Waarom ieder mens in Zweden geweest moet zijn.

Gepubliceerd: 25 mei 2016 | Foto: Waarom ieder mens in Zweden geweest moet zijn.

Eigenlijk is dit een vraag die ik snel kan beantwoorden, alhoewel dit met verschillende factoren samengaat.

Zweden is een land waarin je de puurheid van de natuur nog kan voelen, zien en ruiken! Wie in Zweden geweest is zal dit dan ook erkennen. Zweden is ongerept, uitgestrekt en heerlijk stil. Ik zal een paar voordelen van dit land noemen.

– Zweden heeft een prachtige natuur, alhoewel je in dit geval wel enorm veel van bomen en bos moet houden. Uitgestrekte bossen, dat is wat Zweden puur maakt.

– Dagen rijden zonder iemand tegen te komen en als je iemand tegenkomt kan je een vriendelijk praatje verwachten, maar deze zijn wel korter dan onze Nederlandse gezelligheidspraatjes. Eerlijk gezegd vind ik dat stiekem ook wel een voordeel van Zweden.

Fietsen in het mooie Zweden

– Zweden leent zich uitermate voor outdooractiviteiten zoals wandelen, fietsen, kayakken, boomklimmen. Dit is ook waarom ik mij er zo thuis kan voelen.

– De elanden, lompe beesten, maar machtig mooi als je ze ziet! En als je niet oppast kom je nog een beer tegen ook! Maar laat je daar maar niet al te bang voor maken, beren komen jou ook niet graag tegen, maar als je er een ziet van een afstand dan heb je wel een waanzinnig verhaal! – De stilte, ergens stil kunnen staan en niks horen, dat is al een unieke ervaring op zich!

– Wildkamperen, in Zweden is dit niet verboden, ofwel je mag je kamp op vele plekken opslaan, ook een voordeel voor ons Nederlanders, scheelt je campingkosten!

– Vissen, als je van vissen houdt is Zweden ook zeer geschikt, Zweden heeft vele meren en dus ook veel vis!

Fietsen in Zweden
Fietsen in Zweden

Fietsvakantie in Zweden 

Nu ik dit allemaal beschrijf bedenk ik me dat ik nog wel even door kan gaan, maar dit lijkt toch wel de kern te zijn. Herken jij je in mijn verhaal? Als je nog meer Zweden wil, lees dan ook mijn uitgebreide reisverslag over mijn fietsvakantie in Zweden

Zweden here I come again

En omdat ik zo van Zweden hou ga ik er in september weer heen. Deze keer ga ik op een hele mooie locatie overnachten, namelijk in een echte Zweedse boomhut. Blijf ons volgen en blijf op de hoogte van onze avonturen. 

Liefde voor Scandinavië? 

Heb je net als mij ook zo’n grote liefde voor Scandinavië. Volg mij dan ook op mijn eigen persoonlijke Facebook pagina! Elke week nieuwe reisberichten over Scandinavië! 

Reisblogger Marloes

Auteur:

Ik ben reporter Marloes, geboren in 1989. Als kleine meid met twee broers en lieve ouders was ik al veel buiten en kampeerden we al veel in de bossen en in het buitenland. Ik heb een enorme interesse in reizen en geniet van elke reis die ik maak!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

8 jaar Liefde voor Reizen: win een reis rondom de wereld!

Van een weekendje genieten op Texel, een onvergetelijke reis door Lapland, tot aan een mooie boottocht door de wetlands van...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy