3 manieren om zelf ook unieke plekken te kunnen ontdekken


05 jul 2016 |
Foto:

Wij zijn er wekelijks tot dagelijks mee bezig, het zoeken naar unieke leuke plekken op de wereld. Sinds ik actief blog op Liefde Voor Reizen kijk ik heel anders naar dingen tijdens mijn reis. Het gaat niet alleen om de vakantie zelf, maar ook om het ontdekken en het kunnen delen van leuke én vooral informatieve dingen. In deze blog wil ik je 5 handige tips geven waarmee je ook zelf op zoektocht kunt gaan naar unieke plekken op de wereld. Daar gaan we!

1 – Volg niet de menigte

Tijdens een reis is het heel gemakkelijk om de toeristische paden te bewandelen. Doe dit vooral niet. Ga zelf linksaf en volg niet de menigte die rechtsaf gaat. Je zult verstelt staan hoeveel leuke plekjes je gaat ontdekken. Ok, het is er niet altijd zo gezellig druk als de toeristische plekjes, maar wat maakt het uit, vakantie is er toch ook om even tot jezelf te kunnen komen. Hoe leuk is het als jij zo’n zelf ontdekte plekje populair kunt maken. Je maakt hier die hardwerkende ondernemer  ook nog eens blij mee. Win-win situatie! Ik zeg, gewoon doen!

2 – Maak eens géén gebruik van Tripadvisor of de bekende reisboekjes

Tripadvisor en de Lonely planet staan er vol mee, handige tips en hotspots voor tijdens je reis. Probeer eens te reizen zonder deze hulpmiddelen. Ga bijvoorbeeld eens eten in een restaurant waar veel locals zitten, ongetwijfeld lekker eten en betaalbaar. Ik zelf vind het heerlijk om tussen de locals te eten, zodat ik helemaal het vakantiegevoel ervaar. Toeristen kom je namelijk al genoeg tegen tijdens je reis.

3 – Spreek een willekeurige ‘local’ aan en vraag hem of haar tips

Als iemand leuke (vaak ook nieuwe) plekjes weet, dan zijn de locals zelf wel. Spreek op straat eens een local aan en vraag wat goede tips over bezienswaardigheden, restaurant, budgettips of hotspots. Je zult gegarandeerd handige tips krijgen die je reis nog aangenamer maken. Misschien ben je dan wel de eerste toerist die in bij nieuwe hotspot is geweest.

Heb jij nog een goede tip?
Laat je reactie achter!

 


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *