Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen in Gent: tips en ervaringen!

Reisverslag België: Reporter Bert in Gent

Wat te doen in Gent: tips en ervaringen!

Reisverslag België: Reporter Bert in Gent

Inhoudsopgave

België, vooral bekend om zijn bonbons, bier, wafels en Vlaamse frieten. Het biedt ook een prachtige cultuur met mooie steden zoals Antwerpen, Brussel en Brugge. Reporters Marloes en Bert brachten een weekend door in de historische stad Gent. Ontdek in deze blog wat je allemaal kunt doen in het gezellige Gent. Heb jij deze mooie Belgische stad al ontdekt?

Over Gent

Gent is de hoofdstad van Oost-Vlaanderen en telt ca. 250.000 inwoners en is daarmee de op één na grootste gemeente van België. Gent ontstond uit Keltische woonkernen in het gebied van de samenvloeiing van de Leie en de Schelde. Rond de middeleeuwen groeide Gent uit tot een van de grootste steden van Europa. Mede door de vele handel in wol.

Gent in de nacht
Gent in de nacht

Hotel De Fandre

Het hotel waar wij verbleven was hotel de Fandre het lag ongeveer 700 meter van het stadscentrum af. Dit hotel hadden we geboekt bij Trivago, dit gaat snel en gemakkelijk en je weet direct welk hotel het goedkoopste is. Dus mocht je een hotel zoeken, gebruik dan Trivago.

Ingang Hotel
Ingang van het hotel

Het ‘Manhattan van Gent’

De historische binnenstad van Gent is bijzonder de moeite waard. Het ‘Manhattan van Gent’ wordt gedomineerd door drie torens ook wel de Gentse torenrij genoemd: de 95 meter hoge Belforttoren, de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk.

'Manhattan' van Gent
‘Manhattan’ van Gent

Terrasjes genoeg in Gent

Het valt ons op dat de sfeer gezellig en ontspannen is. De drukte valt daarbij ook nog eens mee, ondanks het mooie weer! Wij hebben het natuurlijk getroffen, dikke zonneschijn met een mooie blauwe lucht; ofwel echt terrasweer! Terrasjes zijn er genoeg in Gent, bij het water, de binnenstad en ga zo maar door.

Natuurlijk staat Gent ook bekend om zijn bier, die kan je dan ook in overvloed proeven. We zijn naar de ‘Dulle Griet’ gegaan, aan de vrijdagmarkt. Hier kan je veel, lees 250, biersoorten proeven.Reporter Marloes heeft zich gestort op de zoete bieren, bananenbier! En reporter Bert nam een Flierefluiter, een verfrissend biertje.

Bier bij de Dulle Griet in Gent
Bier bij de Dulle Griet

Het dure wafelkraampje

Hierna dachten wij gezellig een wafel te eten, dat hoort toch als je in België bent? Zonder nadenken een wafel met ijs en vruchten besteld bij een wafelkraampje langs het water bij het historische vleeshuis… ‘dat is dan 19,00 euro alstublieft.’ Budgetcoach? Waar was je! (gelukkig waren de wafels bij de restaurants zelf een stukje goedkoper)

Overheerlijke maar dure wafel - stedentrip Gent
Overheerlijke maar dure wafel – stedentrip Gent

Capitole theater

Na deze heerlijke versnapering zijn we naar het Capitole theater gegaan. Hier gingen we heen om te kijken naar een voorstelling van Birgitte Kaandorp, ja ook in België heeft zijn uitverkochte zalen! Dit was een mooie afsluiter van dag 1 in Gent. In het hotel aangekomen genieten we van onze rust en heerlijk zachte bedden, want de volgende dag stond alweer bijna voor ons klaar!

Kasteel Gravensteen

De volgende morgen een heerlijk ontbijt op in het hotel en met gevulde magen konden wij onze trip vervolgen. Vandaag de culturele trip. Er zijn genoeg bezienswaardigheden in Gent. We begonnen de trip met toeval met de mis, deze beginnen om 10 uur in de kathedralen, zo krijg je de complete sfeer van de kathedralen en hun monnikengezang. Verder op weg naar het kasteel, Gravensteen genaamd. Het kasteel werd niet gebruikt voor gevechten, maar werd justitieel ingezet. De martelkamers mochten dan ook niet ontbreken. Verder werd er ook martelwerktuigen tentoongesteld. Boven op het kasteel heb je een enorm mooi uitzicht over Gent.

Kasteel Gravensteen - stedentrip Gent
Kasteel Gravensteen – stedentrip Gent
Uitzicht op de top van Gravensteen
Uitzicht vanaf de top van Gravensteenstedentrip Gent

Boottocht met informatie over de historie van de stad

We sluiten de dag af met een boottocht, je kunt ter plekke een kaartje kopen en genieten van de tour over het water. Tijdens de boottocht krijg je informatie over de historie van de stad en het is toch leuk om de stad eens vanaf het water te zien?

Boottocht Gent
Boottocht Gent

Gent is een super gezellige stad

Nog even een hapje eten en natuurlijk een biertje drinken, dan is het tijd om naar huis te gaan. Tijd was het niet echt, maar nu hebben we alles gezien wat we wilden zien. Je hebt in Gent genoeg aan 1,5 dag.

Wij vonden Gent een echte super stad, het leeft, is gezellig, sfeervol en zeker de moeite om er eens heen te gaan. Let wel een beetje op de portemonnee, het kan hier en daar wat duur zijn!

Video van deze stedentrip

YouTube video

Zin in een stedentrip Gent?

Wist je dat je een lang weekend Gent al boekt voor 140 euro. Bekijk nu de mogelijkheden

Plan je reis door België
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door België