Zo zoek je naar de perfecte reisbestemming

Gepubliceerd: 23 feb 2016 | Foto: Zo zoek je naar de perfecte reisbestemming!

Wie met zijn vakantie bezig is heeft vaak al heel veel ideeën in zijn hoofd. Het filteren van al deze ideeën helpt je bij het zoeken naar de perfecte reisbestemming. Misschien kan mijn stappenplan jou helpen in de zoektocht naar jouw perfecte reis. Doe je mee? 

1. Kies eerst voor jezelf een maximum budget wat je wil uitgeven aan je vakantie 

Door jezelf een maximum budget voor te leggen kun je vaak al bepaalde bestemmingen of reizen doorkrassen. Stel je dat wel een verre reis wil maken naar een bepaald met een klein budget, schrijf die bestemming dan even apart op. Dit land kun je dan altijd later nog een keertje bekijken en zoeken naar aanbiedingen hiervoor. Als het goed is blijft er nu een bepaald gebied over waar je verder mee kunt filteren. 

2. Stel eisen voor het klimaat dat je graag wil hebben op vakantie

Stel je wil echt alleen op vakantie gaan voor de zon, haal dan de landen eruit waar de kans op regen aanwezig is. Natuurlijk is het weer niet precies te voorspellen, maar veel weerkaarten op internet laten een goed gemiddelde zien waar je aardig op kunt rekenen. 

3. Kies voor jezelf een maximum aan vlieguren 

Na deze keuze vallen er waarschijnlijk weer een hoop landen af. Met de landen die binnen deze vlieguren vallen ga je verder naar stap 4. 

4. Ga nu op zoek naar aanbiedingen voor de overgebleven landen 

Als je niet georganiseerd wil reizen, begin dan met het zoeken naar goedkope vliegtickets. Handige websites die snel en eenvoudig vliegreizen met elkaar vergelijkt zijn Google Flights en Skyscanner.  Als je een goedkope vlucht hebt gevonden ga dan op zoek naar een hotel. Goedkope hotels kunnen eenvoudig worden gezocht met bijvoorbeeld Booking.com. Let er bij het zoeken op dat het hotel niet al te ver weg ligt van het vliegveld. De kosten van het vervoer van het vliegveld naar het hotel moet je natuurlijk nog zelf betalen. 

5. Genieten maar, fijne vakantie

De vakantie kan beginnen! Geniet ervan! 🙂

Heb jij nog een goede zoektip? 

Deel hem dan met ons! 

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

Guesthouse Darwin: de ideale plek om tot rust te komen

Dat onze Liefde voor Reizen groot is verbaast je waarschijnlijk niet na het lezen van onze reisverhalen. Al jaren lang...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

8 jaar Liefde voor Reizen: win een reis rondom de wereld!

Van een weekendje genieten op Texel, een onvergetelijke reis door Lapland, tot aan een mooie boottocht door de wetlands van...

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy