Waarom ieder mens in Zweden geweest moet zijn.

Gepubliceerd: 25 mei 2016 | Foto: Waarom ieder mens in Zweden geweest moet zijn.

Eigenlijk is dit een vraag die ik snel kan beantwoorden, alhoewel dit met verschillende factoren samengaat.

Zweden is een land waarin je de puurheid van de natuur nog kan voelen, zien en ruiken! Wie in Zweden geweest is zal dit dan ook erkennen. Zweden is ongerept, uitgestrekt en heerlijk stil. Ik zal een paar voordelen van dit land noemen.

– Zweden heeft een prachtige natuur, alhoewel je in dit geval wel enorm veel van bomen en bos moet houden. Uitgestrekte bossen, dat is wat Zweden puur maakt.

– Dagen rijden zonder iemand tegen te komen en als je iemand tegenkomt kan je een vriendelijk praatje verwachten, maar deze zijn wel korter dan onze Nederlandse gezelligheidspraatjes. Eerlijk gezegd vind ik dat stiekem ook wel een voordeel van Zweden.

Fietsen in het mooie Zweden

– Zweden leent zich uitermate voor outdooractiviteiten zoals wandelen, fietsen, kayakken, boomklimmen. Dit is ook waarom ik mij er zo thuis kan voelen.

– De elanden, lompe beesten, maar machtig mooi als je ze ziet! En als je niet oppast kom je nog een beer tegen ook! Maar laat je daar maar niet al te bang voor maken, beren komen jou ook niet graag tegen, maar als je er een ziet van een afstand dan heb je wel een waanzinnig verhaal! – De stilte, ergens stil kunnen staan en niks horen, dat is al een unieke ervaring op zich!

– Wildkamperen, in Zweden is dit niet verboden, ofwel je mag je kamp op vele plekken opslaan, ook een voordeel voor ons Nederlanders, scheelt je campingkosten!

– Vissen, als je van vissen houdt is Zweden ook zeer geschikt, Zweden heeft vele meren en dus ook veel vis!

Fietsen in Zweden
Fietsen in Zweden

Fietsvakantie in Zweden 

Nu ik dit allemaal beschrijf bedenk ik me dat ik nog wel even door kan gaan, maar dit lijkt toch wel de kern te zijn. Herken jij je in mijn verhaal? Als je nog meer Zweden wil, lees dan ook mijn uitgebreide reisverslag over mijn fietsvakantie in Zweden

Zweden here I come again

En omdat ik zo van Zweden hou ga ik er in september weer heen. Deze keer ga ik op een hele mooie locatie overnachten, namelijk in een echte Zweedse boomhut. Blijf ons volgen en blijf op de hoogte van onze avonturen. 

Liefde voor Scandinavië? 

Heb je net als mij ook zo’n grote liefde voor Scandinavië. Volg mij dan ook op mijn eigen persoonlijke Facebook pagina! Elke week nieuwe reisberichten over Scandinavië! 

Reisblogger Marloes

Auteur:

Ik ben reporter Marloes, geboren in 1989. Als kleine meid met twee broers en lieve ouders was ik al veel buiten en kampeerden we al veel in de bossen en in het buitenland. Ik heb een enorme interesse in reizen en geniet van elke reis die ik maak!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

De mooiste plekken om te kamperen in Toscane

Als wij glooiende landschappen, een rijke geschiedenis en 's werelds beste wijn zeggen, dan hebben we het natuurlijk over het...

Glass House Mountains: hiken op een prachtige locatie vlakbij Brisbane

Op een uur rijden van het bruisende Brisbane vind je Glass House Mountains National Park, een schitterend natuurgebied waar wandelliefhebbers...

Southampton: deze hidden gems mag je niet missen in deze levendige stad!

In het zuiden van het Verenigd Koninkrijk, in de graafschap Hampshire, vind je het mooie en levendige Southampton, een bruisende stad...

Moreton Island tour: snorkelen, sandboarding en four-wheel driving

De oostkust van Australië weet mij telkens weer te verrassen. Terwijl ik de mooie reisherinneringen van Far North Queensland nog...

Winactie gespot: maak kans op een groepsreis naar Lapland + shoptegoed

Droom jij wel eens over een betoverende reis door Fins Lapland? Dan is dit jouw kans! Sawadee en Bever hebben...

Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

Lesbos, ook wel bekend als Lesvos, is het op twee na grootste Griekse eiland en één van de minder bekende...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees hier meer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx