Zoek
Sluit dit zoekvak.

Uniek overnachten in Nederland: 8 te gekke plekken!

Inhoudsopgave

Uniek overnachten in Nederland – Ben je een keer toe aan iets anders en heb je geen zin in een standaard hotelkamer? Dan hebben wij misschien wel dé tip voor je. Wij hebben speciaal voor jou 8 plekken op een rijtje gezet waar je dit jaar uniek kunt overnachten in Nederland. Van het slapen middenin de natuur tot het slapen in een traditionele Mongoolse yurt. Heb jij ook zin in zo’n unieke slaapervaring?

Overnachten in ‘t hart van de natuur

Even weg van betonnen dozen, het asfalt en het drukke verkeer. Gewoon even één zijn met de natuur. In Nederland heb je veel mooie plekken waar je middenin de natuur kunt overnachten, alleen moet je deze plekken natuurlijk wel weten. Gelukkig zijn er handige sites zoals Natuurhuisje.nl waarmee je in een oogslag de mooiste natuurhuisjes in Nederland kunt vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit natuurhuisje, middenin een authentiek Nederlands landschap.

Van die fijne plekken waar je je even kunt terugtrekken van het dagelijkse drukke leven en helemaal tot rust kunt komen. Overnachten in een natuurhuisje is een te gekke ervaring en is leuk voor jong en oud. Een overnachting middenin de natuur kun je uitbreiden met een mooie wandeling, mountainbiketocht of een andere leuke activiteit. Overnacht je vlakbij het water, dan is vissen natuurlijk ook een leuke optie.

Slapen bij de boer

Helemaal als je zelf niet van de boerderij komt is slapen bij de boer een hele leuke ervaring. In 2016 mochten wij dit zelf ervaren en sliepen wij bij Hoeve Meskenwier in het Friese Akkrum. Het was voor ons ook de eerste keer dat wij op een glamping hadden geslapen, maar het beviel ons erg goed. Omdat de HeerenBoer tent geen stroom had, moesten wij zelf met kaarsen voor licht zorgen en de tent zelf warm houden met een houtkachel.

Slapen bij de boer - Uniek overnachten in Nederland
HeerenBoer tent in Akkrum, Friesland – Uniek overnachten in Nederland

Het mooie aan zo’n overnachting vind ik, dat je weer even realiseert dat niet alles vanzelfsprekend is. We zijn wat dat betreft erg verwend dat je bijna altijd stroom hebt, met het drukken op een knop je huis verwarmd is en je tegenwoordig overal 4G internet tot je beschikking hebt. Een overnachting bij een boeren glamping is ideaal om even helemaal tot rust te komen en je hoofd leeg te maken. Een fijne plek om samen met je vriend / vriendin of met je gezin heen te gaan, er zijn namelijk voor kids ook vaak leuke activiteiten.

Bekijk de mogelijkheden om te slapen bij de boer

Slapen in een joert in het mooie Drenthe

Om te kunnen slapen in een joert (yurt) hoef je niet helemaal af te reizen naar Mongolië. In het mooie Drentse Hollandscheveld kun je namelijk deze unieke slaapervaring meemaken bij Iloons yurt. Deze traditionele ronde tenten worden vooral gebruikt voor bewoning door rondtrekkende veenomaden en vind je in o.a. Mongolië.

Wie voor een overnachting in Iloons yurt kiest slaapt in een landelijke omgeving. De yurt bevindt zich op 32 km van Emmen en ligt op ongeveer 13 kilometer van het attractiepark Slagharen. Op het terrein zijn barbecuefaciliteiten aanwezig. Zie jij jezelf al in een traditionele joert overnachten?

Lees meer over Iloons yurt

Slapen in een wijnvat in het Friese Stavoren

Of je nou een wijndrinker bent of niet, slapen in een wijnvat is sowieso een leuke ervaring. Hotel De Vrouwe van Stavoren in Friesland bied je deze unieke ervaring. De 15.000 liter wijnvaten hebben naast een slaapplek ook een zitkamer en badkamer met ligbad. Daarnaast is er ook nog keuze om de Wellness-Wijnvat te boeken.

Hotel De Vrouwe van Stavoren ligt in Stavoren, dat is ongeveer 76 km van Leeuwarden en beschikt over een terras en uitzicht op de tuin. Prijzen beginnen bij 175 euro per nacht (per vat) en zijn inclusief ontbijt.

Lees meer over Hotel De Vrouwe van Stavoren

Deze unieke overnachtingen in Nederland moet je ook even checken:

Heb jij zelf ook op een unieke plek in Nederland overnacht? Deel je tip met onze volgers. Laat jouw reactie nu achter!

Plan je reis door Nederland

Inhoudsopgave

Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Nederland