Zo maak je het mooiste vakantiefotoboek ever!

Gepubliceerd: 02 aug 2018 | Foto: Zo maak je het mooiste vakantiefotoboek ever!

Zit jouw vakantie er (bijna) weer op en wil je graag je mooiste vakantiekiekjes bundelen in een fotoboek, maar heb je géén inspiratie? Geen nood…wij helpen je graag. Met deze 5 handige tips zorg je ervoor dat je het mooiste vakantiefotoboek ever maakt. Zo kun je die onvergetelijke droomreis vol trots aan al je vrienden laten zien.

Tip 1 – Wees creatief met fotograferen

Wat is een vakantiefotoboek zonder te gekke vakantiefoto’s? Wees creatief met fotograferen en maak eens een foto vanuit een ander perspectief. Zorg dat je bijvoorbeeld bij het fotograferen van een landschap ook het takje van de boom die dichterbij staat meepakt, dat geeft altijd een leuk effect. Maak een keer géén selfies, maar vraag aan je reisgenootje of hij je er regelmatig op wil zetten. Kies voor mooie plekjes en zorg telkens voor een leuke pose.

Wees creatief met fotograferen
Wees creatief met fotograferen

Tip 2 – Maak ook eens een foto vanuit de lucht

Als je echt creatief bezig wil zijn, waarom maak je dan niet een paar dronefoto’s? Vanuit de lucht kun je te gekke foto’s schieten waarmee je de hele omgeving inclusief jezelf erop kunt zetten. De thuisblijvers zullen verstelt staan van de indrukwekkende landschappen als ze eenmaal je fotoboek in handen hebben. Nog geen drone tot je beschikking, kijk dan eens bij www.droneland.nl

Tip 3 – Zorg voor een chronologische volgorde

Als je eenmaal je boek aan het maken bent, zorg dan voor een goede chronologische volgorde. Deel het fotoboek zo in dat je de reis vanaf het begin tot het eind weer meemaakt. Dit is leuk voor jezelf als je na jaren weer eens een kijkje neemt in het vakantiefotoboek, maar ook voor de thuisblijvers die met veel enthousiasme thuis zullen genieten van je reis.

Zorg voor een chronologische volgorde
Zorg voor een chronologische volgorde: eerste Kerst, dan Oud & Nieuw!

Tip 4 – Gebruik verschillende thema’s

Maak gebruik van verschillende thema’s in het fotoboek. Voor de landschappen en natuurparken kies je bijvoorbeeld voor een groene achtergrond met frames met blaadjes om de foto’s heen en bij de grote steden plaats je een achtergrond met spotlights. Zo wordt je fotoboek niet saai en zie je direct of je die dag in de natuur of in de stad was.

Tip 5 – Zorg voor een goede balans tussen tekst en fotografie

Kies niet allemaal maar voor foto’s, maar plaats ook regelmatig op de pagina’s een stukje tekst. Dit is ook leuk voor later, zodat je nog precies weet wat je die dag deed. Gebruik niet teveel tekst, het is en blijft een fotoboek.

Tip: ik gebruik zelf heel vaak Canva, waarmee je op een zeer eenvoudige manier mooie sjablonen kunt maken. Sleep een mooie reisfoto naar het ontwerp en plaats je gewenste teksten erin, exporteren en je bent klaar. 

Veel succes met je fotoboek! Heb jij ook nog een goede tip?

Moet je nog op vakantie, kijk dan eens voor reisinspiratie op de website van Tenzingtravel.

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

De beste kleding voor jouw outdoor reis

Een outdoor reis is iets wat bij veel mensen hoog op het wensenlijstje staat. Een mooie reis maken naar een...

5 x doen op Magnetic Island in Australië

Het paradijselijke Magnetic Island ligt op 40 minuten varen van Townsville en kent de grootste kolonie wilde koala's van Noord-Australië....

Leuke events om te bezoeken tijdens je bezoek aan Nice

Aan de Côte d'Azur schittert het mooie Nice. Een sfeervolle stad in het zuiden van het zonnige Frankrijk dat een ontspannen...

De mooiste plekken om te kamperen in Toscane

Als wij glooiende landschappen, een rijke geschiedenis en 's werelds beste wijn zeggen, dan hebben we het natuurlijk over het...

Glass House Mountains: hiken op een prachtige locatie vlakbij Brisbane

Op een uur rijden van het bruisende Brisbane vind je Glass House Mountains National Park, een schitterend natuurgebied waar wandelliefhebbers...

Southampton: deze hidden gems mag je niet missen in deze levendige stad!

In het zuiden van het Verenigd Koninkrijk, in de graafschap Hampshire, vind je het mooie en levendige Southampton, een bruisende stad...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx

© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy