Zoek
Sluit dit zoekvak.

De toename van wifi-vrije zones en de voordelen ervan

De toename van de wifi-vrije zones!

De toename van wifi-vrije zones en de voordelen ervan

De toename van de wifi-vrije zones!

Inhoudsopgave

Je kan het je bijna niet meer voorstellen, géén wifi op vakantie! Toch gebeurd het steeds vaker dat bepaalde organisaties of vakantieparken er bewust voor kiezen om op bepaalde plekken geen internet aan te bieden. Door dit bewust te doen stimuleer je bezoekers om offline te gaan genieten van hun vakantie en zul je al snel merken dat de sociale sfeer toe zal nemen. Mensen maken weer een praatje met elkaar en kijken weer om zich heen. Ze genieten van de omgeving i.p.v. naar een schermpje te kijken. 

Onafscheidelijk van onze smartphone

Dat we tegenwoordig een soort van getrouwd zijn met onze smartphone is ook niet zo heel gek. Je smartphone (zoals de naam eigenlijk al zegt) kan gewoon ontzettend veel en verrijkt je leven enorm. Even snel een vriend of vriendin een berichtje sturen, een perfecte foto schieten, naar je favoriete muziek luisteren, even snel een route uitstippelen, het is zo gedaan. Het mooie is dat je tegenwoordig in Europa ook gebruik kunt maken van je mobiele internet zonder hiervoor extra hoeven te betalen. Super handig als je tijdens het reizen door Europa even snel iets wilt opzoeken. Natuurlijk moet je zelf de balans zien te vinden tussen het online zijn en offline genieten.

Wat is het voordeel van een wifi-vrije zone?

Doordat er geen of beperkt internet aanwezig is zullen mensen eerder ervoor kiezen om een leuke activiteit te gaan doen, gezellig met hun mede vakantiegenoten een praatje te gaan maken en zullen mensen eerder wat gaan bestellen aan de bar of in het restaurant. Je creëert zo een leuke, sociale sfeer waarbij nog ouderwets gepraat wordt. Ik denk persoonlijk dat deze wifi-vrije zones in de loop der jaren alleen maar gaan toenemen, omdat we steeds meer gaan verlangen naar offline momenten. Waarschijnlijk gaan we zulke plekken ook met elkaar steeds meer accepteren. We gaan inzien dat we eigenlijk allemaal verslaafd zijn aan onze mobiel en dat we graag onze smartphone even aan de kant leggen, vooral tijdens het reizen.

Handige abonnementen voor reizigers

Ik ben zelf graag online tijdens het reizen, maar ben het ‘online zijn’ wel steeds meer aan het afbouwen. Ik heb zelf momenteel een Sim-only abonnement, omdat ik mijn toestel graag nog een jaar wil gebruiken en ik kan hiermee prima mijn ‘Liefde voor Reizen’ social media kanalen bijhouden in het buitenland. Het fijne aan Sim-only is vooral ook de prijs en het gemak. Is jouw abonnement verlopen en heb je nog een prima smartphone, dan is het echt een aanrader om voor een Sim-only abonnement te gaan. Voor mij is het steeds makkelijker om een goede balans zien te vinden tussen offline en online zijn tijdens het reizen. Ik heb met mijzelf afspraken gemaakt dat ik bijvoorbeeld maximaal 1 update per dag mag plaatsen op social media. Zo blijf ik van de omgeving genieten en zit ik niet alleen maar naar mijn smartphone schermpje te staren.

Wat vind jij van zo’n wifi-vrije zone?

Vind jij het handig of totale onzin? Laat je reactie achter!

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis