Vakantie Griekenland

Vakantie Griekenland? Deze 3 eilanden ga je zeker waarderen!


11 jul 2019 | Reistips (ADV)
Foto: Vakantie Griekenland

Al jaren is Griekenland één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlandse toeristen, en dat is niet voor niets. Griekenland bestaat uit veel eilanden die erg geschikt zijn om er tijdens de zomervakantie heen te gaan. Het ene eiland is nog mooier dan het andere eiland, en de mogelijkheden op deze fantastische bestemmingen zijn zeer uitgebreid. Een aantal eilanden zijn erg geliefd onder toeristen, en wij zetten een paar van deze eilanden voor je in de schijnwerpers. Kies jij komende zomer ook voor een vakantie naar het prachtige Griekenland?

Rhodos

Rhodos is één van de grootste eilanden van Griekenland en ook een van de meest populaire bestemming onder toeristen. In het noorden van het eiland vind je de grootste stad van het eiland, Rhodos-Stad. Deze stad heeft eigenlijk alles wat zoekt in een vakantiebestemming. Een zeer gezellig centrum met leuke winkeltjes en terrassen, een kilometerslange kustlijn om heerlijk te ontspannen en een historisch gedeelte waar je overblijfselen uit de Griekse oudheid kunt vinden.

Bovendien vind je op het eiland nog enkele kleinere authentieke Griekse dorpjes waar je met open armen ontvangen wordt, zoals Lindos en Faliraki. Hier krijgt je het ultieme vakantiegevoel.

Santorini

Als je nog nooit van dit eiland gehoord hebt, heb je het waarschijnlijk wel ooit gezien. Prachtige foto’s van Griekenland worden vaak hier genomen. Het dorpje Oia is het meest bijzondere plekje van het eiland. Prachtig uitzicht over de witte huisjes met blauwe daken, opgebouwd op een mooie rotswand. Als kers op de taart pak je ‘s avonds nog de adembenemende zonsondergang mee.

Santorini
Santorini

Samos

Een wat minder bekend eiland maar ook zeker een prachtige bestemming, is het eiland Samos. Samos is een eiland met veel groen, prachtige wandelroutes en leuke, gezellige dorpjes. Voor actievelingen die er lekker op uit willen tijdens de vakantie is dit een perfecte bestemming. Twee leuke dorpjes op het eiland zijn Samos-Stad in het noorden, en Pythagoreio in het zuiden.

De haven van Pythagorion
De haven van Pythagorion

Kleinere Griekse eilanden

Wil je de wat kleinere Griekse eilanden ontdekken? Lees dan ook: Wat zijn de mooiste Griekse eilanden?

Wat voor type vakantie je ook zoekt, de Griekse eilanden kunnen jou waarschijnlijk precies bieden wat je zoekt. Met zoveel leuke bestemmingen zal er voor jou ook ongetwijfeld een droomvakantie tussen zitten.


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *