Zoek
Sluit dit zoekvak.

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Inhoudsopgave

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de wetlands in het Noorden van Australië. Voor ons was deze attractie, waarbij je kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de wetlands, een leuk begin voor wat later op de middag nog moest komen. Lees nu onze ervaringen over deze toeristische attractie in Noordelijk Territorium.

De entree van Window of the wetlands
De entree van Window of the wetlands

Na een mooi ritje vanaf Darwin richting de wetlands kwamen we binnen 50 minuten aan bij Window Of the Wetlands, waar je overigens net als veel andere plekken in Australië gratis kunt parkeren. Ook de entree van deze attractie is gratis. Er kan na het bezoek een donatie gedaan worden.

Kleine expositie in het gebouw
Kleine expositie in het gebouw

In het gebouw is een kleine expositie waarbij je alvast meer kunt lezen over alle vogels en beesten die in het gebied leven. Om naar het deck met panoramisch uitzicht te gaan kun je de trap of de lift nemen. Het uitzicht is inderdaad heel mooi. Vanaf verschillende kanten kijk je kilometers ver over de wetlands. Om vogels te spotten heb je wel een camera of verrekijker nodig, die laatste zijn aanwezig op het platform.

Genieten van het uitzicht bij Window of the Wetlands
Genieten van het uitzicht

Tijdens ons bezoek zagen we voornamelijk veel koeien rondlopen en een paar roofvogels in de lucht zweven. De mooie watervogels waar we op gehoopt hadden hielden zich helaas verscholen. Maar dit kan ook door het tijdstip komen. Het spotten van bijzondere vogels is afhankelijk van het seizoen, de waterstand en de tijd waarop je Window of the Wetlands bezoekt.

Het uitzicht vanaf de andere kant
Het uitzicht vanaf de andere kant
Martin maakt een foto van het uitzicht - Window of the Wetlands
Martin maakt een foto van het uitzicht
Een kudde koeien graast en loopt door de weide
Een kudde koeien graast en loopt door de weide
Een roofvogel boven het uitzichtpunt
Een roofvogel boven het uitzichtpunt
Een mooie vlinder gespot
Een mooie vlinder gespot

Corroboree Park Tavern

Een bezoek aan Window of the Wetlands is een leuk startpunt voor je avontuur door de wetlands. Begin bijvoorbeeld net als wij hier in de middag en trakteer jezelf op een lekkere lunch bij Corroboree Park Tavern, een gezellige pub met heel goed eten. En sluit je dag daarna af met een onvergetelijke cruise door de wetlands, waarbij je de mooiste watervogels kunt spotten en oog in oog staat met grote zoutwaterkrokodillen.

De Corroboree Billabong Wetland Cruise
De Corroboree Billabong Wetland Cruise

Over Window of the Wetlands

Alleen een bezoek aan Window of the Wetlands vanuit Darwin raad ik zelf af, daarvoor is deze plek niet interessant genoeg. Maar als je deze attractie combineert met bijvoorbeeld een lunch bij Corroboree Park Tavern en het maken van een wetland cruise over de Mary River is het wel een aanrader. Oftewel: het bezoeken van deze uitkijktoren over de wetlands is een klein voorproefje voor wat nog komen gaat tijdens de avontuurlijke wetland cruise 😉

Meer informatie

Plan je reis door Australië

Inhoudsopgave

Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Australië