Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oud & Nieuw in Sydney, de mooiste dag uit je leven

NEW YEAR'S EVE SYDNEY

Oud & Nieuw in Sydney, de mooiste dag uit je leven

NEW YEAR'S EVE SYDNEY

Inhoudsopgave

3,2,1! Ieder jaar tellen we weer met miljarden mensen af en luiden we het nieuwe jaar op een feestelijke manier in. De meeste mensen doen dit in eigen land met het wel bekende consumentenvuurwerk, de overheerlijke oliebollen en natuurlijk een glas champagne. Een heerlijke avond, maar het kan nog véél beter.

Oud & Nieuw in Sydney

Ga naar Sydney en vier New Years Eve zoals ik deed in 2008! Het klinkt misschien heel cliché maar het was werkelijk waar 1 van de mooiste dagen uit mijn leven. Ik zal je vertellen waarom!

Ben je trouwens op zoek naar een goed en betaalbaar hostel in Sydney rond oud & nieuw? Check dan zeker even dit lijstje met hostels.

Vroeg opstaan voor het mooiste plekje met Oud & Nieuw

Op 31 december 2008 was het voor mij zover. Na maanden lang stage gelopen te hebben in het prachtige Sydney, was het tijd voor een dag waar ik al maanden naar uit heb gekeken: New Years Eve. Mijn wekker ging deze dag al heel vroeg, ik had hem namelijk om 06.00 uur gezet. Normaal gesproken is dat abnormaal vroeg voor oud & nieuw. In Sydney is dit de perfecte tijd om op te staan, je moet namelijk wel het mooiste plekje bemachtigen voor de avond. Even snel ontbijten en hoppa met de ferry naar het plekje waar je voor de rest van de dag jezelf moet vermaken.

Oud en Nieuw Sydney 2017
Oud en Nieuw Sydney 2017

Koelbox gevuld met Tooheys New en lekkernijen

Bepakt met koelbox en genoeg eten en drinken (Tooheys New, een echte aanrader als biertje) vertrekken wij (grote groep Nederlandse huisgenoten, tevens ook vrienden geworden) naar de overkant van het water. We hebben gekozen voor een plekje bij Noord-Sydney, omdat hier het uitzicht fenomenaal is. Eenmaal aangekomen ploffen we met z’n allen neer, waarna we vervolgens eerst even de omgeving verkennen. We zitten precies aan het water met het uitzicht op de Harbour Bridge en the Opera House. Beter kan niet, voor ons gevoel dan. Er zijn natuurlijk zat plekken waarbij je ook een perfect uitzicht hebt. Wil je nou weten wat de beste plekken zijn om de vuurwerk show te bekijken, kijk dan op deze handige website van Sydney New Year’s Eve.

De vuurwerkshow

Na uren lang kletsen, liggen in de zon en vele drankjes is het om 21.00 uur dan eindelijk tijd voor het eerste vuurwerk. Om 21.00 uur begint namelijk het kindervuurwerk, wat bij ons alleen in de buurt van Opera House werd afgestoken. Deze show was al prachtig om te zien en beloofde heel wat voor de grote vuurwerkshow

Na 3 uur weer verder gekletst, gezongen en gedanst te hebben was het eindelijk tijd om af te tellen. 3,2,1 HAPPY NEW YEAR!!!, schreeuwen we met z’n allen. Het vuurwerk begint bij zowel de Harbour Bridge als bij het Opera house. Ik kom ogen te kort.. overal in de lucht is wel wat te zien. Wat is dit mooi, zeggen we wel 10 keer tegen elkaar! Het eerste wat ik dacht was, wat ben ik blij dat ik dit mag meemaken. Na ongeveer een kwartier is het vuurwerk afgelopen, wat gaat een kwartier dan snel voorbij. Wat een ervaring!

Wil jij ook oud & nieuw vieren in Sydney?

Heb jij ook kriebels om oud & nieuw een keer te vieren in Sydney, maar heb je nog steeds vragen. Stel ze gerust, dan help ik je! Want die mooie dag laat je toch niet aan je voorbij gaan!

Bekijk de sfeervideo over Sydney New Years Eve

YouTube video

Ben jij je reis naar Australië aan het plannen? 

Mag ik je dan een goede tip geven! Gebruik bij het plannen van je trip naar Australië de Backpackers Gids Australië. Dit is een backpackgids vol handige / onvergetelijke routes, fijne accommodaties, must-do’s en see’s en nog veel meer handige backpackers tips.

Op zoek naar een goed en betaalbaar hostel in Sydney?

Rond oud & nieuw is het altijd lastig om een goed en betaalbaar hostel te vinden in Sydney. Zorg er altijd voor dat je op tijd bent met zoeken, want het zit allemaal al heel snel vol. Prijzen van hostels kunnen daarom ook rond oud & nieuw een stuk hoger zijn. Ik heb speciaal voor jou 5 goede en betaalbare hostels in Sydney op een rijtje gezet. Deze hostels liggen allemaal centraal, hebben WiFI en zijn betaalbaar. 

Benieuwd naar de mooiste routes in Australië?

Kun je niet kiezen welke route je moet nemen in Australië? In mijn vorige post heb ik de mooiste routes van Australië beschreven. Welke route spreekt jou het meeste aan? Ga je voor de oostkust? Lees dan mijn uitgebreide reisverslag over de oostkust van Australië, van Sydney naar Cairns.

Lees ook:

Plan je reis door Australië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Australië