Must-do uitje in Nederland: Over de Amsterdamse grachten varen

Gepubliceerd: 13 aug 2021 | Foto: Must-do uitje in Nederland - Over de Amsterdamse grachten varen

Wil je wat leuks doen in eigen land? Plan een dagje Amsterdam in en ga over de grachten varen! Huur een privé bootje voor jou en jouw gezelschap en maak er een spetterende dag van. Zelf over de grachten varen is gegarandeerd dé beste manier om de stad te ontdekken. 

Natuurlijk kun je ook een rondvaart boeken, waarbij je vaak in een redelijk volle boot zit met andere toeristen, maar hoe fijn is het als je dit op je eigen tempo kan doen en in alle rust? Ideaal dus voor een dagje weg met vrienden, familie, collega’s of misschien wel tijdens een date! 

Canal Motorboats Amsterdam – Varen voor een prikkie

Een privé boot huren in Amsterdam is op veel plekken mogelijk. Bijvoorbeeld bij Canal Motorboats, wie kent ze niet? Ze zijn de oudste bootverhuur van Amsterdam en een echt familiebedrijf. 

Canal Motorboats verhuurt privé boten voor een voordelige prijs. Ze zijn zelfs één van de voordeligste in de stad! Je krijgt een bootje mee die alleen voor jou en jouw gezelschap is. Nu denk je misschien ‘maar wie bestuurt de boot dan?’ Jij bent de kapitein bij Canal Motorboats! Iedereen boven de 18 jaar mag de boot besturen. Je hebt hier ook geen vaarbewijs voor nodig. Geen zorgen, het is niet lastig. De boten zijn zeer makkelijk te besturen en vooraf krijg je ook uitleg over de boot en de regels. Hoe leuk is het om aan je vrienden en familie te laten zien wat voor een geweldige kapitein jij bent! 

Je mag zelf beslissen hoe lang je wilt varen, waar je wilt varen én met welke boot je wilt varen. Je kunt namelijk kiezen uit 2 elektrische boten, een groene en een blauwe boot. Daarnaast mag je zelf beslissen waar je naartoe wilt varen. Het fijne aan Canal Motorboats is dat ze een kaart van de grachten meegeven. Zo kun je tijdens het varen beslissen waar je naartoe gaat. Alle hotspots staan op de kaart beschreven.

Milieubewust bezig zijn? Eco Boats Amsterdam is the way to go

Zoals we net al zeiden, zijn er veel bootverhuurders in Amsterdam. Zo heb je bijvoorbeeld ook Eco Boats Amsterdam. Eco Boats Amsterdam is een bootverhuur waarbij ecologisch verantwoord varen en milieubewust bezig zijn op nummer 1 staat. Vind jij het net zo belangrijk om duurzaam bezig te zijn? Dan is dat de plek om een boot te huren. Je kunt hier, net als bij Canal Motorboats, een privé boot huren die alleen voor jou en jouw gezelschap is. En ook deze boten mag je zelf besturen, geen vaarbewijs nodig! 

Eco Boats is zoals de naam al zegt, gericht op ecologisch verantwoord varen. Maar wat maakt hun boten dan zo duurzaam? De Eco Boats zijn speciaal ontworpen om de grachten niet onnodig te vervuilen. Zo zijn ze ten eerste allemaal elektrisch. De boten stoten hierdoor geen vieze brandstoffen uit. Hierdoor verminder je de luchtvervuiling in Amsterdam, wat ook weer beter voor je gezondheid is! Een groot voordeel hiervan is dat je tijdens het varen ook geen last hebt van vieze luchtjes die van de motor afkomen. Perfect dus als je tijdens het varen een hapje wilt eten. Een ander voordeel is dat je geen geluidsoverlast hebt. De elektrische boten zijn fluisterstil waardoor je niet hoeft te schreeuwen om boven het geluid van een ronkende motor uit te komen. Zo bewaar je de rust ook op de grachten.

Naast alle voordelen van elektrische boten, is een ander voordeel van Eco Boats Amsterdam dat ze aan plastic vissen doen. Bij het huren van een boot kun je dit gratis aanvragen. Je krijgt dan schepnetten en vuilniszakken mee aan boord, zodat je tijdens het varen een steentje bijdraagt aan het schoonmaken van de grachten. Dit is niet alleen erg goed voor het milieu, maar ook nog eens erg leuk om te doen! 

Combineer het varen met andere leuke uitjes

Met een bootje varen in Amsterdam is goed te combineren met andere leuke activiteiten in de stad. Combineer bijvoorbeeld een middagje over de grachten varen met een bezoek aan Nemo of Artis. Of meer tijdens het varen aan bij één van de vele leuke restaurantjes langs het water voor een lekker hapje en drankje. Je kunt natuurlijk ook een picknickmand meenemen aan boord en tijdens het varen gezellig lunchen, borrelen of avondeten met je gezelschap. Een echte aanrader als je in Amsterdam bent of een leuk dagje weg in Nederland wilt plannen.

Dit artikel is geschreven door de redactie van Eco Boats Amsterdam

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy