Tips voor een afscheidsfeestje & herinneringen aan mijn vlag

Gepubliceerd: 23 dec 2015 | Foto:

Stel, je kent iemand die je dierbaar is en die gaat lang op reis? Wat doe je dan? Ja! Natuurlijk! Je verzorgt een afscheidsfeestje! Maar regel je zo’n afscheidsfeestje, waar moet je allemaal op letten? In deze blog helpen we je een handje!

Koop een vlag

Het is natuurlijk verdrietig als iemand die je dierbaar is voor langere tijd op reis gaat en vooral ook spannend. Ik weet nog toen ik voor een aantal maanden naar Nieuw-Zeeland ging dat ik verrast werd door familie en vrienden met een afscheidsfeestje. Er was confetti, thema-eten, wereldvlaggen en vooral een hoop gezelligheid. De vlag heb ik nog steeds en die doet mij denken aan dit mooie moment. Nu ik dit zo schrijf word ik weer warm van binnen en elke keer als ik die Nieuw-Zeeland vlag ziet staan kronkelen er herinneringen door mij heen! Het is gek dat je aan een vlag zoveel kan herinneren, het zijn tenslotte toch de kleine dingen die het doen.

Herinneringen aan mijn vlag uit Nieuw-Zeeland

Herinneringen aan mijn vlag uit Nieuw-Zeeland

Tips voor het organiseren van een afscheidsfeestje

– Zorg ervoor dat diegene niets door heeft
– Zorg voor eten uit dat land waar diegene heen gaat
– Zorg voor slingers/ confetti/ vlaggen met de kleuren van het land als versiering in je huis
– Zorg dat alle dierbaren en vrienden er zijn en een klein cadeautje meebrengen als aandenken aan hen
– Zorg dat alle dierbaren en vrienden een brief/foto of iets dergelijks schrijven die alleen tijdens de reis geopend mogen worden wanneer er heimwee optreed – Zorg voor foto’s van het afscheidsfeest

Uiteindelijk zal diegene blij zijn om weer naar huis te mogen! Ik was ook in alle glorie toen ik na terugkomst mijn nichtje weer mocht aanschouwen!

Afscheid van mij op Schiphol!

Aankomst op Schiphol / weer mijn familie zien!

Wereldvlag nodig?

Ook op zoek naar een wereldvlag voor jouw afscheidsfeestje? Bestel je wereldvlag dan online via een webshop. Het bestellen van wereldvlaggen gaat online namelijk erg eenvoudig en zo’n wereldvlag geeft je net dat extra beetje sfeer tijdens jouw afscheidsfeestje. 

Reisblogger Marloes

Auteur:

Ik ben reporter Marloes, geboren in 1989. Als kleine meid met twee broers en lieve ouders was ik al veel buiten en kampeerden we al veel in de bossen en in het buitenland. Ik heb een enorme interesse in reizen en geniet van elke reis die ik maak!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

8 jaar Liefde voor Reizen: win een reis rondom de wereld!

Van een weekendje genieten op Texel, een onvergetelijke reis door Lapland, tot aan een mooie boottocht door de wetlands van...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy