Maak kennis met de veiligste Fiets App van Nederland

Gepubliceerd: 12 jul 2017 | Foto: Maak kennis met de veiligste Fiets App van Nederland

Een perfecte routebegeleiding – De Fietsnetwerk App geeft je een perfecte routebegeleiding. In plaats van dat de App je door middel van (spraak) navigatie je bij elke bocht vertelt welke kant je op moet kun je tijdens het fietsen van je route ‘gewoon’ de knooppuntenborden volgen. Bij elk fietsknooppunt vertelt de App je precies wat de volgende stap in je fietsroute is. Daarnaast vertelt hij je wat er in de buurt van het fietsknooppunt te zien en te doen is. Zo krijg je altijd de juiste informatie op het juiste moment.

Via het fietsknooppuntennetwerk

Elke fietsroute in de App loopt via het bekende netwerk van fietsknooppunten. Omdat het systeem van de borden als een huis staat en de borden duidelijk genoeg zijn heb je eigenlijk geen navigatie nodig. Doordat de App je van tevoren informeert over de volgende stap in je route en de afstapmomenten kun jij tussen de fietsknooppunten door lekker om je heen kijken en op de weg letten. Dit maakt het gebruik van de Fietsnetwerk App niet alleen fijn maar ook nog eens super veilig.

Ook bezienswaardigheden en horeca in de App

Het enige nadeel dat er aan het fietsknooppuntennetwerk zit is misschien dat het niet makkelijk te zien is of- en waar in de buurt een leuk restaurantje of een mooi kasteel ligt. Gelukkig staan er, naast de fietsroutes, ook tal van afstapmomenten in de App. Zo heb je naast de fietsroutes ook alle bezienswaardigheden en horecagelegenheden in je broekzak.

Fietsen naar het eerste fietsknooppunt of een afstapmoment

Tijdens het fietsen van een fietsroute is er op sommige momenten een stukje extra begeleiding nodig. Zo loopt de route vanaf jouw startpunt naar het eerste fietsknooppunt van de route niet altijd over het knooppuntennetwerk.

Ook de route naar een afstapmoment wil nog wel eens afwijken van het fietsknooppuntennetwerk. Op zo’n moment kun je de route naar het eerste knooppunt of een afstapmoment opvragen. Je krijgt dan een routebeschrijving in tekst.

Wat je ook kunt doen is het inschakelen van de kompasfunctie. Wanneer die is ingeschakeld draait de kaart in de App met je rijrichting mee. Zo kun je rechtstreeks op een afstapmoment of het eerste knooppunt af fietsen.

Download de app

De App is al door meer dan 200.000 fietsers gedownload. Ook jij kunt dit doen. Ga naar de App– of Playstore, zoek op Fietsnetwerk – Beleef fietsen en klik op het Fietsnetwerk logo. Meer informatie over de Fietsnetwerk App vind je hier.

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy