Mount Lofty: een mooie avontuurlijke hike in de buurt van Adelaide

Gepubliceerd: 19 dec 2019 | Foto: Mount Lofty Hike in de buurt van Adelaide

Hou je van hiken en ben je in het zuiden van Australië? Dan mag je de Mount Lofty Ranges niet missen. Het zuiden van Australië stond al een tijdje op ons lijstje. We wilden graag een keer naar Adelaide en de omgeving van Adelaide verkennen. Deze maand was het zover.

Mount Lofty hike

Al eerder plaatste ik een uitgebreide blog over Adelaide met leuke bezienswaardigheden. In deze blog wil ik je meenemen naar Mount Lofty Ranges een prachtig natuurgebied op 15 kilometer van de stad Adelaide.

Goed weer om te hiken

Terwijl het een week voordat wij naar Adelaide vertrokken 40+ graden was, hadden wij geluk en konden wij Mount Lofty Ranges verkennen met 20 graden. Het weer in Australië is dit jaar erg van de extremen (veel hittegolven, bosbranden en extreme regenbuien), het is daarom altijd afwachten wat voor weer je treft. Als je 20 graden zonder regen hebt, dan mag je echt heel blij zijn, zeker als je meer dan 5 kilometer gaat hiken en het bijna alleen maar klimmen is.

Informatie over de South Cleland walking trails
Informatie over de South Cleland walking trails

Mooie wandelpaden

Vol motivatie en enthousiasme begonnen wij aan deze mooie tocht, dwars door de natuur. Net als bij andere wandelgebieden in Australië, zijn ook hier weer mooie wandelpaden aangelegd en is het gebied voorzien van informatieborden met tips en waarschuwingen.

Goed (onderhouden) wandelpaden
Goed (onderhouden) wandelpaden

De route

Waterfall Gully

Wij zijn onze wandeling begonnen bij Waterfall Gully, wat op 10 kilometer afstand ligt van het centrum van Adelaide. Bij Waterfall Gully kun je (zoals op zoveel plekken in Australië) je auto gratis parkeren. Ook is er een restaurant aanwezig, waar wij voor vertrek nog even wat water hebben gehaald, hier hebben wij na de tocht ook goed geluncht.

Het vertrekpunt bij Waterfall Gully
Het vertrekpunt bij Waterfall Gully

Voordat wij begonnen aan de wandeling hebben wij ons nog even goed ingesmeerd, het kan dan wel 20 graden zijn en licht bewolkt, verbranden kan al snel gebeuren en zeker in Australië.

Informatie over deze Mount Lofty hike:

Wij begonnen onze hike vol motivatie en enthousiasme. Na 2 dagen in de stad Adelaide geweest te zijn, hadden wij zin in natuur en een mooie wandeling. Bij dit natuurgebied zit je dan helemaal goed. De eerste kilometers genoten wij van al het groen om ons heen, de vogels die rondvlogen en al het wildlife wat langs schoot op de grond.

Wildlife tijdens de hikingtocht
Wildlife tijdens de hikingtocht
Papagaai in de bomen
Papagaai in de bomen

Veel klimmen

Om de zoveel tijd maakten wij even een stop om te genieten van het uitzicht, om een mooie foto te maken en om even bij te komen, deze wandeling voel je namelijk wel in je benen.

één groene oase, tijdens onze hike
één groene oase, tijdens onze hike

Terwijl de eerste kilometers vrijwel zonder problemen verliepen, merkten wij bij de laatste kilometer wel dat de klim steeds pittiger werd, hoe dichterbij je bij het einde komt, hoe steiler het pad wordt.

Een gebied met veel verschillende bomen en planten - Mount Lofty Adelaide
Een gebied met veel verschillende bomen en planten

Met zweet op de rug en verkrampte benen kwamen wij dan ook boven en moesten we eerst even bijkomen voordat we konden genieten van het prachtige uitzicht op de stad Adelaide.

Prachtig uitzicht op Adelaide

Het panorama uitzicht op de stad is het zeker waard, maar ook de wandeling zelf hadden wij niet willen missen. Het is gewoon een schitterend natuurgebied en zeker als je van avontuurlijke wandelingen houdt. Ook hier zijn weer voorzieningen beschikbaar, zoals een restaurant waar je kunt lunchen of dineren en toiletten. Wij kozen voor een bakkie koffie met een bananenbrood.

Prachtig uitzicht op de stad Adelaide
Prachtig uitzicht op Adelaide

Afdalen

Tijdens het klimmen en zeker bij de laatste kilometers, vroeg ik mij wel telkens af: ‘Is het nou echt zo zwaar of heb ik gewoon een slechte conditie?. Bij het afdalen van de eerste meters, werd mijn vraag eigenlijk al meteen beantwoord. Verschillende toeristen zagen wij hijgend en zwetend naar boven komen en vroegen ons: ‘Is het nog ver naar boven?.

Weer afdalen, lopen richting Waterfall Gully - Mount Lofty hike
Weer afdalen, lopen richting Waterfall Gully

Terwijl het klimmen pittig was, is het afdalen een eitje. Toch moet je afdalen niet onderschatten. Zeker met deze wandeling krijgen je knieën veel te verduren en dat is ook echt te voelen aan het einde van de hikingtocht en ook de dagen erna.

Een klein deel van dit gebied heeft een tijdje terug in brand gestaan - Mount Lofty
Een klein deel van dit gebied heeft een tijdje terug in brand gestaan

Over Mount Lofty

Iedereen die binnenkort naar Adelaide gaat, genoeg tijd heeft en naast de stad ook graag natuur wilt ontdekken, moet zeker naar Mount Lofty Ranges gaan. Wij hadden deze mooie hike in de buurt van Adelaide in ieder geval niet willen missen.

Sfeervideo over hike bij Mount Lofty

Meer leuke Australië reistips

Adelaide: hippe foodspots, relaxte stranden en mooie natuur

Roadtrip door de Outback: deze plekken zijn de moeite waard!

Roadtrip oostkust van Australië deel 1: Van Cairns naar Airlie Beach

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs over Australië

Glass House Mountains: hiken op een prachtige locatie vlakbij Brisbane

Op een uur rijden van het bruisende Brisbane vind je Glass House Mountains National Park, een schitterend natuurgebied waar wandelliefhebbers...

Moreton Island tour: snorkelen, sandboarding en four-wheel driving

De oostkust van Australië weet mij telkens weer te verrassen. Terwijl ik de mooie reisherinneringen van Far North Queensland nog...

Rondreis door West-Australië: onze route en tips!

In november 2021 maakten wij een onvergetelijke rondreis door West-Australië. Omdat het westen van Australië groot is hebben wij gekozen...

York, de oudste binnenlandse stad van West-Australië

York is de oudste stad in het binnenland van West-Australië en is gelegen aan de Avon River, 97 kilometer ten...

Rondreis door Northern Territory: de mooiste plekken om te bezoeken!

Het noorden van Australië is niet te vergelijken met de andere staten van Australië en heeft veel unieke en bijzondere...

Wave Rock: een indrukwekkende rotsformatie in West-Australië

Op 4 uur rijden vanaf Perth én Albany vind je de natuurlijke rotsformatie Wave Rock. Deze rotsformatie is bekend geworden...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees hier meer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx