Wat te doen in Alabama? – Verenigde Staten

Gepubliceerd: 24 mei 2017 | Foto: Wat te doen in Alabama, Verenigde Staten?

I know, het is niet het eerste plekje waar je aandacht in de Verenigde Staten om eens te bezoeken. Toch ga ik je proberen over te halen om er wel heen te gaan! Ik heb er zelf 3,5 jaar gewoond en zal je vertellen wat je moét bezoeken! Trust me, je zal de tijd van je leven hebben.

Alabama, is best wel een klassieke stad. Alles is er ‘vintage’ niks is er modern zoals je in Nederland of andere steden in de VS gewend bent. Ik moet zeggen dat ik me regelmatig in een cowboy scene heb gevoeld wanneer ik door sommige straten liep. De mensen zijn ontzettend lief en willen altijd een praatje maken. Vooral als je een accent hebt.

Cheaha Mountain

Cheaha mountain is het hoogste punt in Alabama. Je moet je voorstellen op een berg top te staan waar je prachtig veel natuur ziet. En waar je letterlijk “on top of the world” staat. Je kan ontzettend ver kijken en als je geluk hebt regent het ergens in Alabama. Op die manier kun je van een afstand zien hoe het regent. Dat lijkt net een schilderij, zo mooi.

De wolken zijn dan donker en je ziet donkere stralen uit de wolk komen terwijl het op Cheaha Mounatin erg helder is. Ik kan bijna niet verwoorden hoe mooi het er is en je kunt er ook een stukje wandelen waar je veel foto’s kunt maken en misschien zelfs een waterval tegen komt. Onderweg naar het hoogste punt kun je vaak genoeg stoppen om foto’s te maken of gewoon even te stoppen een boterham te eten. Als je wilt kun je een cabine of huisje huren in Cheaha State Park. Wil je dat niet, kun je makkelijk een dagje naar de bergtop en daarna weer terug naar je accommodatie.

Wat te doen in Alabama, Verenigde Staten?
Cheaha Mountain

The Summit Birmingham shopping center

In Amerika kun je goedkoper winkelen dan in Nederland. Dit komt door de dollar, maar ook door de outlets die je eigenlijk overal tegen komt. Het winkelen in Amerika is geweldig en mijn favoriete spot is The Summit! The Summit is een outside mall waar ontzettend veel winkels zijn en je ook nog eens een mooi uitzicht hebt over de stad.

In Alabama is er veel natuur en zijn er veel bergen, je kan daarom niet ontsnappen aan al het mooie om je heen. Ik zou adviseren om te gaan winkelen (altijd goed advies) en daarna te gaan eten bij Cheesecake Factory en buiten te gaan zitten. Het is een écht Amerikaans tentje met een prachtig uitzicht (ja ja, ga ik weer met het uitzicht).

Er zijn ook andere restaurants met mooi uitzicht maar ik denk dat je pas echt een Amerikaans ervaring hebt gehad als je een keer bij de Cheesecake Factory hebt gegeten. Je kan er trouwens meer dan alleen cheesecake bestellen! Denk aan biefstuk of kip. Ze staan bekend om hun cheesecakes en zal je daarom adviseren om er eentje te nemen (delen kan, want Amerikanen houden van overdreven grote porties). Kun je het niet op, neem het dan mee!

Uitzicht over de stad!
Uitzicht over de stad!

Baseball of American Football

Ook al snap je niks van deze twee soorten sporten; je gaat een top tijd hebben. Niet alleen kun je een corn dog eten en een biertje drinken terwijl je naar de sport kijkt, maar je kunt ook de gezellige sfeer proeven. Ik snapte persoonlijk niet zoveel van baseball of football maar ik had de tijd van mijn leven! Het is ontzettend gezellig en het is echt een ervaring die je moet meemaken!

Omdat je in Alabama bent zou je voor football naar het Alabama team of naar het Auburn team moeten kijken. Probeer niet op tijd naar de wedstrijd te gaan maar te vroeg. Op die manier kun je wat stoelen neerzetten en gaan pre-gamen. Yes, Amerikanen nemen de hele dag om te barbecueën en te drinken voordat de wedstrijd begint.

Football is dan ook altijd op een universiteit omdat het echt een sport is die daarbij hoort. Of wil je naar een Baseball game? Ook héél leuk! Het bekendste team (denk ik) zijn de Atlanta Braves, technisch gezien is dit geen Alabama meer maar je bent er zo met de auto. Zoals ik al zei, ik weet niet veel af van deze twee sporten en weet me god niet wat ze aan het doen zijn maar als ik er heen kan, kan iedereen erheen en een leuke tijd hebben!

Bryant Denny Stadium - Alabama
Bryant Denny Stadium – Alabama

Een ‘random’ dorpje

Dit is denk ik het leukste. Ergens naar toe rijden en gaan wandelen. In Alabama zijn er vaak oude steden en dorpjes met super leuke winkels die er heel ‘vintage’ uitzien. De borden zijn overdreven groot en de winkels zijn meestal van hout. Het is echt een leuke ervaring om door de straten te slenteren. Er zijn ook veel verlaten plekken in Alabama waar je heen kan gaan en een leuk avontuur aan kan gaan. Het kan gevaarlijk zijn en het zou handig zijn om alles even van tevoren te googelen. In Alabama kom je echt ‘in the middle of nowhere’ terecht en je gaat je in een film scene voelen uit oude bekende films.

Wil je dus iets meemaken dan waar de meeste mensen naar toe gaan? Ga dan zeker naar Alabama en kijk je ogen uit! Ook kun je een camper huren en gaan rijden waar je maar naar toe wilt. Er zijn duizenden mooie spots in Alabama en je moet het “platteland leven” echt een keertje mee maken.

Waar zou jij heen willen in Alabama?

Deze gastblog is geschreven door mayanoraa.com

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy