Magisch Malta - verborgen parel in de Middellandse Zee

Wat te doen op Malta: de verborgen parel in de Middellandse Zee

Gepubliceerd: 21 mei 2021 | Foto: Magisch Malta - verborgen parel in de Middellandse Zee

Wat te doen op Malta. Ik heb het al aangegeven in een eerder interview: ik heb mijn hart verloren in Malta. Het was mijn eerste bestemming als steward bij Emirates en ik ben er sindsdien elk jaar weer naar teruggekeerd. Misschien is dit de beste plek om te rentenieren op mijn oude dag?

Malta is een vaak overzien landje ten zuiden van Italië, waar ze met zo’n 450.000 leven. Malta bestaat eigenlijk uit verschillende eilanden, waarvan Malta, Comino en Gozo de grootste zijn. Het merendeel van de bevolking leeft op Malta zelf, waar ook de hoofdstad van de dwergstaat is, Valletta

De luchthaven van Malta is gelegen in het zuidelijke gedeelte van het eiland, met een goede verbinding naar Valletta en Saint-Julian, het toeristische centrum van het land. Op Malta rijden er geen treinen, maar de bussen en taxi’s zijn in overvloed aanwezig om je te brengen naar de plek waar je wil zijn. 

Verborgen parel

Malta is een heel dichtbevolkt land en toch voelt het er niet overdreven druk. Het is enkel tijdens de zomermaanden dat voornamelijk Saint-Julian en Valletta wat meer toeristen over de vloer krijgen en het er echt aanvoelt als een super hippe toeristische trekpleister. Ik vind het leuk dat Malta door vele Europese landen nog steeds ondergewaardeerd wordt als reisbestemming. Het geeft me het gevoel dat ik een verborgen parel heb ontdekt.

Nikki op Malta

Middellandse Zee

Aangezien Malta een eiland is, zijn veel activiteiten gelinkt aan de Middellandse Zee die het omringt. Zo zijn boottochten langs de kustlijn heel populair, of een overtocht naar de rust van het eiland Comino. Je kan ook een flinke brok geschiedenis opsnuiven in het binnenland, waar vele gebouwen nog afstammen uit de tijd van de Arabische bezetting. Vele plaatsnamen zijn zelfs nog rechtstreeks afkomstig uit het Arabisch. Het Maltees is dan ook een unieke mix tussen het Arabisch, Italiaans, Engels en Frans, allemaal naties die het eiland in de loop der eeuwen hebben bezet of gecontroleerd. Of bezoek de hoofdstad en snuif de sfeer op van hoe de echte Maltezers leven. Ben je een fan van Game Of Thrones. Bezoek de filmlocaties van de serie in een gidstour.

Bruisende straat op Malta
Een bruisende straat

Saint Julian’s Bay

Saint Julian’s Bay is misschien wel het bekendste plekje van Malta. Het standbeeld van het woord “LOVE” op zijn kop is een favoriet voor de vakantiefoto’s. De grote uitgaansbuurt van Malta is er ook gelegen, waar je bij de smalle straatjes in verschillende bars terecht kan voor het lokale Cisk-bier of de wekelijkse cocktails in promotie.

Lokale Cisk-bier
Lokale Cisk-bier

Gunstig klimaat

Malta heeft een uiterst gunstig klimaat doorheen het hele jaar. In de winter is het er een aangename 18 graden en in de zomer kan je er genieten van een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Malta heeft wel niet veel stranden om aan te luieren. Je kan de goede plekjes haast op 1 hand tellen. Het voordeel hiervan is dat er ook veel niet zo bekend zijn en het er daarom minder druk is, zoals het strand van Ramla of in de Baai van Mistra.

Mooi verlichte straat
Mooi verlichte straat

Pittoreske straatjes

Malta heeft zo’n aantrekkingskracht op me. Ik denk dat het komt door de gastvrijheid van de mensen, de lekkere lokale gerechten en het rustieke gevoel dat over je heen valt als je door de pittoreske straatjes wandelt.

Bootjes dobberen op het water
Bootjes dobberen op het water

Je kan in Malta met de euro betalen en het land is ook lid van de Europese Unie. Zo kan je makkelijk reizen naar het kleine paradijs. Er zijn dagelijkse vluchten vanuit Nederland en België tussen 100 en 200 euro.  Zo’n tripje zal ongeveer een kleine 3 uur in beslag nemen. Waar wacht je nog op?

Deze leuke gastblog is geschreven door Nikki

Malta bezoeken

Vliegtickets

Met het vliegtuig ben je zo op het mooie Malta. Bekijk hier de mogelijkheden

Overnachten

De mooiste en betaalbaarste hotels en appartementen vind je hier

Rondreis

Ontdek het hele eiland en maak een mooie rondreis. Bekijk hier de mogelijkheden

Meer interessante blogs over Malta

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Meer reistips over Malta


Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy