Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom Ierland mijn reishart sneller laat kloppen

Waarom Ierland je reishart sneller laat kloppen

Waarom Ierland mijn reishart sneller laat kloppen

Waarom Ierland je reishart sneller laat kloppen

Inhoudsopgave

Ierland heeft mijn hart veroverd. Dit gebeurde in 2009, toen ik samen met familie naar Killarney ging en wij de Ring of Kerry hebben verkend, een schitterende route door de provincie Kerry. De natuur, mensen en Ierse pubs zorgden ervoor dat mijn liefde voor Ierland begon. En helemaal wanneer ik in de jaren na 2009 regelmatig richting Dublin ging om telkens weer die fijne sfeer te proeven en van de natuur te genieten. Want ook in de buurt van Dublin valt genoeg moois te ontdekken. Hoewel ik geboren ben in Nederland en woonachtig ben in Australië, voelt Ierland ook echt als thuis. Wanneer ik aan Ierland denk gaat mijn reishart sneller kloppen, hoe dat komt vertel ik je in deze blog!

Indrukwekkende natuur

Welke richting je ook op gaat in Ierland, de schone natuur heb je in Ierland snel gevonden. Zo zijn er landinwaarts schitterende natuurgebieden zoals bijvoorbeeld de Wicklow Mountains waar je als natuurliefhebber ogen te kort komt, maar zijn er ook langs de kust genoeg mooie plekken om te bezoeken.

Natuur wat je kunt spotten tijdens de Ring of Kerry - Waarom naar Ierland?
Natuur wat je kunt spotten tijdens de Ring of Kerry

De ruige Ierse kust moet je ervaren en sowieso met een camera in de handen, want fotogenieke plekken zijn het zeker. Heerlijk uitwaaien en genieten van heuvelachtige groene landschappen, dat is Ierland. Het weer in Ierland moet je voor lief nemen, regen speelt een grote rol in Ierland, maar toch vond ik het de 5 keren dat ik in Ierland was echt wel meevallen, het zonnetje liet zich best vaak zien, kijk maar naar de foto’s.

Meer lezen over de natuur in Ierland? Laat je inspireren door deze blogs:

Ring of Beara, de mooiste streek van Ierland per fiets

Howth: prachtige natuur vlakbij het bruisende Dublin

Het mooie Howth in de buurt van Dublin
Het mooie Howth in de buurt van Dublin

Gezelligste steden ter wereld

Naast de Ierse natuur gaat mijn reishart ook van de steden en Ierse pubs sneller kloppen. Ierland heeft wat mij betreft een van de gezelligste steden van Europa, misschien wel van de wereld. Ronddwalen door Ierse steden betekent: kleurrijke winkelgevels, muzikanten op straat, vrolijke Ieren en de geur van gebakken spek in de ochtend. Voor mij is het echt een feestje om in Dublin of andere steden te zijn.

De gezelligste pubs vind je in Ierland
De gezelligste pubs vind je in Ierland (v.l.n.r. Martin, Jesper & Bert)

Het is vrij lastig om als muziekliefhebber op straat te blijven wanneer de Ierse klanken van de livebandjes uit de pubs komen. En helemaal wanneer je het meelallen van de Ieren boven de muziek uithoort, die Ierse klassiekers kent natuurlijk iedereen. Een avondje uit in Ierland is uniek en een herinnering voor het leven.

Altijd een fijne sfeer in Ierse steden -  Waarom naar Ierland?
Altijd een fijne sfeer in Ierse steden

Gastvrij en culinair genieten

Gastvrijheid hebben Ieren hoog in het vaandel. Waar je ook binnenstapt, de gastvrijheid komt je snel tegemoet. Dat Ieren veel buiten de deur eten zie je ook terug als je zelf in restaurants gaat eten. De bediening is bijna altijd vriendelijk en lang moeten wachten op een gerecht komt zelden voor. De Ierse keuken is misschien niet heel speciaal en variërend als je het vergelijkt met andere landen , maar de kwaliteit is over het algemeen wel heel goed. En voor een Iers ontbijt kun je mij altijd wakker maken, mmmmm.

Traditioneel Iers ontbijtje
Traditioneel Iers ontbijtje

Ben je zelf in Ierland en wil je eens een traditioneel Iers gerecht proberen? Probeer dan eens een Irish stew (stoofpotje). Deze heb je in verschillende varianten en is echt delicious! Deze worden soms ook bereidt met Guinness, het bekende Ierse bier wat wordt gebrouwen in Dublin.

Bezienswaardigheden

Het is gezien de prijzen vaak verleidelijk om een stedentrip naar Dublin te boeken en lekker in de stad te blijven. Maar het gave aan Ierland is dat er door het hele land verspreid ook veel mooie bezienswaardigheden zijn. Zo zijn de Kliffen van Moher een aanrader, bezoeken veel reizigers Nationaal Park Killarney en worden mensen helemaal enthousiast van een bezoek aan Slieve League. Maar er is nog veel meer en dat ontdek je op deze website.

Mijn favoriete plekken (op dit moment) zijn de Ring of Kerry, Howth en Wicklow Mountains, maar daar worden denk ik snel nieuwe plekken aan toegevoegd.

Glendalough in de Wicklow Mountains
Glendalough in de Wicklow Mountains

Ik kan niet wachten om weer voet aan wal te zetten en meer van dit prachtige land te ontdekken. Van Ierland krijg ik nooit genoeg. Ik hoop dat jij ook snel kunt ervaren wat Ierland allemaal te bieden heeft, zodat wij samen die liefde voor Ierland kunnen delen.

Ierland bezoeken?

Heb jij na het lezen van deze blog een glimlach op je gezicht en sta je te poppelen om een reis naar Ierland te boeken? Een rondreis boek je eenvoudig via Pharos Reizen en EchtIerland.nl

Ben je meer een doe-het-zelver? En wil je graag zelf je reis door Ierland uitstippelen? Hier vind je de goedkoopste vliegticketshotels en tours.

Plan je reis door Ierland
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Ierland