Zoek
Sluit dit zoekvak.

De zomervakantie inhalen tijdens de herfstvakantie

De zomervakantie inhalen tijdens de herfstvakantie

De zomervakantie inhalen tijdens de herfstvakantie

De zomervakantie inhalen tijdens de herfstvakantie

Inhoudsopgave

Voor vele vakantiegangers was deze zomervakantie eentje met veel mitsen en maren. Gaan we wel op vakantie of niet? En als we gaan, zijn de faciliteiten, zoals zwembaden en animatie op vakantieparken en campings wel open? In ieder geval zijn we er wel even op uit.

Sommige vakantiegangers hebben hun zinnen verzet op de herfstvakantie. Dan zijn we immers weer een goede twee maanden verder! Dan zal het allemaal wel een stukje beter zijn toch? Ondanks dat het nog steeds nadrukkelijk geadviseerd wordt om niet met meerdere gezinnen in een vakantieverblijf te zitten, geldt nog steeds. Vakantie vieren met vrienden of familie is een lastig dilemma.

De herfstvakantie

Geen zomer gevierd? Misschien is het een idee om een lange week (Week+weekend) tijdens de herfstvakantie te gaan? 9 oktober 2020 begint voor het noorden de herfstvakantie en het zuiden begint op 16 oktober. De eerste vakantie na een goede anderhalve maand school. Normaal gesproken altijd een mooie tijd om even met het gezin of met de familie eropuit te gaan.

Lekker vakantie vieren op een vakantiepark in Nederland of een vakantiehuisje boeken in natuurrijke gebieden zoals de Veluwe, het Duitse Eifelgebied of de Ardennen. Heerlijk genieten van de prachtig gekleurde bomen en struiken die langzaamaan hun bladeren verliezen en zich opmaken voor de winter.

Reisvideo's over Nederland
Paarden op de veluwe

Waarom kiezen voor een vakantiepark?

Een vakantiepark biedt uitstekende faciliteiten. Ga je met het gezin op pad en heb je kinderen? Ideaal, want ze kunnen genieten van alle faciliteiten en voorzieningen die een vakantiepark te bieden heeft! Denk aan de zwembaden (tijdens corona gelden hier beperkende maatregelen voor), supermarkt, restaurant, speeltoestellen en velden, noem maar op.

Helaas is het geen weer meer om lekker op het strand te liggen of in een tent te kamperen. Vakantieparken brengen een extra luxe met zich mee en zorgen er echt even voor dat je niets moet, ontsnapt uit de dagelijkse sleur en het gevoel hebt van vakantie.

Voor welk vakantiepark ga ik kiezen?

Nederland is rijk aan vakantieparken. Denk aan grote parken als Center Parcs, Roompot, Landal, maar ook kleinere vakantieparken van particulieren zijn soms erg leuk en knus om te bezoeken. Weliswaar hebben zij minder faciliteiten, maar hebben wel een persoonlijke touch en liggen ze vaak in een unieke omgeving.

Ga lekker opzoek naar een vakantiepark dichtbij de natuur, zoals het bos. Denk aan de Veluwe waar allerlei outdooractiviteiten te vinden zijn, de bossen en de Hondsrug van Drenthe en Wildlands Emmen of het heuvelachtige landschap van Zuid Limburg.

De top parken van Nederland

Zoals eerder benoemd, zijn Center Parcs, Landal en Roompot de grootste spelers als het gaat om vakantieparken. In grote getalen zijn deze vakantieparken terug te vinden in de twaalf provincies. De faciliteiten zijn volop aanwezig en eigenlijk zo ingericht dat je niet eens van het park af hoeft. Voor een volledig ontzorgde vakantie of om even afgesloten te zijn van de omgeving is een vakantie op een top park een ideale manier van tot rust komen.

Tot slot

Als we kijken naar de beschikbaarheid van vakantiehuizen op de Nederlandse vakantieparken, moeten we concluderen dat er niet veel meer beschikbaar is. Daarnaast zijn de prijzen van de vakantiehuizen behoorlijk gestegen, doordat de vraag groter is dan het aanbod. Dit heeft vooral te maken met de omboekingen van de maanden april, mei en juni. Kleine minivakanties die tijdens Pasen, Hemelvaart en de meivakantie niet door konden gaan, zijn veelal verplaatst naar de herfstvakantie. Kijk nog goed rond en wees er snel bij voordat je achter het net vist!

Dit artikel is geplaatst in samenwerking met Heerlijkehuisjes.nl

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis