Reistip: ga op reis naar het minst bezochte land ter wereld!

Gepubliceerd: 14 jun 2017 | Foto: Tuvalu: eiland met de minste toeristen wereldwijd!

Ook dit jaar gaan er weer miljoenen Nederlanders op vakantie. Vooral Spanje, Frankrijk en Duitsland zijn erg populair. Gezellig, maar ook erg druk. Wil je nou weg van het massatoerisme en ook nog naar een originelere reisbestemming? Ga dan naar Tuvalu, the place to be!

Dit piepkleine eilandenrijk ontvangt jaarlijks ongeveer duizend toeristen en bungelt daarom onderaan de lijst van wereldwijde vakantiebestemmingen van de VN-Toerismeorganisatie UNWTO. Oftewel: het is het minst bezochte land ter wereld. 

Zie hier de top 5 minst bezochte landen:

  1. Tuvalu : 1000 (2014)
  2. Marshall-eilanden: 5000 (2013)
  3. Kiribati: 6000 (2013)
  4. Niue: 7000 (2014)
  5. Montserrat: 9000 (2015)

Tuvalu bezoeken? 

Wil je richting dit rustige eiland reizen? Hou er dan wel rekening mee dat het een lange vlucht wordt. Vanaf Amsterdam vlieg je in ruim een etmaal naar Fiji. Vanaf daar is het nog eens 2,5 uur vliegen richting Tuvalu. Maar als je echt de rust wilt opzoeken, dan is het zeker een aanrader! Zie jij jezelf hier al vakantie vieren? 

Meer lezen over Tuvalu? 

Lees dan ook dit reisartikel van de NOS. 

 

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs

Glass House Mountains: hiken op een prachtige locatie vlakbij Brisbane

Op een uur rijden van het bruisende Brisbane vind je Glass House Mountains National Park, een schitterend natuurgebied waar wandelliefhebbers...

Southampton: deze hidden gems mag je niet missen in deze levendige stad!

In het zuiden van het Verenigd Koninkrijk, in de graafschap Hampshire, vind je het mooie en levendige Southampton, een bruisende stad...

Moreton Island tour: snorkelen, sandboarding en four-wheel driving

De oostkust van Australië weet mij telkens weer te verrassen. Terwijl ik de mooie reisherinneringen van Far North Queensland nog...

Winactie gespot: maak kans op een groepsreis naar Lapland + shoptegoed

Droom jij wel eens over een betoverende reis door Fins Lapland? Dan is dit jouw kans! Sawadee en Bever hebben...

Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

Lesbos, ook wel bekend als Lesvos, is het op twee na grootste Griekse eiland en één van de minder bekende...

Reisdagboek bijhouden: dit zijn de beste apps om te gebruiken

Na het reizen nog lange tijd kunnen nagenieten, met het bijhouden van een online reisdagboek is dit mogelijk. Er zijn...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees hier meer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx