Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat zijn de mooiste Spaanse eilanden?

De mooiste Spaanse eilanden

Wat zijn de mooiste Spaanse eilanden?

De mooiste Spaanse eilanden

Inhoudsopgave

Wanneer je denkt aan Spanje, komen de eilanden al snel in zicht. Want wat zijn dat mooie vakantieoorden met bijna altijd lekker weer. Het is daarom ook geliefd bij toerisme. Er zijn vijf Spaanse eilanden die zeker een bezoekje waard zijn.

Ibiza

Het eiland Ibiza komt zeker op de eerste plek wanneer je een top vijf maakt van meest bekende en bezochte eilanden van Spanje. Het eiland bestaat uit een oppervlakte van 575 km² en behoort tot de eilandengroep Balearen. Deze eilandengroep heeft een mediterraan klimaat, zodat het in de zomermaanden warm en droog is en in wintertijd veel neerslag valt maar desondanks er nog een milde temperatuur is.


Ibiza heeft een ongerepte natuur met een heel ander landschap in het noorden vergeleken het zuiden. Het noorden bestaat uit groene heuvels en in het zuiden tref je veel rotsachtige baaien aan. Naast natuur heerst nog steeds een hippiesfeer op het eiland. In de hippietijd bezochten vele mensen Ibiza, waardoor de relaxte en vrije levensstijl is blijven hangen. Wat betreft de fauna komen op het eiland veel flamingo’s voor.

Mallorca

Wil je naar het grootste eiland van de Balearen eilandengroep, dan moet je naar het eiland Mallorca gaan. Ook dit is een populaire bestemming onder toeristen. Hier schijnt de zon ook bijna het hele jaar door en heb je de mogelijkheid lekker aan het strand te liggen. Het eiland heeft een grootte van 3640 km² en heeft een afwisselend landschap. Lig je graag te zonnen op het strand? Dan ben je op dit eiland op de juiste plek. Ook als je graag fietst, golft of wandelt kun je enorm op dit eiland genieten.

Gran Canaria

Dit eiland is ook populair bij de mensen en uiteraard ook vanwege de heerlijke temperatuur. De temperaturen komen hier vaak uit boven de 20 graden. Op Gran Canaria kun je lekker aan het strand liggen of de omgeving verkennen. Het eiland heeft een afwisselend landschap, kleine dorpjes, palmbomen en hoge gebergten. Ook is het de moeite waard om de mooie oude gebouwen te bezichtigen. Met het huren van een auto kun je het prachtige binnenland in en rond reizen. De dierentuin is ook zeker een bezoekje waard met mooie botanische tuin.

La Palma

La Palma staat bekend als vulkanisch eiland. Het is miljoen jaren geleden ontstaan door vulkanisme en uitbarstingen en heeft hier nog met enige regelmaat mee te maken. Het eiland staat bekend om de vele wandelpaden en is zeer geschikt voor de wandelaar onder ons. De prachtige natuur maakt het voor het toerisme erg aantrekkelijk om naar dit eiland toe te reizen en behoort La Palma dan ook zeker in de top vijf. Het eiland heeft veel zonuren in het jaar dus ook voor de strandganger is het ideaal hier te verblijven. Daarnaast kun je op het eiland met een gehuurde auto door de natuur en kleine dorpjes reizen. Voor diegene die graag de sterrenhemel in kijkt is de nachtelijke hemel een avontuur om naar te kijken.

Het eiland La Palma is dit jaar helaas getroffen door een van de ergste vulkaanuitbarstingen in de geschiedenis. Reizen wordt op dit moment dan ook afgeraden. Mocht de situatie verbeteren en het reisadvies veranderen dan zullen de mensen op La Palma je met open armen ontvangen.

Fuerteventura


Dit eiland behoort tot de Canarische Eilanden en is een vulkanisch eiland van Spanje. Net als bij de voorgangers uit de top vijf schijnt hier bijna het hele jaar de zon, zelfs in wintertijd. Ben je een echte surfliefhebber, dan ben je op dit eiland op de juiste plek. Het biedt hoge golven van de Atlantische Oceaan en er zijn veel locals die surflessen aanbieden. Er zijn diverse boottochten te maken over de Atlantische Oceaan waarbij je zelfs dolfijnen en walvissen kunt spotten. Fuerteventura heeft ook een vulkanisch park te bezoeken, waarbij je wandelingen kunt maken door grillige kliffen. Buiten het voor- en naseizoen is het niet mogelijk hier te wandelen vanwege de hitte, maar kun je wel met een jeep rondtoeren.

Dit artikel is geschreven door de redactie van FTI Reizen, neem ook eens een kijkje bij de vakanties naar Spanje van FTI

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis