Liefde voor Reizen in crisistijd: dit hebben wij geleerd!

Gepubliceerd: 19 jun 2020 | Foto: Liefde voor Reizen in crisistijd

De afgelopen maanden waren absoluut niet de makkelijkste maanden voor de reisbranche, het was een echte crisistijd. Ook wij als reisblog zagen onze bezoekers flink kelderen. Toch bleven wij altijd dromen en doen waar ons hart ligt: bloggen en mensen inspireren.

Meer dan 50 nieuwe reisblogs

De afgelopen maanden hebben wij dan ook met het hele team meer dan 50 inspirerende reisblogs gepubliceerd. Genoeg nieuw leesvoer dus! In deze blog blikt Jesper even terug en kijkt ook zeker vooruit wat voor Liefde voor Reizen komen gaat.

Wat gebeurde er toen jullie hoorden dat de reisbranche helemaal op slot ging?

Jesper: in eerste instantie geloof je het niet, omdat de wereld zo bereisd is geworden en reizen echt deel van het leven is geworden. Pas later kwam het besef en hadden we ook door dat er voorlopig echt niet meer gereisd kon worden. Natuurlijk was dit even een teleurstelling, maar al snel dacht ik aan alle slachtoffers van deze humanitaire crisis. De gezondheid van de mens is natuurlijk het belangrijkste.

Had het nog wel zin om te bloggen in deze tijd?

Jesper: tuurlijk! Ik denk juist in crisistijd dat het belangrijk is om positieve geluiden te delen, er wordt al genoeg ellende gedeeld via het nieuws. Het schrijven over mooie bestemmingen kan altijd, ook al is het even niet mogelijk om erheen te reizen. De ANVR omschreef het ook al mooi: nu dromen, straks reizen!

Wat hebben jullie geleerd van deze crisis?

Jesper: ontzettend veel! Ten eerste dat je eigen omgeving ook hartstikke mooi is. Er is in je eigen buurt heel veel moois te ontdekken. Ten tweede dat je altijd positief moet blijven, hoe moeilijk het ook is. Na regen komt zonneschijn. En dat je extra moet genieten van alles wat je hebt en niet moet kijken naar wat je niet hebt.

crisistijd of niet altijd blijven dromen!
Crisistijd of niet: altijd blijven dromen!

Heb je nog reisadvies / tips voor lezers?

Jesper: Volg vooral je hart, maar blijf altijd goed nadenken met je keuzes. Hoewel wij als reisblog natuurlijk het reizen altijd aanmoedigen, blijft het op dit moment lastig om een bestemming te kiezen en een knoop door te hakken. Zeker in deze tijd is het belangrijk dat je een reis via een goede partij boekt en goed de ontwikkelingen in een land in de gaten blijft houden. Een situatie kan zomaar opeens veranderen.

Houd websites zoals Nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de meest recente reisadviezen! Blijf ook altijd de kleine reisorganisaties steunen, die hebben het namelijk het zwaarst in deze coronacrisis.

Wat zijn de toekomstplannen voor Liefde voor Reizen?

Jesper: op 17 juli 2020 gaan hier in Australië de grenzen open tussen de staten. Dan kunnen we naast het uitlichten van Northern Territory ook andere plekken in Australië gaan uitlichten, daar kijk ik erg naar uit. We gaan Australië helpen om uit deze vreselijke crisis te komen.

Naast Australië gaan wij ook Nederland helpen, de andere helft van ons team gaat namelijk in Nederland weer op pad, op zoek naar de mooiste en leukste plekken in eigen land.

Daarnaast willen wij natuurlijk meer van de wereld zien. Het is nog even wachten tot de grenzen hier in Australië opengaan, dit zal waarschijnlijk eind 2020 worden. Landen als Japan, Vietnam en Peru staan hoog op mijn bucketlist, wie weet in 2021! We moeten altijd blijven dromen 😉 En met ons hele team gaan wij de komende maanden weer de mooiste plekken uitlichten en de leukste reistips met jou delen.

Vind jij het ook leuk om jouw reisverhalen te delen met andere reizigers. Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen!

Waar je ook heen gaat: een hele mooie reis gewenst!

ps: vergeet ook niet om de gratis reisgidsen aan te vragen!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten?...

‘Pak elke kans die je krijgt om iets nieuws te ontdekken’.

Johanna is al jaren vaste gastblogger bij Liefde voor Reizen. Ze nam ons mee naar o.a. Marokko, Hong Kong, Brugge...

Interview met Nikki – “Luister naar het advies van de lokale bevolking”.

Sinds juni 2020 is Nikki vaste gastblogger bij Liefde voor reizen. Met zijn passie voor reizen en leuke schrijfstijl weet...

Interview met Robbert van Backpackblog.nl

Robbert is backpacker in hart en nieren, een 9 tot 5 baan is niks voor hem. Het liefst reist hij...

Interview met Valerie – ‘Ik verlang nu nog meer naar reizen’.

De pandemie gooit al meer dan een jaar roet in het eten bij reisfanaten. Zo ook bij onze vaste gastblogger...

Rondreis in 555 quizvragen – Interview Tim Hartman

Rondreizen door Europa door middel van quizvragen. Tim Hartman kwam op dit geniale idee en bundelde 555 vragen over Europa...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy