Restaurantje in Kangaroo Valley

Kangaroo Valley: wat te doen in en rond dit gezellige stadje in Australië


20 sep 2021 | Australië
Foto: Restaurantje in Kangaroo Valley

Kangaroo Valley, een gezellig stadje gelegen in Nieuw-Zuid-Wales op 2 uur rijden van Sydney en Canberra. Wij ontdekten deze bijzondere plek bij toeval tijdens onze trip langs de oostkust van Australië van Cairns naar Melbourne. Kangaroo Valley is een leuke stop en zeker de moeite waard om te bezoeken. Ontdek nu wat dit bijzondere stadje in Australië te bieden heeft.

Historisch plaatsje

Bij het binnenrijden van het plaatsje rijd je over de beroemde en historische Hampden Bridge, een monumentale hangbrug. De hoofdstraat bestaat uit prachtige historische huizen en winkels, waarbij elk gebouw zijn eigen landelijke charme en eigen kleuren heeft. In het plaatsje vind je o.a. gezellige theehuizen, een op de erfgoedlijst geplaatste pub, een historisch postkantoor en het Kangaroo Valley Pioneer Village Museum.

De Hampden Bridge
De Hampden Bridge
Restaurantje in Kangaroo Valley
De hoofdstraat van Kangaroo Valley

Een bezoek aan Kangaroo Valley is een leuke ervaring, het voelt namelijk alsof je terug gaat in de tijd. De locals zijn zeer vriendelijk en staan graag open voor een gesprek. Een praatje over de geschiedenis van het plaatsje is dan ook zo gemaakt.

Sfeerfoto van Kangaroo Valley
Alsof je terug in de tijd gaat

Proef lokale gerechten

Naast de historische gebouwen staat Kangaroo Valley ook bekend om de heerlijke zelfgemaakte pies. Bezoek de Kangaroo Valley Pie Shop en het Kangaroo Valley Bakehouse om een van de lekkerste en vers gebakken lekkernijen te proeven. Ben je meer een zoetekauw? Bezoek dan Homelea Cottage (Lollies & Gifts) om heerlijke fudge te proeven.

Fudge proeven bij Homelea Cottage
Fudge proeven bij Homelea Cottage

Hou je van wijn en kaas? Rij dan naar Upper Kangaroo River en doe een wijnproeverij met een heerlijke kaasplank bij Yarrawa Estate.

Activiteiten in de omgeving

Maar niet alleen het plaatsje zelf is een bezoek waard, er zijn ook veel leuke dingen te doen in de omgeving.

Fitzroy Falls

Op 17 minuten rijden vanaf Kangaroo Valley vind je de Fitzroy Falls in Morton National Park. Morton is een prachtig nationaal park met mooie wandelpaden en is een geweldige plek voor outdoor-liefhebbers. Lees meer over Morton National Park

Kangaroo Valley Kayaks

Huur een kajak in het Tourist Park en ontdek de omgeving vanaf het water. Kajakken op de Kangaroo River is een geweldige ervaring. Je kunt een enkele kajak, een dubbele kajak of een familiekajak huren. Geniet van een avontuurlijke kajaktocht over verschillende stroomversnellingen met spectaculaire landschappen en wilde dieren. Meer informatie

De vallei!
Een stukje van de vallei!

Kangaroo Valley bezoeken?

Neem de tijd om Kangaroo Valley en de omgeving te verkennen. Boek een accommodatie en geniet van deze prachtige plek in Nieuw-Zuid-Wales.

Lees meer over dit historische stadje


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.