Tips voor het aanvragen van een visum voor Australië

Gepubliceerd: 05 aug 2015 | Foto: Visum aanvragen voor Australië

Visum aanvragen voor Australië
Reisblog Liefde voor Reizen

Australië, het land aan de andere kant van de wereld, met zijn aantrekkingskracht op backpackers, avonturiers en wereldreizigers. Het land is het op 5 na grootste land ter wereld (185 keer zo groot als Nederland) en er wonen met 22 miljoen mensen, maar zo’n 5 miljoen mensen meer dan in Nederland. Veel mensen gaan er naartoe om de rust en ruimte te zoeken, de mooie natuur en het fijne klimaat te ervaren, de relaxte sfeer te proeven, of om er te werken voor korte of langere periode. Stedentripper Jesper heeft op Liefdevoorreizen.nl al een aantal redenen gegeven waarom je naar Australië toe zou moeten en 5 hotspots in Sydney!

Het land heeft veel te bieden voor zowel toeristen, als tijdelijke werknemers. Er is in Australië veel vraag naar geschoolde werknemers en er zijn dan ook veel stageplekken te vinden voor buitenlandse studenten, of tijdelijke banen voor afgestudeerden.

Visum is verplicht voor toeristen en werkzoekenden

Wanneer je naar Australië wilt moet je er wel rekening mee houden, dat een visum verplicht is. Zowel voor toeristen, als voor mensen die in Australië willen werken. De mensen in Australië zijn dan heel relaxt, de regels zijn strikt en worden ook als zodanig nageleefd. Als een visum aanvraag niet volgens de regels is gegaan, is de kans namelijk groot, dat je niet wordt toegelaten in Australië. Het aanvragen van een visum voor Australië kan bijvoorbeeld via het bedrijf Auvisa, die alle kennis van visa in huis hebben. 

Toeristenvisum (meest voorkomend)

Nederlandse burgers moeten dus een geldig visum hebben voor Australië voordat ze afreizen naar het land down under. Australische visum regels zijn vrij ingewikkeld en er zijn veel verschillende soorten visa om uit te kiezen. De meest voorkomende is het toeristenvisum, die je online kunt verkrijgen. Het toeristenvisum wordt meestal uitgegeven met de geldigheid van 1 jaar en het is een multiple entry visum, wat betekent dat je gedurende 1 jaar meerdere malen naar Australië kunt reizen met hetzelfde visum, zolang ieder bezoek maar maximaal 3 maanden duurt.

Working Holiday Visum

Voor jongeren tussen de 18-30 jaar oud geldt, dat zij een aanvraag voor een werkvakantie visum (working holiday visum) kunnen doen, waarmee je een verblijf in Australië voor 1 jaar krijgt om te werken, reizen en studeren. Dit type visum is erg populair. Let er wel op dat een working holiday visum maar 1 keer aangevraagd kan worden. 

Een tip voor iedereen die dus naar Australië wil reizen, met welk doel dan ook, bereid je goed voor met betrekking tot de visum regels.

De Australische overheid

Wil je meer nuttige informatie over de regels met betrekking tot Australische visa, raadpleeg dan de website van de Australische overheid: www.border.gov.au

Handige organisaties die kunnen helpen

Ook zijn er organisaties die je goed kunnen helpen met het verkrijgen van een visum tegen een kleine vergoeding.

Reisblogger Martin

Auteur:

Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Darwin(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Wat te doen op Tasmanië
Reisinspiratie

Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Tasmanië, door de locals ook wel Tassie genoemd, is een eiland in het zuidoosten van Australië wat bekend staat om haar unieke en kwetsbare ecosysteem. Het eiland is het thuis van de zeldzame Tasmaanse Duivel en is geliefd onder reizigers vanwege de wijngaarden, de schitterende wandelgebieden en de mooie skigebieden. Maar ook om te vissen Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Wat te doen in Atlanta - Verenigde Staten
Reisinspiratie

Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Atlanta. Wie heeft er nog niet gehoord van deze bruisende metropool in Georgia, in de Verenigde Staten? Bakermat van de al even bruisende Coca-Cola en nog belangrijker: van de burgerrechtenbeweging van Martin Luther King Jr. Ook de luchthaven van Atlanta is bekend als ware hub van waaruit je de hele VS kunt bereizen. Maar wist Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Kanovakantie in Noorwegen
Reisinspiratie

Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Bergen, meren waar je eindeloos op kunt varen, uitgestrekte bossen.. je vindt het allemaal in Noorwegen. Er zijn genoeg manieren om die prachtige natuur te ervaren, maar door te kanoën en wildkamperen kun je het effect van de ruige omgeving pas echt goed merken. Meer weten? Lees dan gauw verder. Een kanotocht door Noorwegen met Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy