5 x doen in het prachtige Boedapest in Hongarije

Gepubliceerd: 16 jan 2018 | Foto: Bezoek een badhuis in Boedapest

Vorig jaar maakten wij met het hele Liefde voor Reizen team een stedentrip naar Boedapest. Enorm positief verrast kwamen wij terug uit deze mooie Hongaarse stad. Een stad die je eigenlijk niet links mag laten liggen en zeker een keer moet bezoeken. Je vliegt er al binnen 2 uur heen en je hebt al vliegtickets vanaf 38 euro.

5 x doen in Boedapest

Stel je gaat dit jaar naar Boedapest, welke bezienswaardigheden mag je dan niet missen? Wij hebben een lijstje gemaakt met 5 tips om te doen in deze mooie Hongaarse stad.

1 – Maak een boottocht over de Donau

Een activiteit wat ons echt bij is gebleven is de boottocht over de Donau. Heerlijk met de haren in de wind genieten van Boedapest vanaf het water. Geniet van een mooi uitzicht op het Parlementsgebouw van Boedapest, die vanaf het water nóg mooier is. Helemaal als het zonnetje erop schijnt.

Parlementsgebouw van Boedapest
Parlementsgebouw

2 – Eten en drinken bij Szimpla Kert

Wat je ook zeker niet mag missen zijn de bekende ruin pubs, waar Boedapest om bekend staat. Ruin pubs zijn bars die zich bevinden in oude gebouwen die leegstaan of gesloopt gaan worden. Vaak hebben deze ruin pubs ook geen dak, waardoor je in de buitenlucht kunt genieten van je drankje. Één van de bekende ruin pubs is Szimpla Kert. Wij zijn hier geweest om te dineren en te borrelen. Een hele leuke ervaring!

Eten en drinken bij Szimpla Kert
Eten en drinken bij Szimpla Kert

3 – Met de Tandradbaan richting de Burcht

Of je het nou te toeristisch vindt of niet, de Tandradbaan is wel echt iets wat bij deze stad hoort. Deze stijle baan ligt nabij de Kettingbrug en het Adam Clarckplein en brengt je naar de Burcht van Boedapest. Vanuit de Tandradbaan heb je een prachtig uitzicht over de stad en het korte tochtje naar boven is echt leuk om een keer meegemaakt te hebben. Eenmaal boven kun je rondlopen en nogmaals genieten van het prachtige uitzicht op de stad en de Burcht bekijken. Je kunt overigens ook lopend richting de Burcht gaan, mocht je de Tandradbaan te toeristisch (of teveel geld) vinden.

Met de tandradbaan naar boven!
Met de tandradbaan naar boven!

4 – Bezoek een badhuis

In Boedapest heb je verschillende mooie badhuizen. De stad staat al sinds het Romeinse tijdperk bekend om de fantastische warmwaterbronnen. In de hele stad vind je maar liefst 123 thermale – en 400 mineraalbaden uit 14 verschillende bronnen. Er is dus genoeg keuze uit badhuizen in Boedapest. 4 bekende badhuizen zijn GellertSzechinyiLuckacs en Rudas. Het bezoeken van een badhuis is echt iets wat vaak wordt gedaan tijdens een stedentrip naar Boedapest. Wist je trouwens dat je met de Boedapest Card ook gratis naar een badhuis kunt gaan.

Bezoek een badhuis in Boedapest
Bezoek een badhuis in Boedapest

5 – Rondstruinen door de Grote Markthal

Breng net als ons een bezoek aan de grote Markthal en zie hoe de Hongaren hun groente en fruit inslaan voor het weekend. Een mooie hal waar je veel verschillende soorten kraampjes vindt en waarbij je even lekker rond kunt struinen.

Even een rondje lopen in de grote Markthal van Boedapest!
Even een rondje lopen in de grote Markthal van Boedapest!

Meer reistips?

Lees ook de reisblog over onze stedentrip naar Boedapest.

Ook zin in een stedentrip?

Wil je ook net als ons voordelig naar Boedapest? Een compleet weekendje boek je al vanaf 75 euro.

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Hongarije

Met de auto naar Hongarije? Hier moet je op letten!

Hongarije is nog niet zo bekend onder de Nederlanders, maar met een gevarieerd landschap, de Hongaarse gastvrijheid en indrukwekkende historische...

Stedentrip naar Boedapest / weekendje Boedapest

Weekendje Boedapest, wie wil dat nou eigenlijk niet? Afgelopen weekend was het zover, onze tweede gezamenlijke stedentrip. Nadat wij in 2015...

Boedapest, de Hongaarse parel voor de ideale stedentrip

Er zijn in Europa ontzettend veel mooie steden, zo zijn Londen, Parijs en Dublin altijd in trek bij de stedentrippers....

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy