Woodlands to Water Lilies Walk (Darwin, Australië)

Gepubliceerd: 04 apr 2021 | Foto: Fogg Dam Lily Boardwalk - Northern Territory

Dit paasweekend trokken we er weer op uit. Dit keer reden we naar Fogg Dam Conservation Reserve, een natuurgebied in Northern Territory wat we al eens eerder bezochten. De laatste keer dat wij bij Fogg Dam Conservation Reserve waren reden wij met de auto over de dam door de wetlands, op zoek naar krokodillen. Dit weekend deden wij de Woodlands to Water Lilies Walk, een wandeling dwars door de bossen en door de wetland regio. Een schitterende wandeling waarbij je veel (water)vogels, reptielen, spinnen en ander Australisch wildlife kunt spotten. Wat ons betreft een aanrader als je van natuur, avontuur en wandelen houdt.

Het eerste stuk van de Fogg Dam Lily Boardwalk loop je door een bos - Woodlands to Water Lilies Walk
Het eerste stuk van de Fogg Dam Lily Boardwalk loop je door een bos
Een omgewaaide boom ligt midden op het wandelpad - Woodlands to Water Lilies Walk
Een omgewaaide boom ligt midden op het wandelpad

De Woodlands to Water Lilies Walk vind je op een klein uurtje rijden vanaf het centrum van Darwin. Kijk in het natte seizoen altijd even op de website van de overheid of dit wandelpad open is. Het kan namelijk voorkomen dat het pad gesloten is vanwege de vele regenval.

Door de verhoogde aangelegde wandelpaden krijg je geen natte voeten - Woodlands to Water Lilies Walk
Door de verhoogde aangelegde wandelpaden krijg je geen natte voeten
In het gebied kun je veel vogels spotten
In het gebied kun je veel vogels spotten

Het eerste stuk loop je eerst door het bos, waar je veel mooie tropische bomen kunt spotten. Hoe verder je loopt hoe meer water je gaat zien. Ook het aantal waterlelies neemt toe, waarbij het een mooi gezicht is wanneer deze bloeien.

Tip: vergeet niet voordat je begint aan de wandeling om Deet (anti-muggenmiddel) te spuiten. Je bent tenslotte in de wetlands, waar water een grote rol speelt. Muggen heb je hier gegarandeerd, bescherm jezelf daar goed tegen!

Door de vele regen die gevallen is, staat het water hoog
Door de vele regen die gevallen is, staat het water hoog

Door het gebied zijn mooie loopbruggen over het water gelegd. Ook zijn er verschillende plateaus op het water te vinden waarbij je een schitterend 360 graden uitzicht over de wetlands hebt. Blijf hier vooral ook even staan of zitten, want je zult versteld staan hoeveel vogels en libellen hier rondvliegen.

Mooi aangelegde wandelpaden over het water - Woodlands to Water Lilies Walk
Mooi aangelegde wandelpaden over het water
Bij de Fogg Dam Lily Boardwalk blijf je foto's nemen
Bij de Fogg Dam Lily Boardwalk blijf je foto’s nemen
Een bloeiende waterlelie
Een bloeiende waterlelie

Het was bij ons windstil, wat een mooie weerspiegeling van de lucht met wolken in het water gaf. Een gaaf effect op de foto’s, kijk maar.

De spiegeling van de lucht in het water is echt prachtig - Woodlands to Water Lilies Walk
De spiegeling van de lucht in het water is echt prachtig
Schitterend uitzicht over het water
Schitterend uitzicht over het water

Wanneer in Northern Territory de overgang van het natte seizoen naar het droge seizoen is, verschijnen er veel libellen in de lucht. Verschillende soorten vliegen dan in de lucht of zitten boven het water. Prachtige beesten, vind ikzelf. Vind je ook niet?

Veel libellen in de lucht - dat betekent dat het droge seizoen eraan komt
Veel libellen in de lucht, dat betekent dat het droge seizoen eraan komt
Lopen over het water
Lopen over het water

Kijk tijdens de Woodlands to Water Lilies Walk niet alleen naar het water, maar kijk ook regelmatig omhoog. Bovenin de bomen vind je namelijk grote spinnen die aan het wachten zijn op hun prooi. Je hebt soms niet in de gaten dat ze boven je hangen. Maar wees niet bang, ze zitten bijna altijd stil en hangen een meter of 2 boven je.

Veel grote spinnen hangen hoog in de bomen - Woodlands to Water Lilies Walk
Veel grote spinnen hangen hoog in de bomen

Over de Woodlands to Water Lilies Walk

De Woodlands to Water Lilies Walk is een hele mooie wandeling van 2.2 kilometer door de wetlands. Gemiddeld doe je zo’n 45 minuten over de wandeling. Als je in de buurt bent van Darwin dan is de Woodlands to Water Lilies Walk echt een aanrader. Fogg Dam Conservation Reserve is goed te combineren met Howard Springs Nature Park en Litchfield National Park.

Meer wandelingen?

Vind je het leuk om nog een wandeling te maken bij Fogg Dam Conservation Reserve? Vergeet dan niet om de Monsoon Walk te doen. Deze begint bij het toiletgebouw en duurt gemiddeld 2 uur.

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Australië

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

Darwin: 5 leuke plekken om een drankje te doen

Wie voor de eerste keer naar Australië gaat slaat vaak het tropische Darwin in het noorden over. Plekken zoals de...

Wat te doen in Brisbane: de leukste bezienswaardigheden en tips!

Brisbane, wat komen wij er graag! Deze heerlijke stad in de Australische staat (the Sunshine State) Queensland weet ons keer...

Overnachten in Brisbane: deze hotels en appartementen raden wij aan!

Overnachten in Brisbane in Australië? Brisbane is een stad waar je van gaat houden, wij komen er dan ook erg...

5 x doen op Magnetic Island in Australië

Het paradijselijke Magnetic Island ligt op 40 minuten varen van Townsville en kent de grootste kolonie wilde koala's van Noord-Australië....

Glass House Mountains: hiken op een prachtige locatie vlakbij Brisbane

Op een uur rijden van het bruisende Brisbane vind je Glass House Mountains National Park, een schitterend natuurgebied waar wandelliefhebbers...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy