Zin in zon en weinig regen? Reis dan naar deze 5 landen!

Gepubliceerd: 11 jun 2017 | Foto: Top 5 warmste en koudste landen van Europa!

Reizigers die geen zin hebben in regen en die graag de warmte opzoeken kunnen het beste reizen naar Griekenland. Dit Europese land is namelijk in de zomermaanden gemiddeld het warmst en is ook nog eens het op één na droogste land van Europa. Dit blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse weerinstituut NOAA. Het onderzoek is door RTL Nieuws geanalyseerd en op de kaart gezet. Benieuwd naar de top 5 warmste en koudste Europese landen in de zomer? Lees dan snel verder!

Warm en droog Griekenland

In de maanden juli en Augustus is het in Griekenland gemiddeld 27 graden en zijn er gemiddeld maar 5 dagen waarop een bui valt. Ook in Malta en Montenegro is het in de zomer boven de 25 graden. Malta is in de zomer het droogste land van Europa.

De 5 warmste Europese landen in de zomer

  1. Griekenland (26,8°C)
  2. Malta (26,7°C)
  3. Montenegro (25,6°C)
  4. Spanje (24,1°C)
  5. Italië (24,0°C)

 De 5 koudste Europese landen in de zomer:

  1. IJsland (10,3°C)
  2. Noorwegen (13,6°C)
  3. Ierland (14,7°C)
  4. Isle of Man (14,9°C)
  5. Zweden (15,1°C)

Vraagje

Hoe belangrijk is voor jou het weer tijdens het reizen? En hou je meer van de kou of warmte?

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

De mooiste plekken om te kamperen in Toscane

Als wij glooiende landschappen, een rijke geschiedenis en 's werelds beste wijn zeggen, dan hebben we het natuurlijk over het...

Glass House Mountains: hiken op een prachtige locatie vlakbij Brisbane

Op een uur rijden van het bruisende Brisbane vind je Glass House Mountains National Park, een schitterend natuurgebied waar wandelliefhebbers...

Southampton: deze hidden gems mag je niet missen in deze levendige stad!

In het zuiden van het Verenigd Koninkrijk, in de graafschap Hampshire, vind je het mooie en levendige Southampton, een bruisende stad...

Moreton Island tour: snorkelen, sandboarding en four-wheel driving

De oostkust van Australië weet mij telkens weer te verrassen. Terwijl ik de mooie reisherinneringen van Far North Queensland nog...

Winactie gespot: maak kans op een groepsreis naar Lapland + shoptegoed

Droom jij wel eens over een betoverende reis door Fins Lapland? Dan is dit jouw kans! Sawadee en Bever hebben...

Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

Lesbos, ook wel bekend als Lesvos, is het op twee na grootste Griekse eiland en één van de minder bekende...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees hier meer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx