Visum aanvragen voor Canada

Het aanvragen van een visum voor Canada

Gepubliceerd: 10 nov 2016 | Foto: Visum aanvragen voor Canada

Canada is echt een fantastisch land. Ik ben zelf in 2011 in het oosten van Canada geweest en heb een bezoek gebracht aan Toronto, Montreal en de bekende Niagarawatervallen. Deze reis heeft veel indruk gemaakt en maakt mij nog nieuwsgieriger naar het westen van Canada waar je veel mooie natuurparken kunt bezichtigen en een bezoek kunt brengen aan de metropool Vancouver. Ik denk dat ik snel weer een keer die kant op ga. Maar nu eerst wil ik jullie graag wat vertellen over het aanvragen van een visum voor Canada. Heb je daar al over nagedacht? 

Aanvragen van het visum Canada (ETA)

Het visum Canada (ETA) is vrij makkelijk om aan te vragen. Terwijl je jouw internationale paspoort bij de hand hebt vul je het online aanvraagformulier in van bijvoorbeeld Evisum Service. Na het invullen van dit aanvraagformulier kies je een betaalmethode en betaal je de 19 euro die zij ervoor vragen. Jouw aanvraag wordt dan binnen 24 uur behandeld en de Canadese overheid bevestigt daarna normaal gezien binnen 72 uur jouw visum. Vraag het visum wel altijd ruim voor je reis aan, omdat het natuurlijk kan voorkomen dat er vertraging optreedt. Daarna is het een kwestie van het visum afdrukken en meenemen op reis. De mooie reis naar Canada kan beginnen!

Hoe lang is het Canadese visum geldig? 

Het Canadese toeristenvisum is in principe 5 jaar geldig, alleen is er wel een beperkt aantal maanden dat je ermee mag reizen. Het aantal dagen dat er gereisd mag worden in Canada is namelijk beperkt tot 3 á 6 maanden

Waar moet ik rekening mee houden? 

Bij het aanvragen van een toeristenvisum voor Canada moet het internationale paspoort nog minstens 6 maanden geldig zijn. Er kan alleen een ETA worden aangevraagd als je er aankomt met het vliegtuig. Als je aankomt over land of zee, moet je geen ETA aanvragen. Hiervoor zijn natuurlijk wel de nodige identificatie en reispapieren nodig. Denk er ook aan dat je geen typfoutjes maakt bij het aanvragen van een visum voor Canada. De Canadese overheid is daar erg streng in en het zou zonde zijn als je flinke vertraging oploopt of dat het visum wordt afgekeurd. 

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy