Tips voor het aanvragen van een visum voor Australië

Gepubliceerd: 05 aug 2015 | Foto: Visum aanvragen voor Australië

Australië, het land aan de andere kant van de wereld, met zijn aantrekkingskracht op backpackers, avonturiers en wereldreizigers. Het land is het op 5 na grootste land ter wereld (185 keer zo groot als Nederland) en er wonen met 22 miljoen mensen, maar zo’n 5 miljoen mensen meer dan in Nederland. Veel mensen gaan er naartoe om de rust en ruimte te zoeken, de mooie natuur en het fijne klimaat te ervaren, de relaxte sfeer te proeven, of om er te werken voor korte of langere periode. Stedentripper Jesper heeft op Liefdevoorreizen.nl al een aantal redenen gegeven waarom je naar Australië toe zou moeten en 5 hotspots in Sydney!

Het land heeft veel te bieden voor zowel toeristen, als tijdelijke werknemers. Er is in Australië veel vraag naar geschoolde werknemers en er zijn dan ook veel stageplekken te vinden voor buitenlandse studenten, of tijdelijke banen voor afgestudeerden.

Visum is verplicht voor toeristen en werkzoekenden

Wanneer je naar Australië wilt moet je er wel rekening mee houden, dat een visum verplicht is. Zowel voor toeristen, als voor mensen die in Australië willen werken. De mensen in Australië zijn dan heel relaxt, de regels zijn strikt en worden ook als zodanig nageleefd. Als een visum aanvraag niet volgens de regels is gegaan, is de kans namelijk groot, dat je niet wordt toegelaten in Australië. Het aanvragen van een visum voor Australië kan bijvoorbeeld via het bedrijf Auvisa, die alle kennis van visa in huis hebben. 

Toeristenvisum (meest voorkomend)

Nederlandse burgers moeten dus een geldig visum hebben voor Australië voordat ze afreizen naar het land down under. Australische visum regels zijn vrij ingewikkeld en er zijn veel verschillende soorten visa om uit te kiezen. De meest voorkomende is het toeristenvisum, die je online kunt verkrijgen. Het toeristenvisum wordt meestal uitgegeven met de geldigheid van 1 jaar en het is een multiple entry visum, wat betekent dat je gedurende 1 jaar meerdere malen naar Australië kunt reizen met hetzelfde visum, zolang ieder bezoek maar maximaal 3 maanden duurt.

Working Holiday Visum

Voor jongeren tussen de 18-30 jaar oud geldt, dat zij een aanvraag voor een werkvakantie visum (working holiday visum) kunnen doen, waarmee je een verblijf in Australië voor 1 jaar krijgt om te werken, reizen en studeren. Dit type visum is erg populair. Let er wel op dat een working holiday visum maar 1 keer aangevraagd kan worden. 

Een tip voor iedereen die dus naar Australië wil reizen, met welk doel dan ook, bereid je goed voor met betrekking tot de visum regels.

De Australische overheid

Wil je meer nuttige informatie over de regels met betrekking tot Australische visa, raadpleeg dan de website van de Australische overheid: www.border.gov.au

Handige organisaties die kunnen helpen

Ook zijn er organisaties die je goed kunnen helpen met het verkrijgen van een visum tegen een kleine vergoeding.

Reisblogger Martin

Auteur:

Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Darwin(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

Wat te doen in Brisbane: de leukste bezienswaardigheden en tips!

Brisbane, wat komen wij er graag! Deze heerlijke stad in de Australische staat (the Sunshine State) Queensland weet ons keer...

Overnachten in Porto: leuke en goed beoordeelde accommodaties

Ga je op stedentrip naar het Portugese Porto en wil je op een leuke en goede locatie overnachten? Dan moet...

Leuke stedentrips: deze 10 mooie steden raden wij aan!

Leuke stedentrips - Kriebelt het weer om op stedentrip te gaan en is het tijd om weer een nieuwe leuke...

6 adembenemende verblijven ter ere van Wereld Oceanen Dag

Op 8 juni is het Wereld Oceanen Dag en dat moet gevierd worden! Naast dat oceanen voor een adembenemend uitzicht...

Wat te doen in Keulen tijdens je stedentrip?

Wil je graag treinen en een gezellige en gastvrije stad in Europa bezoeken? Dan is Keulen de ideale stedentrip! Keulen,...

Overnachten in Brisbane: deze hotels en appartementen raden wij aan!

Overnachten in Brisbane in Australië? Brisbane is een stad waar je van gaat houden, wij komen er dan ook erg...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx

© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy