De zomervakantie inhalen tijdens de herfstvakantie

Gepubliceerd: 28 sep 2020 | Foto: De zomervakantie inhalen tijdens de herfstvakantie

Voor vele vakantiegangers was deze zomervakantie eentje met veel mitsen en maren. Gaan we wel op vakantie of niet? En als we gaan, zijn de faciliteiten, zoals zwembaden en animatie op vakantieparken en campings wel open? In ieder geval zijn we er wel even op uit.

Sommige vakantiegangers hebben hun zinnen verzet op de herfstvakantie. Dan zijn we immers weer een goede twee maanden verder! Dan zal het allemaal wel een stukje beter zijn toch? Ondanks dat het nog steeds nadrukkelijk geadviseerd wordt om niet met meerdere gezinnen in een vakantieverblijf te zitten, geldt nog steeds. Vakantie vieren met vrienden of familie is een lastig dilemma.

De herfstvakantie

Geen zomer gevierd? Misschien is het een idee om een lange week (Week+weekend) tijdens de herfstvakantie te gaan? 9 oktober 2020 begint voor het noorden de herfstvakantie en het zuiden begint op 16 oktober. De eerste vakantie na een goede anderhalve maand school. Normaal gesproken altijd een mooie tijd om even met het gezin of met de familie eropuit te gaan.

Lekker vakantie vieren op een vakantiepark in Nederland of een vakantiehuisje boeken in natuurrijke gebieden zoals de Veluwe, het Duitse Eifelgebied of de Ardennen. Heerlijk genieten van de prachtig gekleurde bomen en struiken die langzaamaan hun bladeren verliezen en zich opmaken voor de winter.

Reisvideo's over Nederland
Paarden op de veluwe

Waarom kiezen voor een vakantiepark?

Een vakantiepark biedt uitstekende faciliteiten. Ga je met het gezin op pad en heb je kinderen? Ideaal, want ze kunnen genieten van alle faciliteiten en voorzieningen die een vakantiepark te bieden heeft! Denk aan de zwembaden (tijdens corona gelden hier beperkende maatregelen voor), supermarkt, restaurant, speeltoestellen en velden, noem maar op.

Helaas is het geen weer meer om lekker op het strand te liggen of in een tent te kamperen. Vakantieparken brengen een extra luxe met zich mee en zorgen er echt even voor dat je niets moet, ontsnapt uit de dagelijkse sleur en het gevoel hebt van vakantie.

Voor welk vakantiepark ga ik kiezen?

Nederland is rijk aan vakantieparken. Denk aan grote parken als Center Parcs, Roompot, Landal, maar ook kleinere vakantieparken van particulieren zijn soms erg leuk en knus om te bezoeken. Weliswaar hebben zij minder faciliteiten, maar hebben wel een persoonlijke touch en liggen ze vaak in een unieke omgeving.

Ga lekker opzoek naar een vakantiepark dichtbij de natuur, zoals het bos. Denk aan de Veluwe waar allerlei outdooractiviteiten te vinden zijn, de bossen en de Hondsrug van Drenthe en Wildlands Emmen of het heuvelachtige landschap van Zuid Limburg.

De top parken van Nederland

Zoals eerder benoemd, zijn Center Parcs, Landal en Roompot de grootste spelers als het gaat om vakantieparken. In grote getalen zijn deze vakantieparken terug te vinden in de twaalf provincies. De faciliteiten zijn volop aanwezig en eigenlijk zo ingericht dat je niet eens van het park af hoeft. Voor een volledig ontzorgde vakantie of om even afgesloten te zijn van de omgeving is een vakantie op een top park een ideale manier van tot rust komen.

Tot slot

Als we kijken naar de beschikbaarheid van vakantiehuizen op de Nederlandse vakantieparken, moeten we concluderen dat er niet veel meer beschikbaar is. Daarnaast zijn de prijzen van de vakantiehuizen behoorlijk gestegen, doordat de vraag groter is dan het aanbod. Dit heeft vooral te maken met de omboekingen van de maanden april, mei en juni. Kleine minivakanties die tijdens Pasen, Hemelvaart en de meivakantie niet door konden gaan, zijn veelal verplaatst naar de herfstvakantie. Kijk nog goed rond en wees er snel bij voordat je achter het net vist!

Dit artikel is geplaatst in samenwerking met Heerlijkehuisjes.nl

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

8 jaar Liefde voor Reizen: win een reis rondom de wereld!

Van een weekendje genieten op Texel, een onvergetelijke reis door Lapland, tot aan een mooie boottocht door de wetlands van...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy