De toename van wifi-vrije zones en de voordelen ervan

Gepubliceerd: 24 jul 2017 | Foto: De toename van de wifi-vrije zones!

Je kan het je bijna niet meer voorstellen, géén wifi op vakantie! Toch gebeurd het steeds vaker dat bepaalde organisaties of vakantieparken er bewust voor kiezen om op bepaalde plekken geen internet aan te bieden. Door dit bewust te doen stimuleer je bezoekers om offline te gaan genieten van hun vakantie en zul je al snel merken dat de sociale sfeer toe zal nemen. Mensen maken weer een praatje met elkaar en kijken weer om zich heen. Ze genieten van de omgeving i.p.v. naar een schermpje te kijken. 

Onafscheidelijk van onze smartphone

Dat we tegenwoordig een soort van getrouwd zijn met onze smartphone is ook niet zo heel gek. Je smartphone (zoals de naam eigenlijk al zegt) kan gewoon ontzettend veel en verrijkt je leven enorm. Even snel een vriend of vriendin een berichtje sturen, een perfecte foto schieten, naar je favoriete muziek luisteren, even snel een route uitstippelen, het is zo gedaan. Het mooie is dat je tegenwoordig in Europa ook gebruik kunt maken van je mobiele internet zonder hiervoor extra hoeven te betalen. Super handig als je tijdens het reizen door Europa even snel iets wilt opzoeken. Natuurlijk moet je zelf de balans zien te vinden tussen het online zijn en offline genieten.

Wat is het voordeel van een wifi-vrije zone?

Doordat er geen of beperkt internet aanwezig is zullen mensen eerder ervoor kiezen om een leuke activiteit te gaan doen, gezellig met hun mede vakantiegenoten een praatje te gaan maken en zullen mensen eerder wat gaan bestellen aan de bar of in het restaurant. Je creëert zo een leuke, sociale sfeer waarbij nog ouderwets gepraat wordt. Ik denk persoonlijk dat deze wifi-vrije zones in de loop der jaren alleen maar gaan toenemen, omdat we steeds meer gaan verlangen naar offline momenten. Waarschijnlijk gaan we zulke plekken ook met elkaar steeds meer accepteren. We gaan inzien dat we eigenlijk allemaal verslaafd zijn aan onze mobiel en dat we graag onze smartphone even aan de kant leggen, vooral tijdens het reizen.

Handige abonnementen voor reizigers

Ik ben zelf graag online tijdens het reizen, maar ben het ‘online zijn’ wel steeds meer aan het afbouwen. Ik heb zelf momenteel een Sim-only abonnement, omdat ik mijn toestel graag nog een jaar wil gebruiken en ik kan hiermee prima mijn ‘Liefde voor Reizen’ social media kanalen bijhouden in het buitenland. Het fijne aan Sim-only is vooral ook de prijs en het gemak. Is jouw abonnement verlopen en heb je nog een prima smartphone, dan is het echt een aanrader om voor een Sim-only abonnement te gaan. Voor mij is het steeds makkelijker om een goede balans zien te vinden tussen offline en online zijn tijdens het reizen. Ik heb met mijzelf afspraken gemaakt dat ik bijvoorbeeld maximaal 1 update per dag mag plaatsen op social media. Zo blijf ik van de omgeving genieten en zit ik niet alleen maar naar mijn smartphone schermpje te staren.

Wat vind jij van zo’n wifi-vrije zone?

Vind jij het handig of totale onzin? Laat je reactie achter!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

8 jaar Liefde voor Reizen: win een reis rondom de wereld!

Van een weekendje genieten op Texel, een onvergetelijke reis door Lapland, tot aan een mooie boottocht door de wetlands van...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy