6 redenen waarom je een keer naar Argentinië moet gaan!

Gepubliceerd: 10 apr 2020 | Foto: Waarom naar Argentinië

Waarom naar Argentinië
Reisblog Liefde voor Reizen

Argentinië is een land dat iedereen kent. Vaak van TV, Lionel Messi of reisprogramma’s want er zijn maar weinig mensen die daadwerkelijk naar Argentinië afreizen. En dat is opmerkelijk want het land van de tango is een van leukste, mooiste en makkelijkste landen om in te reizen.

Waarom naar Argentinië?

Argentinië biedt een grote diversiteit in natuur, avontuur en cultuur. Er zijn maar een paar plaatsen ter wereld waar je in één land gletsjers, woestijnen, bergen, jungle, zeeën en vulkanen kunt vinden. Dat is ook waarom je in Argentinië kunt paardrijden in de bergen, wandelen door de bossen, duiken tussen het mooiste koraal, windsurfen langs prachtige stranden, paragliden boven groene valleien, skiën (jazeker!) en raften op wilde rivieren. Nog niet overtuigd? Check dan deze 6 redenen!

1: roadtrip Argentinië

Als je aan een roadtrip denkt, denk je niet meteen aan Argentinië toch? Toch vind je in dit land een van de beste en mooiste roadtrips die je kunt maken. Huur een auto en rij door de kleurrijke Quebrada de Humahuaca vallei. Een van de mooiste valleien ter wereld.

Behalve dat je over een kronkelweggetje, dat al meer dan 10.000 jaar gebruikt wordt, door een regenboogachtige vallei rijdt spot je onderweg ook nog eens leuke traditionele dorpjes.

2: je kunt wereldklasse wijn drinken

Liefhebber van wijn? Look no further! Argentinië produceert een aantal van de beste wijnen ter wereld. Het klimaat zorgt er voor dat ze hier wijn kunnen verbouwen. En dat kunnen ze goed. De Mendoza regio, pittoresk gelegen aan de voet van de Andes, is de belangrijkste wijnregio van Argentinië.

Wil je meer weten over hoe wijn gemaakt wordt? Of nog beter, hoe het smaakt? Boek dan een van de vele wijnexcursies en ontdek de wondere wereld van de heerlijke Argentijnse wijnen!

3: de onbewoonde wildernis

Er zijn weinig landen ter wereld waar je zo’n indrukwekkende wildernis vindt als in Argentinië. En dan met name in Argentinië. Met name Tierra del Fuego is bijzonder indrukwekkend. Het is een regio die iedere natuurliefhebber een keer gezien moet hebben.

Tierra del Fuego

Het is een bijzondere ervaring om naar het meest zuidelijke puntje van onze aardbol af te reizen naar het ‘Land van Vuur’. En hoewel het in Tierra del Fuego eerder koud dan warm is, krijg je wel degelijk een warm gevoel. Je wordt overdonderd door uitgestrekte landschappen die gekenmerkt worden door ontzagwekkende gletsjers, puntige bergen en gigantische meren. Let er op dat je voor je vertrekt de beste reistijd voor Argentinië in de gaten houdt.

4: beklim de hoogste berg van Zuid-Amerika

De hoogste berg ter wereld vind je in Azië, maar ook de Aconcagua is met 6.792 meter hoogte ook zeker de moeite waard. En hoewel een beklimming niet voor iedereen is weggelegd is de top van Aconcagua niet alleen voor ervaren klimmers bereikbaar. Een mooi bucket-list item?

5: kijk je ogen uit bij de Iguazú Falls

Als je dan toch een van de hoogte bergen ter wereld bezoekt. Waarom dan niet een van de grootste watervallen? De Iguazú Falls zouden zomaar eens de meest indrukwekkende ervaring worden van je reis door Argentinië.

Het bijna onwerkelijke uitzicht op meer dan 250 watervallen op de grens van Argentinië en Brazilië, in een tropisch regenwoud, is voor veel mensen het hoogtepunt van hun reis door dit prachtige land.

6: dance the night away

Of je nu de tango wilt leren of gewoon een paar pro’s aan het werk wil zien, er is geen betere plek om de Tango te aanschouwen als Argentinië. Het is DE dans van het land en de kans is groot dat je er vroeg of laat mee in aanraking komt tijdens je rondreis door het land. Ze dansen overal in Argentinië de tango dus vraag rond aan de locals wat de beste spots zijn om de authentieke tango te bewonderen.

Meer reisinformatie over Argentinië vind je op reis-expert.nl

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Argentinië ook leuk:

Blog over Buenos Aires
Argentinië

Buenos Aires – de mooie stad maakt haar naam helaas niet waar

Funfact om deze blog mee te beginnen: de naam “Buenos Aires” betekent letterlijk goede lucht. Dat hoef je helaas niet te verwachten in deze stad! Buenos Aires heeft veel charmes, maar een schone lucht is daar helaas geen van. Buenos Aires is een hele grote stad, maar er zijn een paar wijken en plekken die Buenos Aires – de mooie stad maakt haar naam helaas niet waar

Iguazu watervallen – een mooie, maar zeer toeristische plek
Argentinië

Iguazu watervallen – een mooie, maar zeer toeristische plek

De Iguazu watervallen bevinden zich in Argentinië, Brazilië én Paraguay. De Iguazu watervallen zijn dus ontzettend groot, waardoor je zeker wel 2 dagen nodig hebt om de watervallen te bezoeken. Dag 1 – de Braziliaanse kant en het drielandenpunt Vanuit het busstation in Argentinië hebben wij de bus naar Brazilië gepakt. De Braziliaanse kant is Iguazu watervallen – een mooie, maar zeer toeristische plek

Mendoza – de wijnhoofdstad van Argentinië en nog veel meer
Argentinië

Mendoza: de wijnhoofdstad van Argentinië en nog veel meer

Mendoza staat bekend als de wijnregio van Argentinië. Hier moest ik natuurlijk ook een bezoek aan brengen! Voor iedereen die geen wijnliefhebber is: het is absoluut niet waar dat je vooral voor de wijn naar Mendoza moet, er is nog veel meer te doen. Aconcagua Om te beginnen is Mendoza omringd door veel mooie natuur Mendoza: de wijnhoofdstad van Argentinië en nog veel meer

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy