Tips voor het aanvragen van een visum voor Australië

Gepubliceerd: 05 aug 2015 | Foto: Visum aanvragen voor Australië

Australië, het land aan de andere kant van de wereld, met zijn aantrekkingskracht op backpackers, avonturiers en wereldreizigers. Het land is het op 5 na grootste land ter wereld (185 keer zo groot als Nederland) en er wonen met 22 miljoen mensen, maar zo’n 5 miljoen mensen meer dan in Nederland. Veel mensen gaan er naartoe om de rust en ruimte te zoeken, de mooie natuur en het fijne klimaat te ervaren, de relaxte sfeer te proeven, of om er te werken voor korte of langere periode. Stedentripper Jesper heeft op Liefdevoorreizen.nl al een aantal redenen gegeven waarom je naar Australië toe zou moeten en 5 hotspots in Sydney!

Het land heeft veel te bieden voor zowel toeristen, als tijdelijke werknemers. Er is in Australië veel vraag naar geschoolde werknemers en er zijn dan ook veel stageplekken te vinden voor buitenlandse studenten, of tijdelijke banen voor afgestudeerden.

Visum is verplicht voor toeristen en werkzoekenden

Wanneer je naar Australië wilt moet je er wel rekening mee houden, dat een visum verplicht is. Zowel voor toeristen, als voor mensen die in Australië willen werken. De mensen in Australië zijn dan heel relaxt, de regels zijn strikt en worden ook als zodanig nageleefd. Als een visum aanvraag niet volgens de regels is gegaan, is de kans namelijk groot, dat je niet wordt toegelaten in Australië. Het aanvragen van een visum voor Australië kan bijvoorbeeld via het bedrijf Auvisa, die alle kennis van visa in huis hebben. 

Toeristenvisum (meest voorkomend)

Nederlandse burgers moeten dus een geldig visum hebben voor Australië voordat ze afreizen naar het land down under. Australische visum regels zijn vrij ingewikkeld en er zijn veel verschillende soorten visa om uit te kiezen. De meest voorkomende is het toeristenvisum, die je online kunt verkrijgen. Het toeristenvisum wordt meestal uitgegeven met de geldigheid van 1 jaar en het is een multiple entry visum, wat betekent dat je gedurende 1 jaar meerdere malen naar Australië kunt reizen met hetzelfde visum, zolang ieder bezoek maar maximaal 3 maanden duurt.

Working Holiday Visum

Voor jongeren tussen de 18-30 jaar oud geldt, dat zij een aanvraag voor een werkvakantie visum (working holiday visum) kunnen doen, waarmee je een verblijf in Australië voor 1 jaar krijgt om te werken, reizen en studeren. Dit type visum is erg populair. Let er wel op dat een working holiday visum maar 1 keer aangevraagd kan worden. 

Een tip voor iedereen die dus naar Australië wil reizen, met welk doel dan ook, bereid je goed voor met betrekking tot de visum regels.

De Australische overheid

Wil je meer nuttige informatie over de regels met betrekking tot Australische visa, raadpleeg dan de website van de Australische overheid: www.border.gov.au

Handige organisaties die kunnen helpen

Ook zijn er organisaties die je goed kunnen helpen met het verkrijgen van een visum tegen een kleine vergoeding.

Reisblogger Martin

Auteur:

Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Darwin(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

8 jaar Liefde voor Reizen: win een reis rondom de wereld!

Van een weekendje genieten op Texel, een onvergetelijke reis door Lapland, tot aan een mooie boottocht door de wetlands van...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy