Waarom oud & nieuw in het buitenland een heel goed idee is!

Waarom oud & nieuw in het buitenland een heel goed idee is!

Gepubliceerd: 31 dec 2019 | Foto: Waarom oud & nieuw in het buitenland een heel goed idee is!

De oliebollen verschijnen weer op tafel, het stof wordt van de gezelschapsspellen geveegd en er wordt nog even snel vuurwerk ingeslagen: iedereen maakt zich weer klaar voor oudejaarsavond.

De afgelopen 12 jaar heb ik 3 keer oud & nieuw mogen vieren in het buitenland en ik moet eerlijk bekennen dat dat prima beviel. Ook al is het niet de voordeligste periode om naar het buitenland te reizen (rond kerst en oud & nieuw) kan ik het wel écht aanraden. Hierbij mijn redenen waarom oud & nieuw in het buitenland een heel goed idee is.

Even uit de sleur

Oud & nieuw thuis kan soms een sleur worden: telkens dezelfde programma’s op televisie, alweer monopoly spelen, weer die top 2000 op de radio, weer die gekke buurman die niet met vuurwerk om kan gaan. Voor wie even uit die sleur wil is een reis naar het buitenland rond oud & nieuw een zeer goed idee. Ervaar ook eens een ander soort oud & nieuw, in een andere omgeving en met andere mensen om je heen.

Prachtige vuurwerkshows

Je hoeft alleen de reis te betalen, het vuurwerk wordt gratis voor je geregeld. Scoor een goed plekje rond de jaarwisseling en geniet van de mooiste vuurwerkshows ter wereld. Of je nou naar Londen, Parijs, Moskou New York, Sydney of een kleinere plaats gaat, het gaat ongetwijfeld een mooi feestje worden en helemaal als er een vuurwerkshow gehouden wordt. Na de vuurwerkshow kun je nog even een afzakkertje nemen in de kroeg of een dansje wagen en het laat maken in een leuke club. Dat klinkt niet verkeerd toch? 🙂

Vuurwerkshow in Sydney, de grootste ter wereld - oud & nieuw in het buitenland
Vuurwerkshow in Sydney, de grootste ter wereld (oud & nieuw in het buitenland)

Leer nieuwe mensen kennen

Je bent niet de enige die afreist naar een stad om daar oud & nieuw te vieren. Samen met duizenden andere toeristen luid je het nieuwe jaar in. Wie weet maak je nog wel nieuwe contacten en vrienden voor het leven.

Zie meteen meer van een stad

Het leuke aan oud & nieuw in het buitenland is dat je er ook meteen een reis of citytrip aan vast kunt plakken. Zo kun je meteen meer van een stad of land zien en begin je het nieuwe jaar met nieuwe energie en inspiratie.

Vier je Oud & Nieuw in Valencia, maak er dan meteen een leuke stedentrip van.
Vier je Oud & Nieuw in Valencia, maak er dan meteen een leuke stedentrip van.

Een ervaring voor het leven

Een oud & nieuw in het buitenland ervaring zul je niet snel meer vergeten, het is een ervaring voor het leven. Waarschijnlijk blijft die jaarwisseling je altijd bij en zul je er nog lang over napraten met je partner, vrienden of familie.

TIP: boek op tijd!

Tip: wist je trouwens dat je best betaalbaar oud & nieuw kunt vieren in het buitenland? Boek alleen wel op tijd (liefst maanden van te voren) en niet op het laatste moment. Zo kun je eenvoudig besparen op je vliegtickets en hotel overnachtingen met oud & nieuw. Bekijk hier de leukste stedentrips voor 2020

Livestreams New Years Eve

Gaat het helaas dit jaar niet lukken om oud & nieuw in het buitenland te vieren? Dan hebben we gelukkig de livestreams nog. Kijk vanaf je luie stoel naar de mooiste vuurwerkshows ter wereld.

Livestream Sydney

Livestream New York

Livestream Londen

Livestream Auckland

Lees ook: De leukste bestemmingen om oud & nieuw te vieren

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy