De leukste steden volgens stedentripper Jesper

Gepubliceerd: 14 sep 2016 | Foto: De leukste wereldsteden! In welke steden moet je geweest zijn en welke niet?

Wat zijn de leukste wereldsteden? De afgelopen jaren heb ik verschillende mooie (wereld)steden mogen bezoeken. Veel steden hebben mij erg enthousiast gemaakt, maar sommige steden vielen mij achteraf toch wel een beetje tegen. Natuurlijk zijn hier de meningen over verdeeld en is dit een eigen ervaring, maar mijn ervaringen wil ik toch graag met jullie delen.

Dit vind ik de leukste (wereld)steden

Dublin: Zeer gezellige stad, veel te beleven, aardige mensen en echt een stad die je gezien moet hebben. Dublin is veel meer dan alleen maar gezellige pubs. Zo kun je bijvoorbeeld met de trein richting de kust gaan of 1 van de vele mooie parken die Ierland rijk is bezoeken. Maak een wandeling en geniet van echte Ierse natuur. Lees ook mijn uitgebreide reisverslag over Dublin!

Toronto: Leuke stad met verschillende gezichten. Ontdek het sfeervolle centrum met vele winkels en musea of pak de rust op Toronto Island. Toronto is een stad waar je niet onwijs veel over hoort. Mocht je richting Canada gaan, sla deze stad niet over. Toronto is ook goed te combineren met Montreal of New York. Lees ook mijn reisblog over Toronto!

Münster: De leukste Duitse stad die ik tot nu toe bezocht heb. Voor wie van geschiedenis houdt en graag tijdens of voor kerst even een paar dagen eruit wil is Münster echt een aanrader. Een mooie stad met mooie winkels en een hoop geschiedenis. Lees ook mijn reisblog over Münster!

Sydney: Als 1 stad veelzijdig is, is het Sydney wel. Zo ben je in het drukke CBD en zo zit je op het wereldberoemde Bondi Beach. Een stad waar veel mensen zich snel op hun gemak voelen. Geniet van de prachtige parken, mooie winkels en natuurlijk al het wildlife wat aanwezig is. Lees ook mijn blog over de leukste hotspots in Sydney!

Valencia: Valencia is een prachtige stad met veel mooie architectuur. Hou je van oude of nieuwe architectuur, dat maakt in Valencia helemaal niks uit. De balans tussen oud & nieuw is in mijn ogen in Valencia perfect.  Ook voor het eten en het strand zit je helemaal goed in Valencia! Lees ook de blog van reporter Martin over Valencia!

Leeuwarden: Ik hoor je denken, wat doet Leeuwarden hiertussen? Dat kan ik je heel goed uitleggen. Leeuwarden heeft mij als Nederlandse stad erg positief verrast. Het is een grote, mooie stad waar heel veel moois te ontdekken is. De stad is erg gezellig en de mensen zijn er zeer gastvrij. Ik ga snel weer een keer terug naar Leeuwarden om meer van deze stad te ontdekken.

Montreal: Over deze stad hoor je bar weinig vind ik zelf. Dat is echt onterecht. Montreal is een prachtige stad, waar ze voornamelijk Frans spreken en waar veel gezellige pleintjes te vinden zijn. Ook voor het bezoeken van mooie kerken en bijvoorbeeld het Olympic Park is het een aanrader. Vanaf Toronto ben je met de bus binnen een paar uur in Montreal.

Dublin - Glendalough

Glendalough vlakbij Dublin – Prachtig park om te wandelen en de stad achter je te laten!

Steden die mij tegenvielen

New York: Deze stad heeft mij niet geraakt. Ik ben blij dat ik er een keer geweest ben, maar that’s it. De stad oogt zeer gehaast en geeft je echt het gevoel dat je in een soort van film bent terecht gekomen.  Natuurlijk is het wel gaaf om dingen te herkennen die je dagelijks op tv voorbij ziet komen, maar ik zal niet snel weer teruggaan.

Kuala Lumpur: Over Kuala Lumpur had ik voordat ik ging de meest positieve verhalen gehoord. Misschien dat mijn verwachting daarom erg hoog was. De stad had het net niet, ik kon mij niet helemaal thuisvoelen in deze wereldstad. Of het aan de stad zelf lag of aan de mensen weet ik niet, ik denk dat het een combinatie was. Wie weet dat ik bij een tweede bezoek er heel anders over denk.

Uitzicht op New York city vanaf Empire State Building!

Uitzicht op New York City vanaf Empire State Building!

Steden die mij nieuwsgierig maken

De steden Stockholm, Melbourne, Chiang Mai, Madrid en Lissabon zou ik graag willen bezoeken!

Goedkope overnachting?

Heb jij zin om naar 1 van deze (wereld)steden te gaan? Zoek en boek dan nu eenvoudig en snel je goedkope overnachting!

Wat zijn volgens jou de leukste wereldsteden?

Laat je reactie achter! Ik ben erg benieuwd!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

8 jaar Liefde voor Reizen: win een reis rondom de wereld!

Van een weekendje genieten op Texel, een onvergetelijke reis door Lapland, tot aan een mooie boottocht door de wetlands van...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy