3 manieren om zelf ook unieke plekken te kunnen ontdekken

Gepubliceerd: 05 jul 2016 | Foto:

Wij zijn er wekelijks tot dagelijks mee bezig, het zoeken naar unieke leuke plekken op de wereld. Sinds ik actief blog op Liefde Voor Reizen kijk ik heel anders naar dingen tijdens mijn reis. Het gaat niet alleen om de vakantie zelf, maar ook om het ontdekken en het kunnen delen van leuke én vooral informatieve dingen. In deze blog wil ik je 5 handige tips geven waarmee je ook zelf op zoektocht kunt gaan naar unieke plekken op de wereld. Daar gaan we!

1 – Volg niet de menigte

Tijdens een reis is het heel gemakkelijk om de toeristische paden te bewandelen. Doe dit vooral niet. Ga zelf linksaf en volg niet de menigte die rechtsaf gaat. Je zult verstelt staan hoeveel leuke plekjes je gaat ontdekken. Ok, het is er niet altijd zo gezellig druk als de toeristische plekjes, maar wat maakt het uit, vakantie is er toch ook om even tot jezelf te kunnen komen. Hoe leuk is het als jij zo’n zelf ontdekte plekje populair kunt maken. Je maakt hier die hardwerkende ondernemer  ook nog eens blij mee. Win-win situatie! Ik zeg, gewoon doen!

2 – Maak eens géén gebruik van Tripadvisor of de bekende reisboekjes

Tripadvisor en de Lonely planet staan er vol mee, handige tips en hotspots voor tijdens je reis. Probeer eens te reizen zonder deze hulpmiddelen. Ga bijvoorbeeld eens eten in een restaurant waar veel locals zitten, ongetwijfeld lekker eten en betaalbaar. Ik zelf vind het heerlijk om tussen de locals te eten, zodat ik helemaal het vakantiegevoel ervaar. Toeristen kom je namelijk al genoeg tegen tijdens je reis.

3 – Spreek een willekeurige ‘local’ aan en vraag hem of haar tips

Als iemand leuke (vaak ook nieuwe) plekjes weet, dan zijn de locals zelf wel. Spreek op straat eens een local aan en vraag wat goede tips over bezienswaardigheden, restaurant, budgettips of hotspots. Je zult gegarandeerd handige tips krijgen die je reis nog aangenamer maken. Misschien ben je dan wel de eerste toerist die in bij nieuwe hotspot is geweest.

Heb jij nog een goede tip?
Laat je reactie achter!

 

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

Guesthouse Darwin: de ideale plek om tot rust te komen

Dat onze Liefde voor Reizen groot is verbaast je waarschijnlijk niet na het lezen van onze reisverhalen. Al jaren lang...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

8 jaar Liefde voor Reizen: win een reis rondom de wereld!

Van een weekendje genieten op Texel, een onvergetelijke reis door Lapland, tot aan een mooie boottocht door de wetlands van...

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy