Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Gepubliceerd: 03 aug 2022 | Foto: Window of the wetlands

Window of the wetlands
Reisblog Liefde voor Reizen

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de wetlands in het Noorden van Australië. Voor ons was deze attractie, waarbij je kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de wetlands, een leuk begin voor wat later op de middag nog moest komen. Lees nu onze ervaringen over deze toeristische attractie in Noordelijk Territorium.

De entree van Window of the wetlands
De entree van Window of the wetlands

Na een mooi ritje vanaf Darwin richting de wetlands kwamen we binnen 50 minuten aan bij Window Of the Wetlands, waar je overigens net als veel andere plekken in Australië gratis kunt parkeren. Ook de entree van deze attractie is gratis. Er kan na het bezoek een donatie gedaan worden.

Kleine expositie in het gebouw
Kleine expositie in het gebouw

In het gebouw is een kleine expositie waarbij je alvast meer kunt lezen over alle vogels en beesten die in het gebied leven. Om naar het deck met panoramisch uitzicht te gaan kun je de trap of de lift nemen. Het uitzicht is inderdaad heel mooi. Vanaf verschillende kanten kijk je kilometers ver over de wetlands. Om vogels te spotten heb je wel een camera of verrekijker nodig, die laatste zijn aanwezig op het platform.

Genieten van het uitzicht bij Window of the Wetlands
Genieten van het uitzicht

Tijdens ons bezoek zagen we voornamelijk veel koeien rondlopen en een paar roofvogels in de lucht zweven. De mooie watervogels waar we op gehoopt hadden hielden zich helaas verscholen. Maar dit kan ook door het tijdstip komen. Het spotten van bijzondere vogels is afhankelijk van het seizoen, de waterstand en de tijd waarop je Window of the Wetlands bezoekt.

Het uitzicht vanaf de andere kant
Het uitzicht vanaf de andere kant
Martin maakt een foto van het uitzicht - Window of the Wetlands
Martin maakt een foto van het uitzicht
Een kudde koeien graast en loopt door de weide
Een kudde koeien graast en loopt door de weide
Een roofvogel boven het uitzichtpunt
Een roofvogel boven het uitzichtpunt
Een mooie vlinder gespot
Een mooie vlinder gespot

Corroboree Park Tavern

Een bezoek aan Window of the Wetlands is een leuk startpunt voor je avontuur door de wetlands. Begin bijvoorbeeld net als wij hier in de middag en trakteer jezelf op een lekkere lunch bij Corroboree Park Tavern, een gezellige pub met heel goed eten. En sluit je dag daarna af met een onvergetelijke cruise door de wetlands, waarbij je de mooiste watervogels kunt spotten en oog in oog staat met grote zoutwaterkrokodillen.

De Corroboree Billabong Wetland Cruise
De Corroboree Billabong Wetland Cruise

Over Window of the Wetlands

Alleen een bezoek aan Window of the Wetlands vanuit Darwin raad ik zelf af, daarvoor is deze plek niet interessant genoeg. Maar als je deze attractie combineert met bijvoorbeeld een lunch bij Corroboree Park Tavern en het maken van een wetland cruise over de Mary River is het wel een aanrader. Oftewel: het bezoeken van deze uitkijktoren over de wetlands is een klein voorproefje voor wat nog komen gaat tijdens de avontuurlijke wetland cruise 😉

Meer informatie

Reisblogger Jesper

Geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs over Australië

Wonen in Australië
Australië

De grootste verschillen tussen Nederland en Australië

Ze zeggen wel eens time flies when you’re having fun en dat geldt zeker voor de afgelopen jaren. Het is namelijk alweer 4 jaar geleden dat wij ons leven in Nederland achter ons lieten en een compleet nieuw leven begonnen in Australië. Er is veel gebeurd en we hebben ook ontzettend veel geleerd in deze De grootste verschillen tussen Nederland en Australië

Fitzroy Island vlakbij Cairns
Australië

De leukste dagtours vanuit Cairns

Wie gaat rondreizen door Australië en de mooiste plekken wil bezichtigen mag een bezoek aan Cairns niet missen. Cairns is namelijk het ideale vertrekpunt om bijvoorbeeld een van de mooiste plekken ter wereld, de Great Barrier Reef, te kunnen bezoeken. Vanuit Cairns is het eenvoudig om met een dagtour de grootste collectie koraalriffen ter wereld De leukste dagtours vanuit Cairns

De Ubirr in Kakadu National Park
Australië

Avontuurlijke rondreis door de Top End & Outback van Australië

De Top End en Outback van Australië zijn misschien wel het meest authentieke deel van Australië. Overweldigende natuur, extreem weidse landschappen, nostalgische pubs en heel veel diversiteit aan wildlife. Een rondreis door de Outback is een te gekke ervaring die je niet snel meer zult vergeten. Ontdek in deze blog de mooiste plekken om te Avontuurlijke rondreis door de Top End & Outback van Australië

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2024

Dit zijn de reisbestemmingen die wij aanraden om te bezoeken:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië | IJsland | Zweden | Spanje | Griekenland

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy