De leukste wereldsteden! In welke steden moet je geweest zijn en welke niet?

De leukste steden volgens stedentripper Jesper


14 sep 2016 | Reisinspiratie
Foto: De leukste wereldsteden! In welke steden moet je geweest zijn en welke niet?

Wat zijn de leukste wereldsteden? De afgelopen jaren heb ik verschillende mooie (wereld)steden mogen bezoeken. Veel steden hebben mij erg enthousiast gemaakt, maar sommige steden vielen mij achteraf toch wel een beetje tegen. Natuurlijk zijn hier de meningen over verdeeld en is dit een eigen ervaring, maar mijn ervaringen wil ik toch graag met jullie delen.

Dit vind ik de leukste (wereld)steden

Dublin: Zeer gezellige stad, veel te beleven, aardige mensen en echt een stad die je gezien moet hebben. Dublin is veel meer dan alleen maar gezellige pubs. Zo kun je bijvoorbeeld met de trein richting de kust gaan of 1 van de vele mooie parken die Ierland rijk is bezoeken. Maak een wandeling en geniet van echte Ierse natuur. Lees ook mijn uitgebreide reisverslag over Dublin!

Toronto: Leuke stad met verschillende gezichten. Ontdek het sfeervolle centrum met vele winkels en musea of pak de rust op Toronto Island. Toronto is een stad waar je niet onwijs veel over hoort. Mocht je richting Canada gaan, sla deze stad niet over. Toronto is ook goed te combineren met Montreal of New York. Lees ook mijn reisblog over Toronto!

Münster: De leukste Duitse stad die ik tot nu toe bezocht heb. Voor wie van geschiedenis houdt en graag tijdens of voor kerst even een paar dagen eruit wil is Münster echt een aanrader. Een mooie stad met mooie winkels en een hoop geschiedenis. Lees ook mijn reisblog over Münster!

Sydney: Als 1 stad veelzijdig is, is het Sydney wel. Zo ben je in het drukke CBD en zo zit je op het wereldberoemde Bondi Beach. Een stad waar veel mensen zich snel op hun gemak voelen. Geniet van de prachtige parken, mooie winkels en natuurlijk al het wildlife wat aanwezig is. Lees ook mijn blog over de leukste hotspots in Sydney!

Valencia: Valencia is een prachtige stad met veel mooie architectuur. Hou je van oude of nieuwe architectuur, dat maakt in Valencia helemaal niks uit. De balans tussen oud & nieuw is in mijn ogen in Valencia perfect.  Ook voor het eten en het strand zit je helemaal goed in Valencia! Lees ook de blog van reporter Martin over Valencia!

Leeuwarden: Ik hoor je denken, wat doet Leeuwarden hiertussen? Dat kan ik je heel goed uitleggen. Leeuwarden heeft mij als Nederlandse stad erg positief verrast. Het is een grote, mooie stad waar heel veel moois te ontdekken is. De stad is erg gezellig en de mensen zijn er zeer gastvrij. Ik ga snel weer een keer terug naar Leeuwarden om meer van deze stad te ontdekken.

Montreal: Over deze stad hoor je bar weinig vind ik zelf. Dat is echt onterecht. Montreal is een prachtige stad, waar ze voornamelijk Frans spreken en waar veel gezellige pleintjes te vinden zijn. Ook voor het bezoeken van mooie kerken en bijvoorbeeld het Olympic Park is het een aanrader. Vanaf Toronto ben je met de bus binnen een paar uur in Montreal.

Dublin - Glendalough

Glendalough vlakbij Dublin – Prachtig park om te wandelen en de stad achter je te laten!

Steden die mij tegenvielen

New York: Deze stad heeft mij niet geraakt. Ik ben blij dat ik er een keer geweest ben, maar that’s it. De stad oogt zeer gehaast en geeft je echt het gevoel dat je in een soort van film bent terecht gekomen.  Natuurlijk is het wel gaaf om dingen te herkennen die je dagelijks op tv voorbij ziet komen, maar ik zal niet snel weer teruggaan.

Kuala Lumpur: Over Kuala Lumpur had ik voordat ik ging de meest positieve verhalen gehoord. Misschien dat mijn verwachting daarom erg hoog was. De stad had het net niet, ik kon mij niet helemaal thuisvoelen in deze wereldstad. Of het aan de stad zelf lag of aan de mensen weet ik niet, ik denk dat het een combinatie was. Wie weet dat ik bij een tweede bezoek er heel anders over denk.

Uitzicht op New York city vanaf Empire State Building!

Uitzicht op New York City vanaf Empire State Building!

Steden die mij nieuwsgierig maken

De steden Stockholm, Melbourne, Chiang Mai, Madrid en Lissabon zou ik graag willen bezoeken!

Goedkope overnachting?

Heb jij zin om naar 1 van deze (wereld)steden te gaan? Zoek en boek dan nu eenvoudig en snel je goedkope overnachting!

Wat zijn volgens jou de leukste wereldsteden?

Laat je reactie achter! Ik ben erg benieuwd!


 1. Reisblogger Jesper

  Auteur

  De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

4 reacties

 • Peter schreef:

  Ik zou Leeuwarden en Münster geen wereldsteden willen noemen. Leuke stadjes, beslist aardig om langs te gaan als je in de buurt bent, maar meer ook niet. Ik mis daarentegen Lyon in je overzicht. Geweldige stad met een mix van oude binnenstad en moderne cultuur, authentieke eethuisjes en Michelinsterrenrestaurants. En niet te vergeten begin december het lichtfeest, een geweldig spektakel van lichtkunst met een historisch-religieuze achtergrond.

  • reporter Jesper schreef:

   Hi Peter, bedankt voor je reactie. Daarom staat (wereld) ook tussenhaakjes 😉 Münster is gezien de geschiedenis misschien wel weer een wereldstad. Lyon ben ik zelf nog niet geweest, vandaar dat deze er ook niet bij staat. Wie weet ooit 🙂

 • rob schreef:

  Wij zijn net 1 week geleden in Rome geweest, voor het eerst gevlogen. Rome is fantastisch zorg dat je er voldoende tijd voor uittrekt, en boek vooral een hotel in de binnenstad, dan heb je bijna alles op loopafstand. veel plezier

 • Miran schreef:

  Edinburgh! Fantastisch mooie stad. Veel historie, leuke winkels, restaurantjes en pubs. De Schotten zijn erg lieve mensen. Kortom: aanradertje!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *