Fogg Dam Lily Boardwalk

Woodlands to Water Lilies Walk (Darwin, Australië)

Gepubliceerd: 04 apr 2021 | Foto: Fogg Dam Lily Boardwalk - Northern Territory

Dit paasweekend trokken we er weer op uit. Dit keer reden we naar Fogg Dam Conservation Reserve, een natuurgebied in Northern Territory wat we al eens eerder bezochten. De laatste keer dat wij bij Fogg Dam Conservation Reserve waren reden wij met de auto over de dam door de wetlands, op zoek naar krokodillen. Dit weekend deden wij de Woodlands to Water Lilies Walk, een wandeling dwars door de bossen en door de wetland regio. Een schitterende wandeling waarbij je veel (water)vogels, reptielen, spinnen en ander Australisch wildlife kunt spotten. Wat ons betreft een aanrader als je van natuur, avontuur en wandelen houdt.

Het eerste stuk van de Fogg Dam Lily Boardwalk loop je door een bos - Woodlands to Water Lilies Walk
Het eerste stuk van de Fogg Dam Lily Boardwalk loop je door een bos
Een omgewaaide boom ligt midden op het wandelpad - Woodlands to Water Lilies Walk
Een omgewaaide boom ligt midden op het wandelpad

De Woodlands to Water Lilies Walk vind je op een klein uurtje rijden vanaf het centrum van Darwin. Kijk in het natte seizoen altijd even op de website van de overheid of dit wandelpad open is. Het kan namelijk voorkomen dat het pad gesloten is vanwege de vele regenval.

Door de verhoogde aangelegde wandelpaden krijg je geen natte voeten - Woodlands to Water Lilies Walk
Door de verhoogde aangelegde wandelpaden krijg je geen natte voeten
In het gebied kun je veel vogels spotten
In het gebied kun je veel vogels spotten

Het eerste stuk loop je eerst door het bos, waar je veel mooie tropische bomen kunt spotten. Hoe verder je loopt hoe meer water je gaat zien. Ook het aantal waterlelies neemt toe, waarbij het een mooi gezicht is wanneer deze bloeien.

Tip: vergeet niet voordat je begint aan de wandeling om Deet (anti-muggenmiddel) te spuiten. Je bent tenslotte in de wetlands, waar water een grote rol speelt. Muggen heb je hier gegarandeerd, bescherm jezelf daar goed tegen!

Door de vele regen die gevallen is, staat het water hoog
Door de vele regen die gevallen is, staat het water hoog

Door het gebied zijn mooie loopbruggen over het water gelegd. Ook zijn er verschillende plateaus op het water te vinden waarbij je een schitterend 360 graden uitzicht over de wetlands hebt. Blijf hier vooral ook even staan of zitten, want je zult versteld staan hoeveel vogels en libellen hier rondvliegen.

Mooi aangelegde wandelpaden over het water - Woodlands to Water Lilies Walk
Mooi aangelegde wandelpaden over het water
Bij de Fogg Dam Lily Boardwalk blijf je foto's nemen
Bij de Fogg Dam Lily Boardwalk blijf je foto’s nemen
Een bloeiende waterlelie
Een bloeiende waterlelie

Het was bij ons windstil, wat een mooie weerspiegeling van de lucht met wolken in het water gaf. Een gaaf effect op de foto’s, kijk maar.

De spiegeling van de lucht in het water is echt prachtig - Woodlands to Water Lilies Walk
De spiegeling van de lucht in het water is echt prachtig
Schitterend uitzicht over het water
Schitterend uitzicht over het water

Wanneer in Northern Territory de overgang van het natte seizoen naar het droge seizoen is, verschijnen er veel libellen in de lucht. Verschillende soorten vliegen dan in de lucht of zitten boven het water. Prachtige beesten, vind ikzelf. Vind je ook niet?

Veel libellen in de lucht - dat betekent dat het droge seizoen eraan komt
Veel libellen in de lucht, dat betekent dat het droge seizoen eraan komt
Lopen over het water
Lopen over het water

Kijk tijdens de Woodlands to Water Lilies Walk niet alleen naar het water, maar kijk ook regelmatig omhoog. Bovenin de bomen vind je namelijk grote spinnen die aan het wachten zijn op hun prooi. Je hebt soms niet in de gaten dat ze boven je hangen. Maar wees niet bang, ze zitten bijna altijd stil en hangen een meter of 2 boven je.

Veel grote spinnen hangen hoog in de bomen - Woodlands to Water Lilies Walk
Veel grote spinnen hangen hoog in de bomen

Over de Woodlands to Water Lilies Walk

De Woodlands to Water Lilies Walk is een hele mooie wandeling van 2.2 kilometer door de wetlands. Gemiddeld doe je zo’n 45 minuten over de wandeling. Als je in de buurt bent van Darwin dan is de Woodlands to Water Lilies Walk echt een aanrader. Fogg Dam Conservation Reserve is goed te combineren met Howard Springs Nature Park en Litchfield National Park.

Meer wandelingen?

Vind je het leuk om nog een wandeling te maken bij Fogg Dam Conservation Reserve? Vergeet dan niet om de Monsoon Walk te doen. Deze begint bij het toiletgebouw en duurt gemiddeld 2 uur.

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy