Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Gepubliceerd: 03 aug 2022 | Foto: Window of the wetlands

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de wetlands in het Noorden van Australië. Voor ons was deze attractie, waarbij je kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de wetlands, een leuk begin voor wat later op de middag nog moest komen. Lees nu onze ervaringen over deze toeristische attractie in Noordelijk Territorium.

De entree van Window of the wetlands
De entree van Window of the wetlands

Na een mooi ritje vanaf Darwin richting de wetlands kwamen we binnen 50 minuten aan bij Window Of the Wetlands, waar je overigens net als veel andere plekken in Australië gratis kunt parkeren. Ook de entree van deze attractie is gratis. Er kan na het bezoek een donatie gedaan worden.

Kleine expositie in het gebouw
Kleine expositie in het gebouw

In het gebouw is een kleine expositie waarbij je alvast meer kunt lezen over alle vogels en beesten die in het gebied leven. Om naar het deck met panoramisch uitzicht te gaan kun je de trap of de lift nemen. Het uitzicht is inderdaad heel mooi. Vanaf verschillende kanten kijk je kilometers ver over de wetlands. Om vogels te spotten heb je wel een camera of verrekijker nodig, die laatste zijn aanwezig op het platform.

Genieten van het uitzicht bij Window of the Wetlands
Genieten van het uitzicht

Tijdens ons bezoek zagen we voornamelijk veel koeien rondlopen en een paar roofvogels in de lucht zweven. De mooie watervogels waar we op gehoopt hadden hielden zich helaas verscholen. Maar dit kan ook door het tijdstip komen. Het spotten van bijzondere vogels is afhankelijk van het seizoen, de waterstand en de tijd waarop je Window of the Wetlands bezoekt.

Het uitzicht vanaf de andere kant
Het uitzicht vanaf de andere kant
Martin maakt een foto van het uitzicht - Window of the Wetlands
Martin maakt een foto van het uitzicht
Een kudde koeien graast en loopt door de weide
Een kudde koeien graast en loopt door de weide
Een roofvogel boven het uitzichtpunt
Een roofvogel boven het uitzichtpunt
Een mooie vlinder gespot
Een mooie vlinder gespot

Corroboree Park Tavern

Een bezoek aan Window of the Wetlands is een leuk startpunt voor je avontuur door de wetlands. Begin bijvoorbeeld net als wij hier in de middag en trakteer jezelf op een lekkere lunch bij Corroboree Park Tavern, een gezellige pub met heel goed eten. En sluit je dag daarna af met een onvergetelijke cruise door de wetlands, waarbij je de mooiste watervogels kunt spotten en oog in oog staat met grote zoutwaterkrokodillen.

De Corroboree Billabong Wetland Cruise
De Corroboree Billabong Wetland Cruise

Over Window of the Wetlands

Alleen een bezoek aan Window of the Wetlands vanuit Darwin raad ik zelf af, daarvoor is deze plek niet interessant genoeg. Maar als je deze attractie combineert met bijvoorbeeld een lunch bij Corroboree Park Tavern en het maken van een wetland cruise over de Mary River is het wel een aanrader. Oftewel: het bezoeken van deze uitkijktoren over de wetlands is een klein voorproefje voor wat nog komen gaat tijdens de avontuurlijke wetland cruise 😉

Meer informatie

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs over Australië

De leukste dagtrips vanuit Sydney

Er is veel te zien en te doen in en rondom het Australische Sydney. Zo kun je de rijke...

Gratis activiteiten in Australië waarmee je kunt besparen op je reis

Rondreizen door Australië is niet goedkoop en zeker met het boeken van verschillende excursies kunnen de kosten snel oplopen. Gelukkig...

Museum and Art Gallery of the Northern Territory

Het Museum and Art Gallery of The Northern Territory in Darwin is dé attractie die je moet bezoeken als je...

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Guesthouse Darwin: de ideale plek om tot rust te komen

Dat onze Liefde voor Reizen groot is verbaast je waarschijnlijk niet na het lezen van onze reisverhalen. Al jaren lang...

Darwin: 5 leuke plekken om een drankje te doen

Wie voor de eerste keer naar Australië gaat slaat vaak het tropische Darwin in het noorden over. Plekken zoals de...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy