Van gebakken varkensneus tot selfies: Zuid-Korea in drie weken

Gepubliceerd: 07 aug 2017 | Foto: Foto's: Mariëlle

Foto's: Mariëlle
Reisblog Liefde voor Reizen

Oké, moeten is een groot woord, maar ik ga jullie er in ieder geval van overtuigen en toffe tips geven. Wie is dan ‘ik’, gastblogger bij Liefde voor Reizen? Mijn naam is Mariëlle, 25 jaar oud, een dikke fan van de wereld waarin we leven en om hierover te schrijven vind ik helemaal geweldig. Kortgeleden heb ik dan ook mijn eigen website opgestart: www.travelillness.nl. Een land waar ik helemaal gek op ben is Zuid-Korea.

Een land waarbij je niet perse als eerste denkt bij vakantie of bovenaan je bucket-list staat. Toch ging ik er naar toe om te studeren voor zes maanden.

Je denkt waarschijnlijk als eerste aan het woord OORLOG. Deze zorg ga ik wegnemen. De Koreaanse oorlog begon in 1950 en eindigde in 1953, toen werd het een wapenstilstand, die tot op heden nog steeds actief is. Het is niet een land zoals Nederland waarbij je even kan oversteken naar de andere kant van het land of naar een grensland zoals België of Duitsland. Er wonen 50 miljoen mensen en is ongeveer drie keer zo groot als Nederland.

Reisblog over Zuid-Korea

Reisblog over Zuid-Korea

Ontspannen bestemming

In oktober/november kan je genieten van de prachtige herfstkleuren en is het nog warm genoeg om rond te reizen. Echter ben je in het voorjaar zekerder van warmer weer, maar mis je de herfstkleuren! De mensen zijn hartstikke behulpzaam en vriendelijk voor iedereen. Het is een land waar (de meeste) mensen sociaal zijn en iedereen zich aan de regels houdt. Zo staan ze in de wachtrij voor de lift en trein (in plaats van zichzelf op te dringen voor de deur). Daarnaast kun je in theorie overal je telefoon kunnen laten liggen en komen ze hem nog achteraan brengen ook!

Het is een van de meest interessante bestemming waar ik voor een langere tijd ben geweest en waar je voor twee of drie weken een prachtige rondreis kunt maken.

Reisroute

Reisroute door Zuid-Korea

Route door Zuid-Korea

Ik heb een mooie reisroute voor jullie uitgezocht. Onder de kaart zal ik meer toelichten over iedere bestemming.

 1. Seoul
 2. Nami-Island
 3. Sokcho – Seoraksan National Park
 4. Gyeongju
 5. Busan
 6. Jeju Island

Seoul

De hoofdstad! Je kunt er zo een week blijven, je blijft nieuwe dingen zien en beleven. Hieronder de highlights.

DMZ
Dit is de meest bizarre plek die ik tot nu toe ooit op deze mooie aardbol heb bezocht. Het is de scheiding tussen Noord- en Zuid-Korea. Echt bizar en onwerkelijk wat hier is gebeurd. Families zijn uit elkaar gerukt en de brug stopt op de helft. Dit is zeker de moeite waard. Je kan er vanaf Seoul met een bus naar toe, je krijgt een rondleiding en alle informatie te horen over deze onwerkelijke grens. Er zijn briefjes, lintjes en vlaggen op gehangen voor de familie in Noord-Korea. Mensen uit Zuid-Korea kunnen namelijk nooit meer naar Noord-Korea en andersom om hen familie te bezoeken.

De Koreaanse DMZ (Demilitarized Zone, ofwel gedemilitariseerde zone)

De grens tussen Noord- en Zuid Korea

Songwol-dong Fairy Tale Village; Incheon
Dit is een toffe wijk met allerlei gekke huizen / straten en mensen. DOEN. Je kunt hier rondlopen en prachtige gekleurde huizen bekijken, het lijkt op Disneyland zonder attracties. Daarnaast een tip om net even buiten de wijk een kijkje te nemen, want hier heb je een mooi stukje haven/water.

Songwol-dong Fairy Tale Village

Songwol-dong Fairy Tale Village

Songwol-dong Fairy Tale Village2

Straten van Fairty Tale Village

Gyeongbokgung Paleis
Dit is het grootste en belangrijkste paleis uit de geschiedenis van Seoul en daarom zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Dit paleis bevindt zich in het noordelijke deel van Seoul. Elk uur tussen 10:00 uur en 16:00 uur vindt hier een wisseling van de wacht plaats wat natuurlijk gaaf is om bij te wonen.

Reisblog over Zuid-Korea

Gyeongbokgung Paleis

Dit moet je doen in Zuid-Korea

Reisblog over Zuid-Korea

Wisseling van de wacht

Verder is het in Seoul gaaf om veel koffie tentjes te proberen/ een karaokebar bezoeken en als avondeten: Koreaanse BBQ. Dat is letterlijk een gat in de tafel met een rooster erboven. Wat het juist tof maakt is dat het jouw tafel is en dat jij het vlees gaat bereiden met allerlei Koreaanse ingrediënten erbij.

 • Nami-Island Dit is een eiland wat centraal bovenin Zuid-Korea ligt, net buiten Seoul. Het is een klein, groen eiland met verschillende dieren. Je kunt het bereiken vanaf Seoul met de metro. Verder kun je er fietsen en is er een attractie om het eiland van boven te zien. Oja, vergeet niet je paspoort mee te nemen hiernaar toe (nee, je krijgt helaas geen stempel).
 • Sokcho – Seoraksan National Park Dit is een plaats en national park, wat aan de oostkant ligt van Zuid-Korea. Je kunt dit gemakkelijk bereiken met de trein vanuit Seoul. De mooiste tijd om hier te zijn, is het einde van het jaar, dan is alles wit en glij je overal uit. In de zomer is het hier niet heel kleurrijk, maar behoud je wel een mooi uitzicht.
Sokcho in Zuid-Korea

Sokcho in Zuid-Korea

 • Gyeongju/Busan Vanuit Seoul en Sokcho is deze plaats te bereiken met de trein. Vroeger, heel vroeger was Gyeongju de hoofdstad van een groot deel van Zuid-Korea. Nu is het vooral een culturele hoofdstad, en is er veel te zien en te beleven. Hieronder de top drie:
 1. Cheonmachong Tomb
 2. Gyeongju National Park
 3. Seokguram grot en de Bulguksa tempel
Gyeongju Busan

Gyeongju – Look like Teletubbie

Gyeongju is een openluchtmuseum en vooral gaaf om rond te lopen.

Busan bestaat vooral uit strand en is een erg drukke stad. Het staat in de vele reisgidsen. Persoonlijk vond ik dit niet heel denderend, echter is het wel een gemakkelijke tussenstop op weg naar Jeju Island.

 • Jeju Island Jeju-do heet het eiland officieel en is het grootste eiland van Zuid-Korea. Het subtropische klimaat wordt hier vergeleken met Hawaii. Het is een vulkanisch eiland en staat met de lavagrotten op de wereld UNESCO erfgoedlijst. DOEN DUS! Het bijzondere aan dit eiland vind ik de Jeju duiksters. Ja, duiksters. En dan niet van een jaar of twintig, nee dit zijn serieus vrouwen van een jaar of 60/70. Zij duiken dagelijks twintig meters diep met een duikfles om dieren te vangen, verser kan niet, maar diepe respect voor deze Jeju dames.

Vanuit hier kan je gemakkelijk weer terugvliegen naar Seoul, een ideale verbinding van iets meer dan een half uur.

Ook enthousiast geworden over Zuid-Korea?

Of zit je nog met vraagtekens? Laat het dan weten! Wil je Zuid-Korea zelf gaan ervaren? Bekijk dan hier de mogelijkheden

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Meer reistips over Zuid-Korea


Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy