Wat te doen in Alabama, Verenigde Staten?

Wat te doen in Alabama? – Verenigde Staten

Gepubliceerd: 24 mei 2017 | Foto: Wat te doen in Alabama, Verenigde Staten?

I know, het is niet het eerste plekje waar je aandacht in de Verenigde Staten om eens te bezoeken. Toch ga ik je proberen over te halen om er wel heen te gaan! Ik heb er zelf 3,5 jaar gewoond en zal je vertellen wat je moét bezoeken! Trust me, je zal de tijd van je leven hebben.

Alabama, is best wel een klassieke stad. Alles is er ‘vintage’ niks is er modern zoals je in Nederland of andere steden in de VS gewend bent. Ik moet zeggen dat ik me regelmatig in een cowboy scene heb gevoeld wanneer ik door sommige straten liep. De mensen zijn ontzettend lief en willen altijd een praatje maken. Vooral als je een accent hebt.

Cheaha Mountain

Cheaha mountain is het hoogste punt in Alabama. Je moet je voorstellen op een berg top te staan waar je prachtig veel natuur ziet. En waar je letterlijk “on top of the world” staat. Je kan ontzettend ver kijken en als je geluk hebt regent het ergens in Alabama. Op die manier kun je van een afstand zien hoe het regent. Dat lijkt net een schilderij, zo mooi.

De wolken zijn dan donker en je ziet donkere stralen uit de wolk komen terwijl het op Cheaha Mounatin erg helder is. Ik kan bijna niet verwoorden hoe mooi het er is en je kunt er ook een stukje wandelen waar je veel foto’s kunt maken en misschien zelfs een waterval tegen komt. Onderweg naar het hoogste punt kun je vaak genoeg stoppen om foto’s te maken of gewoon even te stoppen een boterham te eten. Als je wilt kun je een cabine of huisje huren in Cheaha State Park. Wil je dat niet, kun je makkelijk een dagje naar de bergtop en daarna weer terug naar je accommodatie.

Wat te doen in Alabama, Verenigde Staten?
Cheaha Mountain

The Summit Birmingham shopping center

In Amerika kun je goedkoper winkelen dan in Nederland. Dit komt door de dollar, maar ook door de outlets die je eigenlijk overal tegen komt. Het winkelen in Amerika is geweldig en mijn favoriete spot is The Summit! The Summit is een outside mall waar ontzettend veel winkels zijn en je ook nog eens een mooi uitzicht hebt over de stad.

In Alabama is er veel natuur en zijn er veel bergen, je kan daarom niet ontsnappen aan al het mooie om je heen. Ik zou adviseren om te gaan winkelen (altijd goed advies) en daarna te gaan eten bij Cheesecake Factory en buiten te gaan zitten. Het is een écht Amerikaans tentje met een prachtig uitzicht (ja ja, ga ik weer met het uitzicht).

Er zijn ook andere restaurants met mooi uitzicht maar ik denk dat je pas echt een Amerikaans ervaring hebt gehad als je een keer bij de Cheesecake Factory hebt gegeten. Je kan er trouwens meer dan alleen cheesecake bestellen! Denk aan biefstuk of kip. Ze staan bekend om hun cheesecakes en zal je daarom adviseren om er eentje te nemen (delen kan, want Amerikanen houden van overdreven grote porties). Kun je het niet op, neem het dan mee!

Uitzicht over de stad!
Uitzicht over de stad!

Baseball of American Football

Ook al snap je niks van deze twee soorten sporten; je gaat een top tijd hebben. Niet alleen kun je een corn dog eten en een biertje drinken terwijl je naar de sport kijkt, maar je kunt ook de gezellige sfeer proeven. Ik snapte persoonlijk niet zoveel van baseball of football maar ik had de tijd van mijn leven! Het is ontzettend gezellig en het is echt een ervaring die je moet meemaken!

Omdat je in Alabama bent zou je voor football naar het Alabama team of naar het Auburn team moeten kijken. Probeer niet op tijd naar de wedstrijd te gaan maar te vroeg. Op die manier kun je wat stoelen neerzetten en gaan pre-gamen. Yes, Amerikanen nemen de hele dag om te barbecueën en te drinken voordat de wedstrijd begint.

Football is dan ook altijd op een universiteit omdat het echt een sport is die daarbij hoort. Of wil je naar een Baseball game? Ook héél leuk! Het bekendste team (denk ik) zijn de Atlanta Braves, technisch gezien is dit geen Alabama meer maar je bent er zo met de auto. Zoals ik al zei, ik weet niet veel af van deze twee sporten en weet me god niet wat ze aan het doen zijn maar als ik er heen kan, kan iedereen erheen en een leuke tijd hebben!

Bryant Denny Stadium - Alabama
Bryant Denny Stadium – Alabama

Een ‘random’ dorpje

Dit is denk ik het leukste. Ergens naar toe rijden en gaan wandelen. In Alabama zijn er vaak oude steden en dorpjes met super leuke winkels die er heel ‘vintage’ uitzien. De borden zijn overdreven groot en de winkels zijn meestal van hout. Het is echt een leuke ervaring om door de straten te slenteren. Er zijn ook veel verlaten plekken in Alabama waar je heen kan gaan en een leuk avontuur aan kan gaan. Het kan gevaarlijk zijn en het zou handig zijn om alles even van tevoren te googelen. In Alabama kom je echt ‘in the middle of nowhere’ terecht en je gaat je in een film scene voelen uit oude bekende films.

Wil je dus iets meemaken dan waar de meeste mensen naar toe gaan? Ga dan zeker naar Alabama en kijk je ogen uit! Ook kun je een camper huren en gaan rijden waar je maar naar toe wilt. Er zijn duizenden mooie spots in Alabama en je moet het “platteland leven” echt een keertje mee maken.

Waar zou jij heen willen in Alabama?

Deze gastblog is geschreven door mayanoraa.com

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy