Ischia: het groene eiland

Wat te doen op Ischia & Procida in Italië

Gepubliceerd: 25 apr 2018 | Foto: Ischia: het groene eiland

Naar Italië, maar wil je iets anders dan de klassiekers Rome, Florence en Toscane? Maak kennis met Ischia en Procida: twee heerlijke eilanden voor de kust van Napels. Ontdek in deze blog wat je kunt doen op Ischia & Procida in Italië.

Isola d’Ischia, het groene eiland

Een uurtje varen vanuit de haven van Napels en dan ben je er: Ischia. Ooit ontstaan uit een vulkaanuitbarsting en dat brengt vele voordelen met zich mee: het eiland staat bekend om de thermale bronnen, wijnvelden en bergtoppen. Combineer dat met zandstranden en knusse Italiaanse dorpjes en je hebt een perfecte vakantiebestemming!

Een van de mooie uitzichten van Ischia
Een van de mooie uitzichten van Ischia

De leukste dingen om te doen in Ischia:

  • Leer de geheimen van de pizza kennen door een kookles te volgen in het dorpje Forio, waar ze volgens traditionele Napolitaanse wijze pizza’s maken. Hier geen pizza Hawaii of BBQ Chicken, maar de lekkerste mozzarella, tomaten en basilicum.
  • Bezoek het Middeleeuwse kasteel Castello Aragonese, wat na een flinke klim een uitzicht geeft wat écht de moeite waard is.
  • Als strandliefhebber kan je iedere dag naar een andere plek: de hele kust van Ischia staat bol van de mooie stranden.
  • Ga naar Chiesa del Soccorso, het meest fotogenieke kerkje van het eiland. De zee en de bergen op de achtergrond zorgen ervoor dat dit witte kerkje een perfecte spot is voor foto’s.
Zandstranden van Ischia
Heerlijke zandstranden van Ischia
Ischia: het groene eiland
Ischia: het groene eiland

Procida: het kleine geheim van Italië

Knusse straatjes, voorbijflitsende Vespa’s en eindeloze rijen citroenbomen: in Procida proef je gelijk de authentieke Italiaanse sfeer. Procida is de kleine zus van Ischia op ongeveer 20 minuten varen van elkaar. Het eiland heeft maar een oppervlakte van 4,1 km2, je kan dus alles mooi te voet bereiken.

De leukste dingen om te doen in Procida:

  • Marina Corricella is het oudste vissershaventje van het eiland en is prachtig door de felgekleurde gebouwen.
  • Eten. Fans van pasta, vis en wijn halen hun hart op met de verse lokale producten.
  • Bezoek Terra Murata: het hoogste punt van het eiland waar je beloond wordt met prachtige uitzichten.
Vissershaven Marina Corricella in Procida
Vissershaven Marina Corricella in Procida
Ook s’avonds is Procida een plaatje
Ook s’avonds is Procida een plaatje

Deze gastblog over Ischia & Procida is geschreven door: Danielle Groeneveld

Het Italiaanse Ischia & Procida ook bezoeken? 

Ga op wandelvakantie via SNP en ontdek Ischia, Procida en Capri. Of bezoek het alleen het eiland Ischia met Vakantiediscounter.

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy