Wallaman Falls - de hoogste singledrop waterval van Australië

Wallaman Falls: de hoogste singledrop waterval van Australië

Gepubliceerd: 28 feb 2021 | Foto: Wallaman Falls - de hoogste singledrop waterval van Australië

Hoewel wij geen genoeg krijgen van de kustlijn van Australië, bevinden wij ons ook graag middenin de natuur. Tijdens onze Noord-Queensland trip sloegen wij dan ook regelmatig af om mooie bezienswaardigheden op te zoeken. Zo bezochten wij ook Wallaman Falls in Girringun National Park, de hoogste singledrop waterval van Australië. Een indrukwekkende waterval omgeven door prachtige natuur.

Onze route door Noord-Queensland

Video over de Wallaman Falls

Van Cardwell naar Wallaman Falls

De dag voordat wij naar Wallaman Falls reden verbleven wij in Cardwell, een rustige plek langs de kust. We sliepen bij Cardwell Beachfront Motel een gezellig motel aan het water. We hadden hier fietsen tot onze beschikking en daar hebben wij dan ook zeker gebruik van gemaakt. Een mooie fietstocht langs de kust hadden wij hier dan ook niet willen missen.

Cardwell Beachfront Motel
Cardwell Beachfront Motel

Van de eigenaar kregen wij de tip mee om de Wallaman Falls te bezoeken, wat 1,5 uur rijden is vanaf Cardwell. Wij waren dan ook erg enthousiast geworden door hem en wilden de volgende dag ook weer graag de natuur in.

Uitzicht vanuit het Cardwell Beachfront Motel
Uitzicht vanuit het Cardwell Beachfront Motel

De route

Onderweg van Cardwell naar de Wallaman Falls reden wij veel op kronkelweggetjes en kwamen wij regelmatig mooie stops tegen.

In het stadje Inghams stopten we voor een lekker ontbijtje en koffie. We werden hier door een erg lief oud Grieks vrouwtje geholpen, maar wat een pit zat er nog in haar! In haar eentje stond ze achter de toonbank en hielp alle gasten die kwamen koffie drinken of ontbijten en het was behoorlijk druk. Heel veel respect voor haar en het ontbijt was er ook heerlijk.

Na deze stop reden we door naar Wallaman Falls. Het was telkens weer genieten als wij een vergezicht hadden over de glooiende Australische landschappen.

Onze eerste stop: een schitterend uitzicht!
Onze eerste stop: een schitterend uitzicht!
Een tweede stop: glooiende Australische landschappen
Een tweede stop: glooiende Australische landschappen

Onderweg was het niet heel druk. Misschien kwam het omdat we in de ochtend gegaan zijn. En het speelt natuurlijk mee dat internationale toeristen nog steeds niet kunnen afreizen naar Australië vanwege covid-19.

Wildlife

We kwamen wel locals tegen zoals ook boeren die aan het werk waren op het land en koeien en wallabies die nieuwsgierig langs de kant van de weg zaten.

Een boer is aan het werk en zit in zijn locomotief
Een boer is aan het werk en zit in zijn locomotief
Kalfjes langs de weg
Kalfjes langs de weg
Groepen met koeien langs de weg
Groepen met koeien langs de weg
Nieuwsgierige wallabies langs de weg
Nieuwsgierige wallabies langs de weg
Nieuwsgierige wallabies langs de weg
Nog meer nieuwsgierige wallabies langs de weg

De weg naar de Wallaman Falls was best smal, bij tegenliggers moest je flink de berm in gaan. Gelukkig was het rustig op de weg en kwamen we niet heel veel auto’s tegen. Het was wel een hele mooie route, met eerst een stuk klimmen met veel bochten en later een rechte weg wat uiteindelijk overging in onverhard pad.

De weg naar de Wallaman Falls
De weg naar de Wallaman Falls

Wallaman Falls

We hebben tijdens de reizen die we de afgelopen jaren hebben gemaakt verschillende watervallen gezien. Van de Niagara Falls in Canada tot de Sekumpul Waterfall op Bali. Elke waterval heeft zijn eigen schoonheid. De Wallaman Falls vond ik zelf bijzonder omdat het de hoogste singledrop waterval van Australië is en vanwege het bijzonder mooie landschap.

De Wallaman Falls
De Wallaman Falls

Wanneer ik het water van boven naar beneden volgde zag ik een soort vertraging in het water. De zon scheen er mooi op, waardoor de natuur, rotsen en het water prachtig in de schijnwerpers stonden.

De Wallaman Falls
Close up van de Wallaman Falls
Martin voor de Wallaman Falls
Martin voor de Wallaman Falls

Niet alleen de waterval is mooi om te zien, ook de enorme rotswand ernaast is indrukwekkend om te zien. Vooral ook de verschillende kleuren die ontstaan zijn door erosie die je erin ziet.

Enorme rotspartij naast de watervallen - Wallaman Falls
Enorme rotspartij naast de watervallen
Verschillende kleuren gesteente ontstaan door erosie - Wallaman Falls
Verschillende kleuren gesteente ontstaan door erosie

Bucketlist

Hoort deze waterval op je bucketlist als je naar Australië gaat? Dat is een vraag die voor iedereen een verschillend antwoord oplevert. Australië heeft zoveel watervallen dat het soms moeilijk kiezen is welke nou mooier of indrukwekkender is, maar Wallaman Falls vinden wij een aanrader, omdat de route er naartoe al een excursie op zich is en het toch wel indrukwekkend is om de hoogste singledrop waterval van Australië gezien te hebben.

Bekijk de reisvideo

Lees meer over Girringun National Park

Na de Wallaman Falls vervolgden wij onze reis naar Townsville

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy