Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vakantie in eigen land: 5 redenen waarom het een heel goed idee is!

Vakantie in eigen land

Vakantie in eigen land: 5 redenen waarom het een heel goed idee is!

Vakantie in eigen land

Inhoudsopgave

Het gras is altijd groener. Als Nederlanders gaan we graag naar verre bestemmingen, hoe verder hoe beter, klinkt het wel eens. Maar is dat eigenlijk wel zo? Als we kijken naar de statistieken dan blijkt ook dit jaar weer dat Nederlanders veel naar landen zoals Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal en Italië op vakantie gaan. Maar ook een vakantie in eigen land blijft erg populair. En dat snap ik wel, het heeft namelijk ontzettend veel voordelen.

Bezoek bijvoorbeeld de Zaanse Schans
Bezoek bijvoorbeeld de Zaanse Schans

Waarom een vakantie in eigen land?

Waarom moet je dit jaar kiezen voor een vakantie in Nederland? Ik heb 5 redenen op een rijtje gezet waarom een vakantie in eigen land een heel goed idee is. Ga jij dit jaar voor het buitenland of blijf je lekker in eigen land?

1: Weinig reistijd

Terwijl je voor een vliegvakantie vaak een dag moet uittrekken, kun je in Nederland binnen een uurtje op je bestemming zijn. Geen gedoe met inchecken, wachten op je vlucht en een lange zit. Als je kiest voor het juiste moment kun je in Nederland zo op je vakantiebestemming zijn.

2: Minder stressvol

Veel mensen ervaren een lange reis, of het nou met het vliegtuig, de bus, de boot of trein is als erg stressvol. Zij houden liever de touwtjes in eigen handen en willen graag zelf de tijd bepalen om te vertrekken en aan te komen. Dit is een stuk minder stressen en dat is wel zo fijn tijdens je vakantie waarin je juist wilt ontstressen.

3: Verrast worden in eigen land

Soms vergeten we wel eens hoe mooi ons eigen land is. We hebben vaak het gevoel dat we Nederland wel kennen en alle plekken hebben gezien, terwijl dat absoluut niet zo is. Laat je eens verrassen door onbekende plekken en wordt weer verliefd op je eigen landje.

Hindeloopen
Hindeloopen

4: Prima klimaat

Het klagen over het klimaat wordt steeds meer verleden tijd. Kijk maar eens naar vorig zomer, die zeer droog en warm was. Het leek wel even Zuid-Spanje of dat we ons begaven in Griekenland. Als we de berichten moeten geloven, gaan we zulke zomers steeds vaker meemaken. Een prima weertje om in eigen land op vakantie te gaan, vind je ook niet?

5: Groot aanbod, mooie bestemmingen

Last but not least: Nederland kent een groot aanbod aan mooie verblijven. Naar welke provincie of streek je ook gaat, er is genoeg te vinden als het gaat om vakantieparken en accommodaties.

In Nederland vind je veel mooie accommodaties
In Nederland vind je veel mooie accommodaties

Het is vaak een kwestie van filteren om bij de juiste plek uit te komen. Hierbij spelen de locatie, de prijs en de voorzieningen natuurlijk een grote rol. Wie voordelig op vakantie wil, moet qua reistijd ook flexibel zijn, probeer zoveel mogelijk buiten de vakanties te gaan en natuurlijk op aanbiedingen te letten.

Enthousiast geworden? Ga het dit jaar ook zelf ervaren. Geniet van de natuur, breng een bezoek aan het strand, laat je verwennen tijdens een weekendje wellness of kies voor een kindvriendelijk park en geniet met het hele gezin. Kies een thema en bekijk de top vakantieparken in Nederland nu. Voor welke plek in Nederland ga jij?

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis