Reporter Marloes - Liefde Voor Reizen

Top 5 ergernissen op vakantie, volgens Marloes


21 jul 2015 |
Foto: Reporter Marloes - Liefde Voor Reizen

Vakantie is echt te gek! Maar soms, heel soms, heb je ook wel eens ergernissen. Ik heb er een aantal op een rijtje gezet, herken jij een aantal hiervan ook? Of maak jij je helemaal nergens druk om in de vakantie?

1. Luidruchtigheid en herrie

Je kent het wel, je gaat op vakantie naar een land waar rust centraal staat, een land waar je komt om van de omgeving te genieten en de rust… Wat gebeurd er? Er komen luidruchtige vakantiegangers de stilte verbreken en heel het romantische beeld van rust en pracht is weg.

2. Voordringers

Je staat in de wachtrij om een kaartje te kopen of op het vliegveld, komen er ineens hordes mensen je voorbij stieren om net voor jou het kaartje of vliegtuig in te gaan. Proost!

ergernis-op-vakantie-voordringen

3. De ‘ikblijfaandringenverkoper’

Dit zijn die mensen die bij toeristen blijven aandringen om iets te verkopen en/of dit zelfs aan je aandringen door gewoon de spullen in je handen te duwen. In het begin vind ik dit best leuk hoor, maar nadat iemand een half uur achter je aan heeft gelopen, mag het best wel eens voorbij zijn toch?

4. Slapende mensen in het vliegtuig

Dit ligt vooral aan mijzelf, ik kan namelijk absoluut niet slapen in het vliegtuig! Des te irritanter als heel het vliegruim aan het slapen is en jouw kant op ligt te asemen.

ergernis-slapende-mensen-in-het-vliegtuig

5. Overal internet

De verleiding die elke keer weer komt en het dilemma wanneer er overal WiFi te vinden is op je telefoon. Het liefste ben ik niet online en wil ik de rust nemen zonder de mailtjes, appjes, facebook etc. Dan is het toch best vervelend als de verleiding er toch weer is en/of je metgezel wel vrolijk aan het surfen is op het internet terwijl ik dat liever buiten op een surfplank doe 😉

Vraagje…! Wat is jouw grootste ergernis op vakantie?

Laat je reactie achter op deze pagina!


 1. Reisblogger Marloes

  Auteur

  Ik ben reporter Marloes, geboren in 1989. Als kleine meid met twee broers en lieve ouders was ik al veel buiten en kampeerden we al veel in de bossen en in het buitenland. Ik heb een enorme interesse in reizen en geniet van elke reis die ik maak!

Reacties

5 reacties

 • Ingrid vd Mosselaar schreef:

  Een van mijn weinige ergernissen is om meer te moeten betalen voor ’n kamer als je alleen reist en dan nog ergens achteraf weggestopt te worden!

 • Danielle schreef:

  3 is heel herkenbaar.
  En sorry ik ben een van die slapers. Ik doe ook echt mn best om snel te gaan slapen omdat ik enorm droge ogen krijg in het vliegtuig. Gewoon met je ogen dicht, dan ga ik me vervelen en wil ik toch weer dingen doen…. tja dan maar slapen. En de reis gaat lekker snel.

  waar ik me aan kan ergeren is, mensen die een hele heisa maken om niks. We zijn een keer bij een centerparcs (oid) geweest en hadden geen warm water. Vervelend, maar okee. Naar de receptie, iemand geweest en een uur later werkte het weer niet… weer naar de receptie en gefixt.. tot de volgende dag… dus voor de derde keer naar de receptie, toen stond er iemand voor ons en die stond een partij stennis te schoppen omdat er geen schaar in het huisje lag…
  vraag me dan toch af wat die zou doen als hij in onze koud-water-sotiatie zat…

 • Evelien schreef:

  Ik vind het heel bijzonder (om het maar zo te noemen) dat je bijvoorbeeld naar een Aziatisch land gaat waar veel rijst gegeten wordt en dan op dag 2 al loopt te klagen dat er alleen maar rijst te krijgen is (“in het vliegtuig ook al!”) en of er niet ergens stamppot boerenkool met gehaktbal verkocht wordt.

 • Ingrid schreef:

  Huilende kinderen/ baby’s in het vliegtuig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *