Bezoek een badhuis in Boedapest

5 x doen in het prachtige Boedapest in Hongarije


16 jan 2018 | Hongarije
Foto: Bezoek een badhuis in Boedapest

5 x doen in Boedapest in Hongarije – Vorig jaar maakten wij met het hele Liefde voor Reizen team een stedentrip naar Boedapest. Enorm positief verrast kwamen wij terug uit deze mooie Hongaarse stad. Een stad die je eigenlijk niet links mag laten liggen en zeker een keer moet bezoeken. Je vliegt er al binnen 2 uur heen en je hebt al vliegtickets vanaf 38 euro.

5 x doen in Boedapest

Stel je gaat dit jaar naar Boedapest, welke bezienswaardigheden mag je dan niet missen? Wij hebben een lijstje gemaakt met 5 tips om te doen in Boedapest.

1 – Maak een boottocht over de Donau

Een activiteit wat ons echt bij is gebleven is de boottocht over de Donau. Heerlijk met de haren in de wind genieten van Boedapest vanaf het water. Geniet van een mooi uitzicht op het Parlementsgebouw van Boedapest, die vanaf het water nóg mooier is. Helemaal als het zonnetje erop schijnt.

Parlementsgebouw van Boedapest
Parlementsgebouw van Boedapest

2 – Eten en drinken bij Szimpla Kert

Wat je ook zeker niet mag missen zijn de bekende ruin pubs, waar Boedapest om bekend staat. Ruin pubs zijn bars die zich bevinden in oude gebouwen die leegstaan of gesloopt gaan worden. Vaak hebben deze ruin pubs ook geen dak, waardoor je in de buitenlucht kunt genieten van je drankje. Één van de bekende ruin pubs is Szimpla Kert. Wij zijn hier geweest om te dineren en te borrelen. Een hele leuke ervaring!

Eten en drinken bij Szimpla Kert
Eten en drinken bij Szimpla Kert

3 – Met de Tandradbaan richting de Burcht

Of je het nou te toeristisch vindt of niet, de Tandradbaan is wel echt iets wat bij Boedapest hoort. Deze stijle baan ligt nabij de Kettingbrug en het Adam Clarckplein en brengt je naar de Burcht van Boedapest. Vanuit de Tandradbaan heb je een prachtig uitzicht over de stad en het korte tochtje naar boven is echt leuk om een keer meegemaakt te hebben. Eenmaal boven kun je rondlopen en nogmaals genieten van het prachtige uitzicht op de stad en de Burcht bekijken. Je kunt overigens ook lopend richting de Burcht gaan, mocht je de Tandradbaan te toeristisch (of teveel geld) vinden.

Met de tandradbaan naar boven!
Met de tandradbaan naar boven!

4 – Bezoek een badhuis

In Boedapest heb je verschillende mooie badhuizen. Boedapest staat al sinds het Romeinse tijdperk bekend om de fantastische warmwaterbronnen. In de hele stad vind je maar liefst 123 thermale – en 400 mineraalbaden uit 14 verschillende bronnen. Er is dus genoeg keuze uit badhuizen in Boedapest. 4 bekende badhuizen zijn GellertSzechinyiLuckacs en Rudas. Het bezoeken van een badhuis is echt iets wat vaak wordt gedaan tijdens een stedentrip naar Boedapest. Wist je trouwens dat je met de Boedapest Card ook gratis naar een badhuis kunt gaan.

Bezoek een badhuis in Boedapest
Bezoek een badhuis in Boedapest

5 – Rondstruinen door de Grote Markthal

Breng net als ons een bezoek aan de grote Markthal in Boedapest en zie hoe de Hongaren hun groente en fruit inslaan voor het weekend. Een mooie hal waar je veel verschillende soorten kraampjes vindt en waarbij je even lekker rond kunt struinen.

Even een rondje lopen in de grote Markthal van Boedapest!
Even een rondje lopen in de grote Markthal van Boedapest!

Meer reistips over Boedapest?

Lees ook de reisblog over onze stedentrip naar Boedapest.

Ook zin in een stedentrip Boedapest?

Wil je ook net als ons voordelig naar Boedapest? Een compleet weekendje Boedapest boek je al vanaf 75 euro.


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *