Maak kennis met de veiligste Fiets App van Nederland

Maak kennis met de veiligste Fiets App van Nederland


12 jul 2017 | Reistips
Foto: Maak kennis met de veiligste Fiets App van Nederland

Een perfecte routebegeleiding – De Fietsnetwerk App geeft je een perfecte routebegeleiding. In plaats van dat de App je door middel van (spraak) navigatie je bij elke bocht vertelt welke kant je op moet kun je tijdens het fietsen van je route ‘gewoon’ de knooppuntenborden volgen. Bij elk fietsknooppunt vertelt de App je precies wat de volgende stap in je fietsroute is. Daarnaast vertelt hij je wat er in de buurt van het fietsknooppunt te zien en te doen is. Zo krijg je altijd de juiste informatie op het juiste moment.

Via het fietsknooppuntennetwerk

Elke fietsroute in de App loopt via het bekende netwerk van fietsknooppunten. Omdat het systeem van de borden als een huis staat en de borden duidelijk genoeg zijn heb je eigenlijk geen navigatie nodig. Doordat de App je van tevoren informeert over de volgende stap in je route en de afstapmomenten kun jij tussen de fietsknooppunten door lekker om je heen kijken en op de weg letten. Dit maakt het gebruik van de Fietsnetwerk App niet alleen fijn maar ook nog eens super veilig.

Ook bezienswaardigheden en horeca in de App

Het enige nadeel dat er aan het fietsknooppuntennetwerk zit is misschien dat het niet makkelijk te zien is of- en waar in de buurt een leuk restaurantje of een mooi kasteel ligt. Gelukkig staan er, naast de fietsroutes, ook tal van afstapmomenten in de App. Zo heb je naast de fietsroutes ook alle bezienswaardigheden en horecagelegenheden in je broekzak.

Fietsen naar het eerste fietsknooppunt of een afstapmoment

Tijdens het fietsen van een fietsroute is er op sommige momenten een stukje extra begeleiding nodig. Zo loopt de route vanaf jouw startpunt naar het eerste fietsknooppunt van de route niet altijd over het knooppuntennetwerk.

Ook de route naar een afstapmoment wil nog wel eens afwijken van het fietsknooppuntennetwerk. Op zo’n moment kun je de route naar het eerste knooppunt of een afstapmoment opvragen. Je krijgt dan een routebeschrijving in tekst.

Wat je ook kunt doen is het inschakelen van de kompasfunctie. Wanneer die is ingeschakeld draait de kaart in de App met je rijrichting mee. Zo kun je rechtstreeks op een afstapmoment of het eerste knooppunt af fietsen.

Download de app

De App is al door meer dan 200.000 fietsers gedownload. Ook jij kunt dit doen. Ga naar de App– of Playstore, zoek op Fietsnetwerk – Beleef fietsen en klik op het Fietsnetwerk logo. Meer informatie over de Fietsnetwerk App vind je hier.


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *