De toename van wifi-vrije zones en de voordelen ervan

Gepubliceerd: 24 jul 2017 | Foto: De toename van de wifi-vrije zones! | (ADV)

De toename van de wifi-vrije zones!
Reisblog Liefde voor Reizen

Je kan het je bijna niet meer voorstellen, géén wifi op vakantie! Toch gebeurd het steeds vaker dat bepaalde organisaties of vakantieparken er bewust voor kiezen om op bepaalde plekken geen internet aan te bieden. Door dit bewust te doen stimuleer je bezoekers om offline te gaan genieten van hun vakantie en zul je al snel merken dat de sociale sfeer toe zal nemen. Mensen maken weer een praatje met elkaar en kijken weer om zich heen. Ze genieten van de omgeving i.p.v. naar een schermpje te kijken. 

Onafscheidelijk van onze smartphone

Dat we tegenwoordig een soort van getrouwd zijn met onze smartphone is ook niet zo heel gek. Je smartphone (zoals de naam eigenlijk al zegt) kan gewoon ontzettend veel en verrijkt je leven enorm. Even snel een vriend of vriendin een berichtje sturen, een perfecte foto schieten, naar je favoriete muziek luisteren, even snel een route uitstippelen, het is zo gedaan. Het mooie is dat je tegenwoordig in Europa ook gebruik kunt maken van je mobiele internet zonder hiervoor extra hoeven te betalen. Super handig als je tijdens het reizen door Europa even snel iets wilt opzoeken. Natuurlijk moet je zelf de balans zien te vinden tussen het online zijn en offline genieten.

Wat is het voordeel van een wifi-vrije zone?

Doordat er geen of beperkt internet aanwezig is zullen mensen eerder ervoor kiezen om een leuke activiteit te gaan doen, gezellig met hun mede vakantiegenoten een praatje te gaan maken en zullen mensen eerder wat gaan bestellen aan de bar of in het restaurant. Je creëert zo een leuke, sociale sfeer waarbij nog ouderwets gepraat wordt. Ik denk persoonlijk dat deze wifi-vrije zones in de loop der jaren alleen maar gaan toenemen, omdat we steeds meer gaan verlangen naar offline momenten. Waarschijnlijk gaan we zulke plekken ook met elkaar steeds meer accepteren. We gaan inzien dat we eigenlijk allemaal verslaafd zijn aan onze mobiel en dat we graag onze smartphone even aan de kant leggen, vooral tijdens het reizen.

Handige abonnementen voor reizigers

Ik ben zelf graag online tijdens het reizen, maar ben het ‘online zijn’ wel steeds meer aan het afbouwen. Ik heb zelf momenteel een Sim-only abonnement, omdat ik mijn toestel graag nog een jaar wil gebruiken en ik kan hiermee prima mijn ‘Liefde voor Reizen’ social media kanalen bijhouden in het buitenland. Het fijne aan Sim-only is vooral ook de prijs en het gemak. Is jouw abonnement verlopen en heb je nog een prima smartphone, dan is het echt een aanrader om voor een Sim-only abonnement te gaan. Voor mij is het steeds makkelijker om een goede balans zien te vinden tussen offline en online zijn tijdens het reizen. Ik heb met mijzelf afspraken gemaakt dat ik bijvoorbeeld maximaal 1 update per dag mag plaatsen op social media. Zo blijf ik van de omgeving genieten en zit ik niet alleen maar naar mijn smartphone schermpje te staren.

Wat vind jij van zo’n wifi-vrije zone?

Vind jij het handig of totale onzin? Laat je reactie achter!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Wat te doen op Tasmanië
Reisinspiratie

Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Tasmanië, door de locals ook wel Tassie genoemd, is een eiland in het zuidoosten van Australië wat bekend staat om haar unieke en kwetsbare ecosysteem. Het eiland is het thuis van de zeldzame Tasmaanse Duivel en is geliefd onder reizigers vanwege de wijngaarden, de schitterende wandelgebieden en de mooie skigebieden. Maar ook om te vissen Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Wat te doen in Atlanta - Verenigde Staten
Reisinspiratie

Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Atlanta. Wie heeft er nog niet gehoord van deze bruisende metropool in Georgia, in de Verenigde Staten? Bakermat van de al even bruisende Coca-Cola en nog belangrijker: van de burgerrechtenbeweging van Martin Luther King Jr. Ook de luchthaven van Atlanta is bekend als ware hub van waaruit je de hele VS kunt bereizen. Maar wist Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Kanovakantie in Noorwegen
Reisinspiratie

Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Bergen, meren waar je eindeloos op kunt varen, uitgestrekte bossen.. je vindt het allemaal in Noorwegen. Er zijn genoeg manieren om die prachtige natuur te ervaren, maar door te kanoën en wildkamperen kun je het effect van de ruige omgeving pas echt goed merken. Meer weten? Lees dan gauw verder. Een kanotocht door Noorwegen met Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy