Gepubliceerd: 07 aug 2017 | Foto: Foto's: Mariëlle
Oké, moeten is een groot woord, maar ik ga jullie er in ieder geval van overtuigen en toffe tips geven. Wie is dan ‘ik’, gastblogger bij Liefde voor Reizen? Mijn naam is Mariëlle, 25 jaar oud, een dikke fan van de wereld waarin we leven en om hierover te schrijven vind ik helemaal geweldig. Kortgeleden heb ik dan ook mijn eigen website opgestart: www.travelillness.nl. Een land waar ik helemaal gek op ben is Zuid-Korea.
Een land waarbij je niet perse als eerste denkt bij vakantie of bovenaan je bucket-list staat. Toch ging ik er naar toe om te studeren voor zes maanden.
Je denkt waarschijnlijk als eerste aan het woord OORLOG. Deze zorg ga ik wegnemen. De Koreaanse oorlog begon in 1950 en eindigde in 1953, toen werd het een wapenstilstand, die tot op heden nog steeds actief is. Het is niet een land zoals Nederland waarbij je even kan oversteken naar de andere kant van het land of naar een grensland zoals België of Duitsland. Er wonen 50 miljoen mensen en is ongeveer drie keer zo groot als Nederland.
Inhoudsopgave
In oktober/november kan je genieten van de prachtige herfstkleuren en is het nog warm genoeg om rond te reizen. Echter ben je in het voorjaar zekerder van warmer weer, maar mis je de herfstkleuren! De mensen zijn hartstikke behulpzaam en vriendelijk voor iedereen. Het is een land waar (de meeste) mensen sociaal zijn en iedereen zich aan de regels houdt. Zo staan ze in de wachtrij voor de lift en trein (in plaats van zichzelf op te dringen voor de deur). Daarnaast kun je in theorie overal je telefoon kunnen laten liggen en komen ze hem nog achteraan brengen ook!
Het is een van de meest interessante bestemming waar ik voor een langere tijd ben geweest en waar je voor twee of drie weken een prachtige rondreis kunt maken.
Ik heb een mooie reisroute voor jullie uitgezocht. Onder de kaart zal ik meer toelichten over iedere bestemming.
De hoofdstad! Je kunt er zo een week blijven, je blijft nieuwe dingen zien en beleven. Hieronder de highlights.
DMZ
Dit is de meest bizarre plek die ik tot nu toe ooit op deze mooie aardbol heb bezocht. Het is de scheiding tussen Noord- en Zuid-Korea. Echt bizar en onwerkelijk wat hier is gebeurd. Families zijn uit elkaar gerukt en de brug stopt op de helft. Dit is zeker de moeite waard. Je kan er vanaf Seoul met een bus naar toe, je krijgt een rondleiding en alle informatie te horen over deze onwerkelijke grens. Er zijn briefjes, lintjes en vlaggen op gehangen voor de familie in Noord-Korea. Mensen uit Zuid-Korea kunnen namelijk nooit meer naar Noord-Korea en andersom om hen familie te bezoeken.
Songwol-dong Fairy Tale Village; Incheon
Dit is een toffe wijk met allerlei gekke huizen / straten en mensen. DOEN. Je kunt hier rondlopen en prachtige gekleurde huizen bekijken, het lijkt op Disneyland zonder attracties. Daarnaast een tip om net even buiten de wijk een kijkje te nemen, want hier heb je een mooi stukje haven/water.
Gyeongbokgung Paleis
Dit is het grootste en belangrijkste paleis uit de geschiedenis van Seoul en daarom zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Dit paleis bevindt zich in het noordelijke deel van Seoul. Elk uur tussen 10:00 uur en 16:00 uur vindt hier een wisseling van de wacht plaats wat natuurlijk gaaf is om bij te wonen.
Verder is het in Seoul gaaf om veel koffie tentjes te proberen/ een karaokebar bezoeken en als avondeten: Koreaanse BBQ. Dat is letterlijk een gat in de tafel met een rooster erboven. Wat het juist tof maakt is dat het jouw tafel is en dat jij het vlees gaat bereiden met allerlei Koreaanse ingrediënten erbij.
Gyeongju is een openluchtmuseum en vooral gaaf om rond te lopen.
Busan bestaat vooral uit strand en is een erg drukke stad. Het staat in de vele reisgidsen. Persoonlijk vond ik dit niet heel denderend, echter is het wel een gemakkelijke tussenstop op weg naar Jeju Island.
Vanuit hier kan je gemakkelijk weer terugvliegen naar Seoul, een ideale verbinding van iets meer dan een half uur.
Of zit je nog met vraagtekens? Laat het dan weten! Wil je Zuid-Korea zelf gaan ervaren? Bekijk dan hier de mogelijkheden.
Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!