zo schrijf word ik weer warm van binnen en elke keer als ik die Nieuw-Zeeland vlag ziet staan kronkelen er herinneringen door mij heen! Het is gek dat je aan een vlag zoveel kan herinneren, het zijn tenslotte toch de kleine dingen die het doen.

Herinneringen aan mijn vlag uit Nieuw-Zeeland

Herinneringen aan mijn vlag uit Nieuw-Zeeland

Tips voor het organiseren van een afscheidsfeestje

– Zorg ervoor dat diegene niets door heeft
– Zorg voor eten uit dat land waar diegene heen gaat
– Zorg voor slingers/ confetti/ vlaggen met de kleuren van het land als versiering in je huis
– Zorg dat alle dierbaren en vrienden er zijn en een klein cadeautje meebrengen als aandenken aan hen
– Zorg dat alle dierbaren en vrienden een brief/foto of iets dergelijks schrijven die alleen tijdens de reis geopend mogen worden wanneer er heimwee optreed – Zorg voor foto’s van het afscheidsfeest

Uiteindelijk zal diegene blij zijn om weer naar huis te mogen! Ik was ook in alle glorie toen ik na terugkomst mijn nichtje weer mocht aanschouwen!

Afscheid van mij op Schiphol!

Aankomst op Schiphol / weer mijn familie zien!

Wereldvlag nodig?

Ook op zoek naar een wereldvlag voor jouw afscheidsfeestje? Bestel je wereldvlag dan online via een webshop. Het bestellen van wereldvlaggen gaat online namelijk erg eenvoudig en zo’n wereldvlag geeft je net dat extra beetje sfeer tijdens jouw afscheidsfeestje. 


  1. Reisblogger Marloes

    Auteur

    Ik ben reporter Marloes, geboren in 1989. Als kleine meid met twee broers en lieve ouders was ik al veel buiten en kampeerden we al veel in de bossen en in het buitenland. Ik heb een enorme interesse in reizen en geniet van elke reis die ik maak!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *