Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rondreis Chili: Torres del Paine en Magdalena Island

Magdalena Island in Chili

Rondreis Chili: Torres del Paine en Magdalena Island

Magdalena Island in Chili

Inhoudsopgave

Onderweg naar het zuidelijkste puntje van Argentinië passeerden wij Chili, en wat is nou leuker om ook een paar dagen in dit land door te brengen? Heel veel mensen kiezen ervoor om het stuk van El Calafate naar Ushuaia te gaan vliegen maar het is echt de moeite waard om dit te gaan rijden, eindeloze vlaktes / pampa’s / altijd een prachtig uitzicht op het andes gebergte en je pakt een stukje Chili mee.

Onderweg naar Chili

‘s morgens vroeg om 7:00 vertrokken wij vanuit El Calafate naar Puerto Natales, het is ongeveer 5 uur rijden tot aan de grens, het beste kun je deze reis maken door met een lokale bus te gaan, je hebt dan het minste gedoe met grensovergangen etc.

Bij de grens gingen we de bus uit voor een snelle stop, paspoort controles en een kop koffie. Chili kon niet beter beginnen want toen we de bus uitstapten vlogen er tientallen condors boven ons, de grootste vogel ter wereld, heel indrukwekkend!!

Aangekomen in Puerto Natales viel ons gelijk op dat het een heel kleurrijk klein stadje is, perfecte plek voor een overnachting, de volgende ochtend rijden we door naar Torres Del Paine, dit is het grootste en bekendste park van heel Zuid-Amerika.

Torres Del Paine

Op dag 2 van onze reis in Chili reizen we naar Torres Del Paine, dit park staat bekend om zijn 3 granieten pilaren van 2600 meter hoog, deze zie je al in de verte wanneer je komt aanrijden. 

We zijn ‘s ochtends vroeg om 7:30 vertrokken en kwamen al vroeg bij het park aan, het was helaas nog heel erg bewolkt waardoor je de 3 pilaren niet goed kon zien, vanaf het moment dat we in het park waren scheen gelukkig de zon maar helaas waren we toen te dicht bij waardoor we ze alsnog niet zagen, jammer! 

We hadden de afgelopen dagen al wat guanacos (lijkt op lama’s / alpacas alleen zijn deze iets groter) in Argentinië zien lopen in de verte maar onze gids beloofde: in Chili zien jullie er genoeg om foto’s van te maken. En ja hoor, hier hebben we honderden van deze schattige pluizige beestjes zien lopen. Prachtig! 

Torres El Paine is echt een aanrader voor wie door Patagonië reist! Wat een geweldige natuur, overal zijn fel blauwe meren.. ik heb nog nooit zulk blauw water gezien!! Wauw! Je kunt prachtige wandelingen maken door dit gigantisch grote park, langs meren, watervallen, eindeloze vlaktes etc. 

Wij hebben in dit park een wandeling gemaakt langs verschillende watervallen en een wandeling naar één van de gletsjermeren. Via een hangbrug liepen we naar een strand. Vanaf dit strand keek je uit op de grey glacier, hier dreven grote ijsschotsen in het water, wauw! Ik heb heel wat extra meters gelopen omdat ik perse een aangespoelde ijsrots wou aanraken en pas dan zie je hoe groot ze eigenlijk zijn.

Behalve schattige pluizige guanacos kwam er tijdens onze lunch ineens een gordeldier aanlopen, ik schrok me helemaal wild en moest even schakelen wat voor een dier ik onder aan mijn voeten had snuffelen, haha! Een heel rustig diertje die zich totaal niks van ons aantrok, leuk om ook dit dier van onze eindeloze “dieren bucketlist” af te strepen!

Magdalena Island

De volgende dag rijden wij met een lokale bus in 3 uurtjes door naar Puerto Natales. Dit is een stadje in de zuidelijkste streek van Chili, langzaam rijden we weer richting Argentinië. Vanuit Puerto Natales hebben we trip gemaakt naar het eiland Magdalena (Magdalena Island), hier kun je met een speedboot heen, ongeveer 45 minuten varen. Eenmaal aangekomen mag je een uur met een gids het eiland op. Lees meer over tours naar Magdalena Island

Wauw, dit hele eiland zit vol met pinguïns, het leefgebied van de Magelhaenpinguin. Dit is echt een trip die je moet doen als je hier in de buurt bent! Ik vond het heel bijzonder om pinguïns in het wild te zien. Op een groen eiland lekker waggelen door de duinen, in plaats van het standaard plaatje in de sneeuw op Antarctica, haha. Want wist je dat pinguïns in alle zuidelijkste landen van de wereld leven? Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Chili en Argentinië!

Ik vond het zeker de moeite waard om onderweg naar het zuidelijkste puntje van de wereld, Ushuaia, een paar dagen Chili mee te pakken, een ander land, een andere cultuur, altijd leuk! Mijn ervaring met Chili was dan ook top. Vriendelijke mensen, lekker eten en prachtige natuur. Ooit komen we terug voor een rondreis door een ander deel van Chili!

Deze leuke gastblog over Chili is geschreven door Elise.

Over Elise: Inmiddels zijn wij een gezin van 4, Gert (44), Elise (33), Vik (3) & Lev (5), en we reizen (iets minder) fanatiek verder! Aankomend zomer staat Denemarken en Zweden op de planning en volgend jaar April gaan we op mini wereldreis met als hoofddoel; Nieuw-Zeeland! Vind je het leuk om onze avonturen te volgen op Instagram?? Je kunt ons vinden onder de naam: reis.familie

Plan je reis door Chili
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Chili