Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen in Dunedin en omgeving in Nieuw-Zeeland

Wat te doen in Dunedin

Wat te doen in Dunedin en omgeving in Nieuw-Zeeland

Wat te doen in Dunedin

Inhoudsopgave

Het betoverende Lake Tekapo verlaten we en rijden richting Dunedin, de op een na grootste stad van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De reis is weer adembenemend, net zoals het eerste stuk wat we aflegden vanuit Christchurch naar Lake Tekapo. We verbleven maar 1 nachtje in Dunedin, maar hebben toch een aardig beeld gekregen van de stad en de omgeving. Lees nu onze ervaringen en ontdek wat je kunt doen in Dunedin en omgeving.

Onderweg naar Dunedin
Prachtige landschappen in de buurt van Dunedin

Centrum Van Dunedin

Dunedin is geen heel grote stad, het telt zo’n 113.600 inwoners. De naam van de stad komt van Dun Ediann, de Keltische naam voor de Schotse hoofdstad Edinburgh. Wanneer je door het centrum loopt zie je een mix van historische panden en moderne architectuur. Maar ook vele imposante gebouwen zoals het prachtige Dunedin Centre en de Sint-Pauluskathedraal die je vindt bij The Octagon, wat ook wel het CBD van Dunedin wordt genoemd.

De Sint-Pauluskathedraal in Dunedin
De Sint-Pauluskathedraal in Dunedin

Law Courts Hotel

Wij verbleven deze keer in een heel speciaal hotel, namelijk het Law Courts Hotel. Bij het inchecken vertelde de vriendelijke dame ons dat wij kamer 207 hadden, dé kamer waar ook Queen Elizabeth and Prince Phillip in 1954 verbleven tijdens hun kroningstocht door Nieuw-Zeeland. Een speciale overnachting voor ons, zeker bij het zien van de foto’s van het Engelse Koningspaar en het gevoel dat zij hier ook geslapen hebben en gestaan hebben op het balkon van deze klassiek ingerichte kamer.

De kamer waar Queen Elizabeth heeft geslapen - Law Courts Hotel
Kamer van Law Courts Hotel

Het was een ruime kamer met veel ramen waardoor het lekker licht was. Vanuit onze kamer hadden we een leuk uitzicht op een van de hoofdstraten van Dunedin, waardoor je je middenin de reuring van de stad begeeft. Meer informatie over Law Courts Hotel

Restaurants in Dunedine

Magic Moments Restaurant

Onze lunch hebben we niet te ver gezocht. We hebben namelijk geluncht bij het Magic Moments Restaurant wat beneden in het Law Courts Hotel zit gevestigd. Een gezellig restaurant, wat een beetje pubachtig aanvoelt. Op het menu staan o.a. beef schnitzel, pasta, steak en omelette. Wij kunnen dit restaurant zeker aanraden voor het eten, maar ook vanwege de gezellige sfeer.

Cobb & Co restaurant & bar

Gevestigd in het prachtige Dunedin Railway Station vind je Cobb & co restaurant & bar. Een sfeervol restaurant waar je heerlijk kunt lunchen en dineren. Heb je zin in een heerlijke steak of pasta dan zit je hier helemaal goed. Let ook even op de speciale bediening! Wij werden namelijk geserveerd door een vriendelijke robot, wat ons etentje extra speciaal maakte. 😉

Cobb & Co restaurant & bar
Robot Cobb & Co restaurant & bar

Larnach Castle

Ook in de omgeving van Dunedin zijn mooie bezienswaardigheden te vinden. Zo kun je net als wij een bezoek brengen aan Larnach Castle wat je op 20 minuten rijden vanaf het centrum vindt. Dit imposante herenhuis ligt op het schiereiland Otago Peninsula en werd gebouwd tussen 1873 en 1887 als de residentie van William Larnach, een vooraanstaand ondernemer en politicus in het koloniale Nieuw-Zeeland.

Bij de entree van het kasteel heb je 2 keuzes. Er zijn tickets van $39.00 waarmee je binnen in het kasteel kunt kijken en de mooie tuin kunt bewonderen. En er zijn tickets van $19.50 voor alleen de tuin, waarbij je het kasteel van de buitenkant kunt fotograferen.

Larnach Castle
Larnach Castle
Larnach Castle

Wij hebben gekozen voor alleen de tuin, aangezien wij de prijs aan de hoge kant vonden en wij wel eens eerder in een kasteel waren geweest. Maar ik moet toegeven dat ik het kasteel indrukwekkend vond en de mooi aangelegde tuin was ook zeker een bezoek waard. De tuin loopt helemaal rondom het kasteel en vanaf sommige plekken heb je een schitterend uitzicht over Broad Bay. Meer informatie over Larnach Castle

De tuin van Larnach Castle
De tuin van Larnach Castle
Uitzicht over Broad Bay

Royal Albatross Centre

Nog een plek wat je niet mag missen als je in de buurt bent van Dunedin is het Royal Albatross Centre. Een liefdadigheidsinstelling die zich o.a. bezighoudt met het welzijn van de albatross, een grote zeevogel die veel in deze omgeving van Nieuw-Zeeland voorkomt. Een bezoek aan de Royal Albatross Centre is gratis, donaties kunnen natuurlijk gedaan worden. Ook is het mogelijk om een volledig begeleide tour te boeken waarbij je een korte film te zien krijg, een presentatie krijgt over de broedcyclus van de albatros en een wandeling maakt over de heuvel om de albatros en andere wilde dieren te spotten. Voor de Albatross Classic tour betaal je NZ$52.

Royal Albatross Centre - Dunedin

Maar je kunt ook net als wij op eigen gelegenheid door het Royal Albatross Centre wandelen. Binnen in het gebouw vind je diverse gratis tentoonstellingen waarbij je veel komt te weten over de albatross.

Royal Albatross Centre
Royal Albatross Centre in de buurt van Dunedin

Hoewel wij hier in eerste instantie voor de albatross heen zijn gekomen, kwamen wij erachter dat zij niet de enige beesten zijn die hier leven. Zo werden wij ook verrast door verschillende zeehonden, die in groepjes bij elkaar lagen. Sommige lagen lekker op de rotsen te luieren, terwijl andere zeehonden druk in het water aan het spelen waren.

Zeehonden bij Royal Albatross Centre
Jesper met een zeehond - Royal Albatross Centre
Een zeehond

Hoewel wij dachten dat het zeer toeristisch zou zijn, viel het bij ons reuze mee. Wij stonden namelijk als enige op het observatieplatform en konden op ons gemak de albatross en de lieve zeehonden spotten.

Een albatross

Het was niet alleen leuk om te wilde dieren te spotten, de ruige kustlijn was hier ook echt spectaculair. Wat indrukwekkende foto’s opleverde. Kijk maar!

Prachtige kustlijn in de buurt van Royal Albatross Centre
Een zeehond en een albatross
2 zeehonden - Royal Albatross Centre
Mooie omgeving in de buurt van Dunedin

Meer bezienswaardigheden in Dunedin

Baldwin Street

Breng een bezoek aan Baldwin Street, de steilste straat ter wereld. Deze in het Guinness World Records geplaatste straat is gelegen in een buitenwijk van Dunedin.

Toitu Otago Settlers Museum

Bezoek Toitū Otago Settlers Museum, Nieuw-Zeelands oudste geschiedenis museum. In het museum vind je meerdere verdiepingen met Maori- en Europese tentoonstellingen. De entree voor Toitu Otago Settlers Museum is gratis.

Olveston Historic Home

Neem een kijkje bij Olveston Historic Home. Het historische huis Olveston werd gebouwd voor zakenman en verzamelaar David Theomin en zijn vrouw Marie en 2 kinderen Edward en Dorothy en is ontworpen door de befaamde Engelse architect Sire Ernest George. Het bijzondere familiehuis is ingericht met kunst, meubels en kunstvoorwerpen die over de hele wereld werden verkocht. Het huis is alleen te bezoeken tijdens een ‘guided house tour’. De kosten hiervan zijn 25 NZD.

Dunedin Botanic Garden

Aan de noordkant van het centrum van Dunedin vind je de mooi aangelegde Botanic Garden. Deze tuinen liggen vlakbij de Universiteit van Otago en de Northern Cemetery, een van de meest historische begraafplaatsen van de stad.

Tip: er zijn ook dagtours te boeken, waarbij je langs alle highlights van Dunedin gaat, inclusief het Royal Albatross centre. Lees meer hierover

Over Dunedin

Dunedin is een leuke plek om te bezoeken voor een korte stop. Maar wij vonden 1 dag hier echt voldoende. Ik denk dat Dunedin voornamelijk voor toeristen interessant is vanwege de omgeving. Zo is het de uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan Larnach Castle en het Royal Albatross Centre.

Video

YouTube video

Dunedin bezoeken?

Wil je ook een bezoek brengen aan Dunedin tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland? Bekijk hier de leukste accommodaties, en klik hier voor alle tours in Dunedin en omgeving.

Heb je een vraag over Dunedin of over onze roadtrip door Nieuw-Zeeland? Stuur ons dan een bericht. Onze volgende plek tijdens onze rondreis door Nieuw-Zeeland is Te Anau.

Plan je reis door Nieuw-Zeeland
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Nieuw-Zeeland