“Kijk ook eens omhoog in een stad, voor verrassende gevels of bijzondere bezienswaardigheden.”

Gepubliceerd: 01 feb 2019 | Foto: Interview met gastblogger Jolanda

Jolanda is sinds een paar maanden gastblogger bij ons en heeft al diverse inspirerende blogs geplaatst. Tijd om haar beter te leren kennen. Wat zijn haar favoriete reisbestemmingen, op welke reisfoto is zij trots en welke reizen staan er in 2019 voor haar op de planning?

Even voorstellen, wie is Jolanda?

Jolanda is 33 jaar en wonend op t Harde. Nu bijna 2 jaar getrouwd met de man die mij de kans geeft om de wereld te ontdekken. Eens in de 3 maand probeer ik een trip te maken.

Wanneer is jouw liefde voor reizen begonnen?

Misschien is het me wel met de paplepel ingegoten maar bewust reizen en echt interesse hebben voor landen en steden was toen ik rond de 21 was. Alweer 12 jaar geleden.

Je bent gastblogger bij ons, over welke bestemmingen zou je nog graag willen schrijven?

St. Petersburg, Rusland omdat deze stad misschien niet meteen in je op komt voor een stedentrip. En hoop dit jaar naar Cappadocië te gaan. Zou heel graag mijn ervaringen willen delen.

Saint Isaac's Cathedral, St. Petersburg
Saint Isaac’s Cathedral, St. Petersburg

Wat was de eerste reis die je hebt gemaakt?

Vroeger ging ik met mijn ouders naar Duitsland, België en Oostenrijk. Eerste keer met het vliegtuig was naar Chersonissos, Kreta maar echt bewust reizen en echt het land ontdekken begon toen ik 21 was, toen ging ik naar Curaçao.

Je bent zelf ook actief op social media, hoe inspireer jij andere reizigers?

Hoop mensen te inspireren met mijn foto’s en verhalen om plekken te gaan ontdekken want de wereld is te mooi om op de bank te blijven zitten. 

Welk land kan jij iedereen aanraden?

Ik vind dat altijd zo moeilijk want elk land heeft iets moois en zo anders weer. Sardinië vond ik een pareltje en dat maar op 2 uur vliegen van NL. 

Het mooie Sardinië
Het mooie Sardinië

Wat neem je altijd mee in je koffer als je op reis gaat?

Dat is dan toch mijn camera en notitieboekje. Zodat ik thuis na kan genieten en alles nog eens terug kan lezen. 

Welke landen staan er hoog op jouw bucketlist? En waarom?

Canada (lijkt me zo tof om daar wilde beren te spotten), Israël (vooral om de geschiedenis die het land heeft) en Jordanie (Zou dolgraag de verborgen stad Petra willen zien). Hawaii (wie wil niet naar Hawaii?) Mijn lijst wordt ook alleen maar langer ipv korter.

Wat is het mooiste reismoment tot nu toe geweest?

Denk de eerste reis met mijn man naar Lapland. We zaten in onze boshut totdat we een melding kregen voor het noorderlicht. We kleedden ons snel aan en liepen naar het bevroren meer. Zo gaaf om dan de kleuren te zien dansen in de lucht.

Het betoverende Lapland
Het betoverende Lapland

Op welke reisfoto ben je het meest trots?

Dat is de familie foto…afgelopen november met zijn allen naar Stockholm geweest. Mijn ouders waren 35 jaar getrouwd en dit was ons kado aan hun. Het reizigers bloed heb ik van mijn vader, die is ook het liefst onderweg. Geniet van je leven, doe waar je gelukkig van wordt en volg je eigen hart. Dat zijn woorden die ik van harte aanneem van mijn ouders.  Mijn oudste neefje wil later piloot worden en zijn droom is ooit naar New York te gaan. Lijkt me heel gaaf om dit samen te doen. Mijn man ben ik nog steeds dankbaar dat hij mij vrij laat in mijn reisavontuur. Mijn broer en schoonzus zijn er vooral voor de camper tips en mijn jongste neefje brengt altijd een lach op mijn gezicht. De clown van de familie.

Met de hele familie naar Stockholm
Met de hele familie naar Stockholm

Wat was jouw meest bijzondere reis tot nu toe?

Denk mijn solo reis naar Zuid-Afrika. Het was heel spannend alleen op reis maar zo gaaf om alleen te doen. Twijfel je om alleen op reis te gaan, zeker doen! 

Welke reis viel er achteraf tegen? En waarom?

Heel raar misschien maar dat was ook Zuid-Afrika. De natuur en de parken vond ik geweldig en vooral om de Big Five te spotten. Maar de steden vielen mij erg tegen en voelde me daar ook niet altijd even veilig.

Solo reis door Zuid-Afrika
Solo reis door Zuid-Afrika

Wat is jouw favoriete stad in Nederland? En buiten Nederland?

Dit jaar wil ik Nederland meer gaan ontdekken want eigenlijk heb ik niks met Nederland. Mijn favoriete stad in het buitenland heb ik eigenlijk niet want ik vind zoveel steden leuk. Maar Dubai kan ik zeker aanraden, een hele gave stad. 

Welke reizen staan er in 2019 op de planning? 

Ben net terug van een stedentrip naar Krakau. We hebben tickets geboekt voor Bali in september en hoop in juni naar Cappadocie te gaan. Lijkt me heel bijzonder! 

Heb je nog een goede bespaartip of leuke reistip voor onze volgers?

Voor stedentrips boek ik de tickets en hotel meestal apart en vooral dan appartementen die zijn vaak toch goedkoper. En sla eens een zijstraatje in voor een goed en goedkoop restaurantje. Kijk ook eens omhoog in een stad vaak zie je daar verrassende gevels of bijzondere bezienswaardigheden( kijk wel uit waar je loopt ;))

Blogs geschreven door Jolanda

Heb jij ook een mooi reisverhaal?

Ook een keer geïnterviewd worden? Neem dan contact met ons op.

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten?...

‘Pak elke kans die je krijgt om iets nieuws te ontdekken’.

Johanna is al jaren vaste gastblogger bij Liefde voor Reizen. Ze nam ons mee naar o.a. Marokko, Hong Kong, Brugge...

Interview met Nikki – “Luister naar het advies van de lokale bevolking”.

Sinds juni 2020 is Nikki vaste gastblogger bij Liefde voor reizen. Met zijn passie voor reizen en leuke schrijfstijl weet...

Interview met Robbert van Backpackblog.nl

Robbert is backpacker in hart en nieren, een 9 tot 5 baan is niks voor hem. Het liefst reist hij...

Interview met Valerie – ‘Ik verlang nu nog meer naar reizen’.

De pandemie gooit al meer dan een jaar roet in het eten bij reisfanaten. Zo ook bij onze vaste gastblogger...

Rondreis in 555 quizvragen – Interview Tim Hartman

Rondreizen door Europa door middel van quizvragen. Tim Hartman kwam op dit geniale idee en bundelde 555 vragen over Europa...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy