Wintersport in Italië – De mooiste skigebieden

Wintersport in Italië - Sella Ronda Italië
Wintersport in Italië - Sella Ronda Italië
Wintersport in Italië - Sella Ronda Italië
Wintersport in Italië - Sella Ronda Italië | / Italië

Zin in een zonovergoten wintersportvakantie met een ruime keuze aan pistes en heerlijke lekkernijen? Dan is een skivakantie in Italië een geweldig idee.

Wintersport in Italië

Breng een bezoek aan het skigebied Val Gardena, ga naar het zeer bekende Sella Ronda of kies voor het kindvriendelijke Jochtal. De Italiaanse skigebieden hebben de bezoekers veel te bieden, lees hieronder meer informatie over wintersporten in dit Zuid-Europese land.


Sella Ronda

De Italiaanse skiroute Sella Ronda loopt door de Dolomieten en is één van de bekendste wintersportroutes in ons continent. Deze tocht is ruim 26 kilometer lang en gaat dwars door verschillende skigebieden, zoals Alta Badia, Val di Fassa en Val Gardena. Het is mogelijk om bij deze gebieden te starten aan de tocht in beide richtingen.

Wintersport in Italië – De mooiste skigebieden

Salla Ronda, Italië

Twee populaire skigebieden


Het gebied Val Pusteria is zeer in trek bij de Nederlandse wintersporters, dit komt voornamelijk omdat hier twee skigebieden gecombineerd kunnen worden. In Val Pusteria ligt namelijk het skigebied van Sextner Dolomieten, maar ook Kronplatz. Sinds enkele jaren worden deze twee skioorden met elkaar gecombineerd door middel van een treinspoor. Om het andere gebied te bezoeken hoeft er enkel in de Ski Pustertal Express gestapt te worden, wat overigens op zichzelf al een unieke belevenis zal zijn.

Kronplatz beschikt over meer dan 115 kilometer aan skipistes, terwijl er in Sextner Dolomieten nog eens negentig kilometer klaarligt. Bij het boeken van een vakantie naar dit gebied is het slim om een pakket te nemen, dat is namelijk inclusief een skipas.

Alta Badia

Het skigebied Alta Badia ligt in Zuid-Tirol en beschikt over meer dan 130 kilometer aan skipistes. Dit wintersportgebied is zowel geschikt voor de snowboarders als de skiërs. Meer dan vijftig skiliften zijn hier in gebruik, waardoor de wachttijd minimaal zal blijven. De maximale hoogte in Alta Badia lift op ruim 2500 meter.

Andere bronnen:


https://www.snowplaza.nl/weblog/7685-sella-ronda/
http://mijnsneeuw.nl/italie/
Tripadvisor Alta Badia

Deze blog is geschreven door:
De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *