Zoek
Sluit dit zoekvak.

Must-do uitje in Nederland: Over de Amsterdamse grachten varen

Must-do uitje in Nederland - Over de Amsterdamse grachten varen

Must-do uitje in Nederland: Over de Amsterdamse grachten varen

Must-do uitje in Nederland - Over de Amsterdamse grachten varen

Inhoudsopgave

Wil je wat leuks doen in eigen land? Plan een dagje Amsterdam in en ga over de grachten varen! Huur een privé bootje voor jou en jouw gezelschap en maak er een spetterende dag van. Zelf over de grachten varen is gegarandeerd dé beste manier om de stad te ontdekken. 

Natuurlijk kun je ook een rondvaart boeken, waarbij je vaak in een redelijk volle boot zit met andere toeristen, maar hoe fijn is het als je dit op je eigen tempo kan doen en in alle rust? Ideaal dus voor een dagje weg met vrienden, familie, collega’s of misschien wel tijdens een date! 

Canal Motorboats Amsterdam – Varen voor een prikkie

Een privé boot huren in Amsterdam is op veel plekken mogelijk. Bijvoorbeeld bij Canal Motorboats, wie kent ze niet? Ze zijn de oudste bootverhuur van Amsterdam en een echt familiebedrijf. 

Canal Motorboats verhuurt privé boten voor een voordelige prijs. Ze zijn zelfs één van de voordeligste in de stad! Je krijgt een bootje mee die alleen voor jou en jouw gezelschap is. Nu denk je misschien ‘maar wie bestuurt de boot dan?’ Jij bent de kapitein bij Canal Motorboats! Iedereen boven de 18 jaar mag de boot besturen. Je hebt hier ook geen vaarbewijs voor nodig. Geen zorgen, het is niet lastig. De boten zijn zeer makkelijk te besturen en vooraf krijg je ook uitleg over de boot en de regels. Hoe leuk is het om aan je vrienden en familie te laten zien wat voor een geweldige kapitein jij bent! 

Je mag zelf beslissen hoe lang je wilt varen, waar je wilt varen én met welke boot je wilt varen. Je kunt namelijk kiezen uit 2 elektrische boten, een groene en een blauwe boot. Daarnaast mag je zelf beslissen waar je naartoe wilt varen. Het fijne aan Canal Motorboats is dat ze een kaart van de grachten meegeven. Zo kun je tijdens het varen beslissen waar je naartoe gaat. Alle hotspots staan op de kaart beschreven.

Milieubewust bezig zijn? Eco Boats Amsterdam is the way to go

Zoals we net al zeiden, zijn er veel bootverhuurders in Amsterdam. Zo heb je bijvoorbeeld ook Eco Boats Amsterdam. Eco Boats Amsterdam is een bootverhuur waarbij ecologisch verantwoord varen en milieubewust bezig zijn op nummer 1 staat. Vind jij het net zo belangrijk om duurzaam bezig te zijn? Dan is dat de plek om een boot te huren. Je kunt hier, net als bij Canal Motorboats, een privé boot huren die alleen voor jou en jouw gezelschap is. En ook deze boten mag je zelf besturen, geen vaarbewijs nodig! 

Eco Boats is zoals de naam al zegt, gericht op ecologisch verantwoord varen. Maar wat maakt hun boten dan zo duurzaam? De Eco Boats zijn speciaal ontworpen om de grachten niet onnodig te vervuilen. Zo zijn ze ten eerste allemaal elektrisch. De boten stoten hierdoor geen vieze brandstoffen uit. Hierdoor verminder je de luchtvervuiling in Amsterdam, wat ook weer beter voor je gezondheid is! Een groot voordeel hiervan is dat je tijdens het varen ook geen last hebt van vieze luchtjes die van de motor afkomen. Perfect dus als je tijdens het varen een hapje wilt eten. Een ander voordeel is dat je geen geluidsoverlast hebt. De elektrische boten zijn fluisterstil waardoor je niet hoeft te schreeuwen om boven het geluid van een ronkende motor uit te komen. Zo bewaar je de rust ook op de grachten.

Naast alle voordelen van elektrische boten, is een ander voordeel van Eco Boats Amsterdam dat ze aan plastic vissen doen. Bij het huren van een boot kun je dit gratis aanvragen. Je krijgt dan schepnetten en vuilniszakken mee aan boord, zodat je tijdens het varen een steentje bijdraagt aan het schoonmaken van de grachten. Dit is niet alleen erg goed voor het milieu, maar ook nog eens erg leuk om te doen! 

Combineer het varen met andere leuke uitjes

Met een bootje varen in Amsterdam is goed te combineren met andere leuke activiteiten in de stad. Combineer bijvoorbeeld een middagje over de grachten varen met een bezoek aan Nemo of Artis. Of meer tijdens het varen aan bij één van de vele leuke restaurantjes langs het water voor een lekker hapje en drankje. Je kunt natuurlijk ook een picknickmand meenemen aan boord en tijdens het varen gezellig lunchen, borrelen of avondeten met je gezelschap. Een echte aanrader als je in Amsterdam bent of een leuk dagje weg in Nederland wilt plannen.

Dit artikel is geschreven door de redactie van Eco Boats Amsterdam

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis