Zo zoek je naar de perfecte reisbestemming!

Zo zoek je naar de perfecte reisbestemming


23 feb 2016 |
Foto: Zo zoek je naar de perfecte reisbestemming!

Wie met zijn vakantie bezig is heeft vaak al heel veel ideeën in zijn hoofd. Het filteren van al deze ideeën helpt je bij het zoeken naar de perfecte reisbestemming. Misschien kan mijn stappenplan jou helpen in de zoektocht naar jouw perfecte reis. Doe je mee? 

1. Kies eerst voor jezelf een maximum budget wat je wil uitgeven aan je vakantie 

Door jezelf een maximum budget voor te leggen kun je vaak al bepaalde bestemmingen of reizen doorkrassen. Stel je dat wel een verre reis wil maken naar een bepaald met een klein budget, schrijf die bestemming dan even apart op. Dit land kun je dan altijd later nog een keertje bekijken en zoeken naar aanbiedingen hiervoor. Als het goed is blijft er nu een bepaald gebied over waar je verder mee kunt filteren. 

2. Stel eisen voor het klimaat dat je graag wil hebben op vakantie

Stel je wil echt alleen op vakantie gaan voor de zon, haal dan de landen eruit waar de kans op regen aanwezig is. Natuurlijk is het weer niet precies te voorspellen, maar veel weerkaarten op internet laten een goed gemiddelde zien waar je aardig op kunt rekenen. 

3. Kies voor jezelf een maximum aan vlieguren 

Na deze keuze vallen er waarschijnlijk weer een hoop landen af. Met de landen die binnen deze vlieguren vallen ga je verder naar stap 4. 

4. Ga nu op zoek naar aanbiedingen voor de overgebleven landen 

Als je niet georganiseerd wil reizen, begin dan met het zoeken naar goedkope vliegtickets. Handige websites die snel en eenvoudig vliegreizen met elkaar vergelijkt zijn Google Flights en Skyscanner.  Als je een goedkope vlucht hebt gevonden ga dan op zoek naar een hotel. Goedkope hotels kunnen eenvoudig worden gezocht met bijvoorbeeld Booking.com. Let er bij het zoeken op dat het hotel niet al te ver weg ligt van het vliegveld. De kosten van het vervoer van het vliegveld naar het hotel moet je natuurlijk nog zelf betalen. 

5. Genieten maar, fijne vakantie

De vakantie kan beginnen! Geniet ervan! 🙂

Heb jij nog een goede zoektip? 

Deel hem dan met ons! 


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *