Waarheen op vakantie in oktober? Reistips! Budapest, Hongarije!

Waar naar toe op vakantie in oktober? Hierbij mijn Top 5 landen!


28 sep 2015 | Reistips
Foto: Waarheen op vakantie in oktober?

Oktober is de maand waarin we echt afscheid nemen van de zomer en het lekkere nazomer weer. Voor de herfstliefhebbers een prima maand, voor de zonaanbidder is het even weer afzien. Toch kun je ook genieten van de herfst, want de natuur is dan namelijk op haar mooist. Ik heb 5 leuke bestemmingen op een rijtje gezet voor oktober. Welke bestemming spreekt jou het meeste aan?

1. Schotland

Ok, voor de hoge temperaturen en de zon moet je zeker niet naar Schotland gaan. Maar als er een land mooi is in de herfst, dan is het wel Schotland. Die prachtige verkleurde bladeren aan de bomen samen met die enorme heuvels zorgen ervoor dat je even helemaal wegdroomt. Wij hebben het zelf dit jaar ervaren en vonden het echt fantastisch. Wij begonnen in Edinburgh, waarna we onze rondreis vervolgden naar Rosehearty, Loch Ness, Isle of Skye en Ballachulish. Schotland moet je echt ervaren en zorgen in oktober, tijdens de herfst. Lees meer over onze rondreis door Schotland. Ook zin in een rondreis door Schotland, bekijk de mogelijkheden.

Prachtig die weerkaatsing in dit meer

Prachtig die weerkaatsing in dit meer

2. Boedapest, Hongarije

Het voordeel van Boedapest is dat je er vrij goedkoop op kunt vliegen en je er ook een lang weekend heen kunt gaan. Het weer is er eind september / begin oktober prima, het is er dan namelijk gemiddeld 20 graden. Een heerlijke temperatuur om een stedentrip te maken in Boedapest, toch? Ook enthousiast geworden over Boedapest, bekijk de mogelijkheden voor een stedentrip.

Het prachtige Boedapest in Hongarije

Het prachtige Boedapest in Hongarije

3. Westkust van Amerika

Wie een stukje verder wil reizen kan bijvoorbeeld naar de westkust van Amerika gaan. Huur een auto en breng een bezoek aan steden zoals San Francisco, Las Vegas en de vele prachtige natuurparken. Het weer in oktober is prima, gemiddeld is het zo’n 26 graden en in de nacht koelt het af naar een graad of 15. Als je naar de westkust gaat, ga dan wel langer dan een week, de afstanden zijn er namelijk groot.

4.  Queensland, Australië

Wie nóg verder wilt reizen en het geld er natuurlijk voor heeft kan kiezen voor Queensland in Australië. De oostkust is een prachtig gebied om rond te trekken en verschillende steden aan te doen zoals Cairns, Airlie Beach en Brisbane. Ik ben hier een paar jaar geleden geweest en heb deze trip uitgebreid uitgelicht in een reisverslag. Heb je nog vragen over deze trip, stel ze dan gerust aan mij.

Kuranda Skyrail

Kuranda Skyrail – Cairns, Australië

5. Toscane, Italië

Ook een mooie optie om te kiezen is Toscane in Italië. Toscane is het leukste om met eigen auto te bezoeken en lekker rond te rijden door de idyllische dorpjes en heuvelachtige landschappen. Het weer in oktober is gemiddeld rond de 21 graden wat het erg aangenaam maakt. In de maanden juli en augustus is het er namelijk soms té warm, wat het reizen een stuk minder aangenaam maakt. Ook een mooie optie, toch?

Heb je nog vragen of zelf suggesties over landen die je het beste in oktober kunt bezoeken?

Laat het ons dan weten. Laat een reactie achter of contact ons.


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *