‘Waar ik ook heen ga, mijn camera gaat altijd mee!´

Gepubliceerd: 21 feb 2019 | Foto: Interview met Jesper van reisblog Liefde voor Reizen

Interview met Jesper van reisblog Liefde voor Reizen
Reisblog Liefde voor Reizen

Elke maand delen wij een inspirerend interview. Vandaag is het tijd voor onze eigen (stedentripper) Jesper. Welke trips staan er dit jaar op de planning, welke landen zou hij graag voor Liefde voor Reizen willen uitlichten en wat waren de verrassingen van 2018?

Dit jaar bestaat Liefde voor Reizen alweer 5 jaar wat waren jouw hoogtepunten? 

Poeh, dat zijn er nogal wat. Lastige vraag. Als het puur gaat om wat we bereikt hebben is het toch wel het interview voor het Carlton Magazine en dat wij werden uitgeroepen tot veel belovende reisblog. Qua reizen vond ik de rondreis door Schotland wel echt fantastisch. Ik was toen erg verrast, want ik wist niet dat Schotland zooo mooi was. Maar ook onze trip langs de oostkust van Australië, met als toetje New Years Eve in Sydney vond ik echt onvergetelijk.

Weidse landschappen tijdens de rondreis door Schotland
Weidse landschappen tijdens de rondreis door Schotland
The Storr
The Storr (Isle of Skye)

Welke landen zou je graag nog willen uitlichten? 

Ik zou heel graag Japan willen ontdekken. Het lijkt mij een geweldig land, qua natuur en bezienswaardigheden en de mensen lijken mij heel vriendelijk. Ook het feit dat alles daar gestructureerd gaat, lijkt mij echt een verademing.

Wat was de verrassing van 2018 voor jou?

In 2018 ben ik door 2 landen erg positief verrast. De reis door Portugal beviel mij erg goed. Porto is een fantastische stad en dat smaakte al snel naar meer. Maar wat ik al eerder zei, ook Schotland heeft mijn hart echt gestolen. De landschappen waren zeer indrukwekkend en in steden zoals Edinburgh heb ik mij goed vermaakt.

is een fantastische stad en dat smaakte al snel naar meer. Maar wat ik al eerder zei, ook Schotland heeft mijn hart echt gestolen. De landschappen waren zeer indrukwekkend en in steden zoals Edinburgh heb ik mij goed vermaakt.

De haven van Porto
De haven van Porto

Welke reizen staan er dit jaar gepland? 

Dit jaar ga ik weer naar Indonesië en breng ik een bezoek aan Bali. We gaan proberen om de mooiste plekken op te zoeken, maar vooral ook plekken waar nog niet veel over geschreven is. Een mooie uitdaging dus 🙂 Ook ga ik naar Darwin, mijn nieuwe hometown. Hier kijk ik onwijs naar uit!

Dames komen aanrennen op het perron!
Treinreis op Java in 2010 (Indonesië)

Wat neem je altijd mee op reis en waarom? 

Tegenwoordig (de laatste jaren) neem ik altijd mijn camera’s mee. Ik vind het geweldig om te fotograferen en helemaal op plekken waar ik nog niet eerder ben geweest. Andere culturen spreken mij erg aan. Ik hou ontzettend van portretfotografie, mijn uitdaging is daarom ook vaak om mensen zo goed mogelijk op de foto te krijgen en vooral om de juiste emotie over te brengen. Daarnaast vind ik landschappen geweldig om erop te zetten.

Jesper fotografeert graag. Zijn camera gaat altijd mee!
Jesper fotografeert graag. Zijn camera gaat altijd mee!

Heb je een favoriete playlist tijdens het reizen? Welke muziek staat hier in?

Ik maak voor elke reis een nieuwe playlist. Ik kies dan de songs die ik op dat moment het meest waardeer. Dit varieert van echte popsongs tot keiharde rock. Maar het liefst luister ik naar indie rock bandjes. Het nieuwste album van White Lies draai ik momenteel grijs.

En ook Harmony Hall, de nieuwe van Vampire Weekend, vind ik echt een heerlijk nummer. Daarnaast vind ik Vance Joy als singer songwriter echt heerlijke muziek tijden het reizen. Ohja… en Eddie Vedder (de zanger van Pearl Jam) blijft ook fantastisch.

Welke reis zou je zo weer over doen? 

Eigenlijk geen een. Haha, nee hoor geintje. Maar ik zou nooit een reis in zijn geheel helemaal over willen doen. Je maakt namelijk soms dingen op de juiste momenten mee. Als je nogmaals die reis doet kan het misschien wel vies tegenvallen, omdat het dan in je hoofd niet klopt. Maar als ik een reis nog een keer zou willen doen dat is het denk die droomreis door Schotland.

Roadtrip Schotland – Ontdek de Schotse hooglanden (VIDEO)
Droomreis door Schotland

Wat is voor jou de fijnste stad om te zijn? 

Ik ben heel graag te vinden in Dublin. Die sfeer vind je eigenlijk nergens anders, tenminste ik ben dat nog niet tegengekomen. Ik hou erg van muziek, gezelligheid en van mooie bezienswaardigheden. Dublin voldoet hier volledig aan.

Reisverslag Dublin: Dublin, veel meer dan alleen maar gezellige pubs
In het altijd gezellige Dublin!

Als je een top 3 zou moeten maken met bestemmingen die je graag wilt bezoeken, hoe ziet die top 3 er dan uit? 

Met stip op 1 staat Japan. Daarnaast zou ik ook graag een keer naar een mooi land in Afrika willen gaan. Dat lijkt mij een indrukwekkende continent. Ook landen zoals IJsland, Vietnam en Slovenië staat hoog op mijn lijstje.

Kersenbloesemtijd in Japan
Kersenbloesemtijd in Japan

Wat is het mooiste aan reisblogger zijn? 

Ik blijf toch het inspireren van mensen het mooiste vinden aan reisblogger zijn. Zodra er weer een vraag of leuke reactie in mijn mailbox verschijnt, ben ik weer helemaal blij. Het is gewoon tof om mensen enthousiast te kunnen maken over de plekken waar je ook graag te vinden bent of die indruk op mij hebben gemaakt.

Snorkelen bij de Great Barrier Reef
Snorkelen bij de Great Barrier Reef: deze plek is top!

Waar kijk je het meeste naar uit dit jaar? 

Ik kijk het meest uit naar mijn emigratie avontuur in Australië. Ik heb er jaren op moeten wachten (wat niet altijd even makkelijk was) en nu is het bijna zover. Ik heb de Australiërs heel erg gemist en kijk ernaar uit om samen te kunnen werken en een mooi leven daar op te kunnen bouwen. Heerlijk genieten van dat no worries cultuurtje.

Ontdek de mooiste plekken in Darwin
Jesper kijkt uit naar zijn avontuur in Northern Territory (Darwin)

Heb je nog een goede reistip voor de volgers? 

Laat dit jaar het ‘moeten’ een beetje los. Ik hoor vaak om mij heen dat ze tijdens een reis al die plekken ‘moeten’ zien. Maar je MOET natuurlijk niets, leg jezelf niet teveel druk op. Probeer ook eens op zoek te gaan naar de wat minder toeristische plekken. Deze plekken zijn vaak nog leuker en je hebt daar alle ruimte om op je gemak ervan te genieten.

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Reismaatje gezocht en gevonden
Openkoffer interviews

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Ilse

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Ilse

Reismaatje gevonden - Het succesverhaal van Lisa & Chantal
Openkoffer interviews

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Interview met Karin van Kaats Keep Going
Openkoffer interviews

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten? De Brabantse Karin woont al een tijdje met veel plezier in Singapore samen met haar man Willem. Het is niet de eerste keer dat zij samen in het buitenland wonen. Eerder waagden ze de sprong “In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy