Woodlands to Water Lilies Walk (Darwin, Australië)

Gepubliceerd: 04 apr 2021 | Foto: Fogg Dam Lily Boardwalk - Northern Territory

Fogg Dam Lily Boardwalk - Northern Territory
Reisblog Liefde voor Reizen

Dit paasweekend trokken we er weer op uit. Dit keer reden we naar Fogg Dam Conservation Reserve, een natuurgebied in Northern Territory wat we al eens eerder bezochten. De laatste keer dat wij bij Fogg Dam Conservation Reserve waren reden wij met de auto over de dam door de wetlands, op zoek naar krokodillen. Dit weekend deden wij de Woodlands to Water Lilies Walk, een wandeling dwars door de bossen en door de wetland regio. Een schitterende wandeling waarbij je veel (water)vogels, reptielen, spinnen en ander Australisch wildlife kunt spotten. Wat ons betreft een aanrader als je van natuur, avontuur en wandelen houdt.

Het eerste stuk van de Fogg Dam Lily Boardwalk loop je door een bos - Woodlands to Water Lilies Walk
Het eerste stuk van de Fogg Dam Lily Boardwalk loop je door een bos
Een omgewaaide boom ligt midden op het wandelpad - Woodlands to Water Lilies Walk
Een omgewaaide boom ligt midden op het wandelpad

De Woodlands to Water Lilies Walk vind je op een klein uurtje rijden vanaf het centrum van Darwin. Kijk in het natte seizoen altijd even op de website van de overheid of dit wandelpad open is. Het kan namelijk voorkomen dat het pad gesloten is vanwege de vele regenval.

Door de verhoogde aangelegde wandelpaden krijg je geen natte voeten - Woodlands to Water Lilies Walk
Door de verhoogde aangelegde wandelpaden krijg je geen natte voeten
In het gebied kun je veel vogels spotten
In het gebied kun je veel vogels spotten

Het eerste stuk loop je eerst door het bos, waar je veel mooie tropische bomen kunt spotten. Hoe verder je loopt hoe meer water je gaat zien. Ook het aantal waterlelies neemt toe, waarbij het een mooi gezicht is wanneer deze bloeien.

Tip: vergeet niet voordat je begint aan de wandeling om Deet (anti-muggenmiddel) te spuiten. Je bent tenslotte in de wetlands, waar water een grote rol speelt. Muggen heb je hier gegarandeerd, bescherm jezelf daar goed tegen!

Door de vele regen die gevallen is, staat het water hoog
Door de vele regen die gevallen is, staat het water hoog

Door het gebied zijn mooie loopbruggen over het water gelegd. Ook zijn er verschillende plateaus op het water te vinden waarbij je een schitterend 360 graden uitzicht over de wetlands hebt. Blijf hier vooral ook even staan of zitten, want je zult versteld staan hoeveel vogels en libellen hier rondvliegen.

Mooi aangelegde wandelpaden over het water - Woodlands to Water Lilies Walk
Mooi aangelegde wandelpaden over het water
Bij de Fogg Dam Lily Boardwalk blijf je foto's nemen
Bij de Fogg Dam Lily Boardwalk blijf je foto’s nemen
Een bloeiende waterlelie
Een bloeiende waterlelie

Het was bij ons windstil, wat een mooie weerspiegeling van de lucht met wolken in het water gaf. Een gaaf effect op de foto’s, kijk maar.

De spiegeling van de lucht in het water is echt prachtig - Woodlands to Water Lilies Walk
De spiegeling van de lucht in het water is echt prachtig
Schitterend uitzicht over het water
Schitterend uitzicht over het water

Wanneer in Northern Territory de overgang van het natte seizoen naar het droge seizoen is, verschijnen er veel libellen in de lucht. Verschillende soorten vliegen dan in de lucht of zitten boven het water. Prachtige beesten, vind ikzelf. Vind je ook niet?

Veel libellen in de lucht - dat betekent dat het droge seizoen eraan komt
Veel libellen in de lucht, dat betekent dat het droge seizoen eraan komt
Lopen over het water
Lopen over het water

Kijk tijdens de Woodlands to Water Lilies Walk niet alleen naar het water, maar kijk ook regelmatig omhoog. Bovenin de bomen vind je namelijk grote spinnen die aan het wachten zijn op hun prooi. Je hebt soms niet in de gaten dat ze boven je hangen. Maar wees niet bang, ze zitten bijna altijd stil en hangen een meter of 2 boven je.

Veel grote spinnen hangen hoog in de bomen - Woodlands to Water Lilies Walk
Veel grote spinnen hangen hoog in de bomen

Over de Woodlands to Water Lilies Walk

De Woodlands to Water Lilies Walk is een hele mooie wandeling van 2.2 kilometer door de wetlands. Gemiddeld doe je zo’n 45 minuten over de wandeling. Als je in de buurt bent van Darwin dan is de Woodlands to Water Lilies Walk echt een aanrader. Fogg Dam Conservation Reserve is goed te combineren met Howard Springs Nature Park en Litchfield National Park.

Meer wandelingen?

Vind je het leuk om nog een wandeling te maken bij Fogg Dam Conservation Reserve? Vergeet dan niet om de Monsoon Walk te doen. Deze begint bij het toiletgebouw en duurt gemiddeld 2 uur.

Onze favoriete plekken in AustraliëReisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reizen door Australië?Misschien vind je deze blogs over Australië ook leuk:

Wat te doen op Tasmanië
Australië

Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Tasmanië, door de locals ook wel Tassie genoemd, is een eiland in het zuidoosten van Australië wat bekend staat om haar unieke en kwetsbare ecosysteem. Het eiland is het thuis van de zeldzame Tasmaanse Duivel en is geliefd onder reizigers vanwege de wijngaarden, de schitterende wandelgebieden en de mooie skigebieden. Maar ook om te vissen Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Pan Pacific Perth
Australië

Pan Pacific Perth: zeer comfortabel overnachten in Perth

Het gebeurt niet vaak dat ik vanwege een hotel terug wil naar een plek. Maar na onze rondreis door West-Australië denk ik nog vaak terug aan Pan Pacific Perth. Wij verbleven hier de laatste 2 nachten in Perth voordat wij weer terug vlogen naar huis. Lees nu mijn ervaringen en waarom ik dit hotel in Pan Pacific Perth: zeer comfortabel overnachten in Perth

Wat is het mooiste deel van Australië?
Australië

Wat is het mooiste deel van Australië?

Wat is het mooiste deel van Australië? Een vraag die misschien lastig te beantwoorden is, aangezien elke staat van Australië bijzonder is. Maar toch zit er wel veel verschil tussen de Australische staten. De afgelopen jaren heb ik bijna alle staten, op ACT (het Australian Capital Territory) na bezocht. Tijd om mijn ervaringen en tips Wat is het mooiste deel van Australië?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy