Zoek
Sluit dit zoekvak.

Top 5: mooie en fijne hotspots in Sydney

Top 5 hotspots in Sydney - Australië

Top 5: mooie en fijne hotspots in Sydney

Top 5 hotspots in Sydney - Australië

Inhoudsopgave

Er is in het Australische Sydney ontzettend veel te beleven. Vaak wordt er geblogd over de meest toeristische hotspots van Sydney. Ik heb voor jullie een eigen top 5 samengesteld van bijzondere plekken waar ik een hele fijne tijd heb beleefd. Misschien ken je ze al, misschien niet. Mocht je 1 van deze hotspots ook hebben bezocht laat het mij dan weten. Reacties zijn altijd welkom natuurlijk!!

1. Bondi To Coogee Walk 

Zit je in in buurt van Sydney pak dan gerust de trein richting Bondi Junction. Vanuit Bondi Junction kun je namelijk eenvoudig de bus pakken of zelfs lopend naar het wereldberoemde strand van Bondi Beach gaan. De weg naar het strand is al prachtig en je komt onderweg veel leuke Australische winkels en restaurants tegen. Bij Bondi Beach kun je genieten van het strand, van de grote golfen en de surfwinkeltjes die aan de boulevard liggen. Ook kun je prima lunchen of dineren, er is voor ieder wat wils.

Een echte aanrader is de Bondi To Coogee Walk. Deze wandeling duurt ongeveer een uur en bevat prachtige landschappen en mooie uitzichten. Tijdens de wandeling kom je zeker ook het Australische wildlife tegen. Zo hangen er regelmatig spinnen in struiken en is de kans op bijzondere vogels ook erg groot. Het voetpad is goed toegankelijk en brengt je tussen de wandelingen door naar de leukste strandjes van Sydney. Bij deze strandjes kun je heerlijk zwemmen, maar ook goed lunchen of eventueel BBQ-en. Er staat namelijk bijna altijd wel een openbare BBQ waar je gratis gebruik van kan maken. 

Bondi Beach - Een heerlijke plek om te zijn! Bondi Beach – Een heerlijke plek om te zijn!

Bondi to Coogee walk - een echte aanrader! Bondi To Coogee Walk – een echte aanrader!

2. The Rocks in Sydney

The Rocks, het oudste gedeelte van de stad Sydney is een fijne plek om door te brengen. Het gebied bevat vele oude barretjes, restaurants en winkels. Het is een echte aanrader om een biertje te gaan doen in de oudste pub van Sydney, Fortune of War. De pub bevat een historische bar en is voorzien van ouderwetse vloerbedekking. Verwacht in deze pub geen bandje wat live speelt, er wordt voornamelijk gepraat en er worden Australische sporten bekeken op tv schermen. Ben je bij The Rocks, check deze pub dan zeker even, het is toch leuk om te kunnen zeggen dat je in de oudste pub van Sydney bent geweest.

Voor de jongeren onder ons is het een aanrader om een kijkje te gaan nemen bij The Argyl. Dit is een hele hippe tent waar je gezellig een cocktail, biertje of wijntje kunt drinken. In de avond draait er vaak een bijzondere DJ die op een hele leuke locatie staat te draaien. Mocht je niet echt een uitgaanstype zijn dan kun je ook gewoon even alleen naar de wc gaan. De wc zelf is namelijk ook erg bijzonder en zeker het kijken waard 😉

De oudste wijk van Sydney: The Rocks De oudste wijk van Sydney: The Rocks 

Fortune of War: de oudste pub van Sydney Fortune of War: de oudste pub van Sydney

3. Hydepark 

Sydney bevat vele mooie parken waar je kunt chillen. 1 van onze favoriete is Hydepark. Dit park, gelegen in het centrum van Sydney, heeft echt een hele fijne sfeer. Je kunt er heerlijk op het gras gaan liggen, dieren of mensen kijken, een koffie nuttigen die je net bij de Starbucks of Gloria Jeans hebt gescoord of gewoon doorheen joggen. Het fijne aan Hydepark is dat je zo weer de stad in bent. Het contrast tussen de drukke stad en het rustige park is echt overweldigend. Een mooie ervaring. Ervaar het zelf zou ik zeggen! 

Hydepark in Sydney, een fijn park om te relaxen! Hydepark, een fijn park om te relaxen!

4. Manly 

Een plaatsje in het noorden van Sydney wat je zeker niet mag missen is Manly. Een echt surfers plaatsje waar je heel goed kunt surfen maar ook prima heen kunt gaan om surfmateriaal of surfkleding te scoren. Vaak komt het voor dat de golfen bij Bondi extreem hoog zijn, waardoor het voor amateur surfers best gevaarlijk en lastig kan zijn om op de plank te blijven staan. Manly is daarom een betere plek om bijvoorbeeld voor het eerst te gaan surfen. Hier zijn de golfen vaak een stuk lager, waardoor je het surfen sneller onder de knie krijgt. Na het surfen kun je in Manly heerlijk dineren en uiteindelijk nog genieten van het nachtleven. Ook hier zijn weer een tal aan gezellige barretjes en clubs te vinden. Manly is vanaf Sydney heel goed te bereiken met de ferry die vanaf de haven van Circular Quay vaart. 

Manly, een prima surfplek! Manly, een prima surfplek!

Reporter Jesper heeft net gesurfed bij het strand van Manly Reporter Jesper heeft net gesurfd bij het strand van Manly

5. Queen Victoria Building

Mijn nummer 5 is Queen Victoria Building. Een prachtig gebouw met een Neoromaanse architectuur. Het Queen Victoria Building (ook wel QVB genoemd) is één van de oudste gebouwen van Sydney en ligt tegenover de Sydney Town Hall. Het gebouw is zowel van buiten als van binnen prachtig om te zien. In het gebouw vind je aan de zijkanten een hoop winkeltjes. In het midden bevinden zich een aantal gezellige koffiebarretjes waar je bijvoorbeeld een heerlijke cappuccino kunt nuttigen. Het winkelcentrum is heel anders dan het bekende Westfield en heeft ook een ander soort winkels. Het is allemaal wat exclusiever en chiquer. Het winkelcentrum is te vinden aan George Street. Veel shop plezier!

Queen Victoria Building in Sydney Queen Victoria Building in Sydney

Queen Victoria Building van binnen Queen Victoria Building van binnen

Ben je een reis naar Australië aan het plannen? 

Maak dan gebruik van de super handige Backpack Gids Australië. Een echte aanrader! Meer tips over Australië? Neem dan een kijkje op onze speciale Australië-pagina.

Wil je nog meer informatie en reisinspiratie over Australië? 

Volg ons dan op de Liefde Voor Australië Facebook Pagina!

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis