“Een sfeervolle stad combineren met mooie natuur, dat is iets wat ik graag doe.”

Gepubliceerd: 29 jan 2019 | Foto: Interview met Martin - Liefde voor Reizen

Interview met Martin - Liefde voor Reizen
Reisblog Liefde voor Reizen

Ga er lekker voor zitten, het is namelijk weer tijd voor wat reisinspiratie. Vandaag delen wij het nieuwe interview met onze eigen budgetcoach Martin. Welke reizen staan er op de planning? Wat waren de grootste verrassingen in 2018? En welke muziek staat er in zijn playlist?

Dit jaar bestaat Liefde voor Reizen alweer 5 jaar, wat waren jouw hoogtepunten? 

Poeh, dat zijn er best wel wat geweest! Zo hebben we mooie trips gemaakt met het hele team van LVR naar Dublin en Boedapest, maar heb ik ook samen met Jesper heel mooie reizen mogen maken naar o.a. Porto en omgeving(Portugal), Edinburgh met roadtrip door de Schotse hooglanden en over de Isle of Skye en een heel mooi hoogtepunt was voor mij de roadtrip met Jesper en zijn ouders langs de Australische oostkust. 

Adembenemend uitzicht vanaf The Storr - Isle of Skye, Schotland
Adembenemend uitzicht vanaf The Storr – Isle of Skye, Schotland

Welke landen zou je graag nog willen uitlichten?

Op mijn lijstje staan Japan en Colombia nog steeds hoog. Maar ook Indonesië heeft mijn interesse en een safari in Afrika moet er ook nog een keer van komen.

Wat was de verrassing van 2018 voor jou?

Voor mij waren er twee verrassingen in 2018, want zowel Porto als Schotland waren voor mij bestemmingen waar ik een andere voorstelling van had, dan ik uiteindelijk zelf heb ervaren. En beide vielen positief uit! Porto vond ik echt een heel fijne stad met mooi weer, mooi uitzichten, mooie gebouwen, fijne mensen, goede sfeer en lekker eten. Schotland was echt een plaatje! Wij waren er in de herfst en ik waande me keer op keer in een schilderij, zo mooi allemaal. En ook de stad Edinburgh was een zeer positieve verrassing voor mij.

Het is af en toe flink klimmen in Porto!
Fijne tijd gehad in Porto, echt een aanrader!

Welke reizen staan er dit jaar gepland?

Wij gaan dit jaar naar Darwin op vakantie, om de stad te verkennen waar wij eind augustus naartoe zullen gaan emigreren. Dit is dus niet alleen vakantie vieren, maar vooral heel veel praktische zaken onderzoeken en de stad zelf ondervinden. Gecombineerd met deze vakantie zullen we ook nog Bali aandoen. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar Jesper al wel en hij is erg enthousiast, net als vrienden van ons die er gewoond hebben! Het leuke is dat die vrienden toevallig op hetzelfde moment daar ook op vakantie zijn, dus dat wordt ook nog even een avondje lachen onder het genot van een Bintang(Indonesisch biertje).

Je bent onze budgetcoach, heb je nog een goede bespaartip voor 2019?

Als je een verre reis gaat maken en je bent wat flexibeler in je vertrek en retour data, zoek dan via Skyscanner.nl naar losse vluchten. Wanneer je bijvoorbeeld naar Azië of Australië vliegt en een tussenstop moet maken in Singapore, of ergens in de Emiraten, dan kun je dit bij 1 maatschappij boeken, maar wanneer je eerst een vlucht tot de tussenstop boekt en vervolgens zoekt op een vlucht van de tussenstop naar je eindbestemming kun je soms veel voordeliger uitkomen. Dit zijn dan meestal verschillende vliegmaatschappijen, die niet op elkaar wachten als je vertraging hebt, dus je moet de vluchten dan niet te kort achter elkaar plannen, maar het kan je aardig wat in de vliegkosten schelen!     

Budgetcoach Martin
Leuk strandtentje op het Griekse Tinos

Welk land kan je iedereen aanraden?

Dat zijn er meerdere. Ik vind persoonlijk Griekenland en Spanje altijd heel fijn om naartoe te gaan. Lekker weer, aardige mensen en lekker eten! Maar afgelopen jaar waren Portugal en Schotland ook heel erg fijn, dus die landen zou ik ook graag toevoegen aan dit lijstje! Van de verre landen is Australië toch wel het land waar ik gek op ben.

Tijdens de Great Ocean Road in Australië
Tijdens de Great Ocean Road in Australië

Wat neem je altijd mee op reis en waarom?

Paspoort, pinpas en creditcard. Hiermee red je je altijd, ook als je bagage er niet is(en dat is me al meerdere keren overkomen)

Heb je een favoriete playlist tijdens het reizen?

Welke muziek staat hier in? Ik laat Jesper meestal een lijstje maken, want hij is hier goed in en hij weet wat ik leuk vind. Ik hou van Indierock en pop/rock. Mooiste muziekherinneringen zijn Strangest Thing van The War on Drugs tijdens een zonsondergang op een veerboot in Griekenland en Many of Horror van Biffy Clyro tijdens mijn eerste vlucht naar Australië.

Welke reis zou je zo weer over doen?

Dat zijn er ook meerdere, hahaha, maar als ik er eentje moet noemen dan kies ik toch voor het eilandhoppen in Griekenland. Dit was echt een heerlijk ontspannen vakantie waarbij we zoveel moois gezien hebben en echt genoten hebben van de Griekse gastvrijheid en gezelligheid. 

Griekse eiland Naxos
Op het Griekse eiland Naxos, tijdens het eilandhoppen!

Wat is voor jou de fijnste stad om te zijn?

De stad waar ik me heel erg fijn voel in Nederland is Deventer, mijn thuishaven. Altijd gezellig en fijn om daar te zijn. In het buitenland heb ik echt een zwak voor Dublin. Deze stad is zo gezellig van ‘s-ochtends vroeg tot ‘s-avonds laat. We zijn er al drie keer heen geweest en komen daar heel graag nog vaker. Maar Porto en Edinburgh staan ook in mijn rijtje van favoriete steden.

Als je moet kiezen: een stedentrip of liever een roadtrip? En waarom?

Ik hou van het levendige van de stad, maar ook van de natuur, dus ik doe het liefst een combinatie. Dus ik kies voor een roadtrip, want dan kun je ook tussendoor nog een stad aandoen en toch van de mooie uitzichten van een land genieten.

Het prachtige Edinburgh, prima te combineren met een roadtrip!
Het prachtige Edinburgh, prima te combineren met een roadtrip!

Wat is het mooiste aan reisblogger zijn?

Het leuke aan reisblogger zijn is dat je je verhalen van je reis niet alleen vastlegt voor jezelf, maar ook voor een ander. Het is voor onszelf een heel mooi naslagwerk van al onze reizen die we gemaakt hebben en het is hartstikke leuk als je daarmee ook andere mensen kunt inspireren om bepaalde reizen te maken, of bepaalde keuzes te maken, die niet bij iedereen voor de hand liggen.

Glennfinnan Viaduct, tijdens mijn roadtrip door Schotland
Glennfinnan Viaduct, tijdens mijn roadtrip door Schotland

Waar kijk je het meeste naar uit dit jaar?

Dit jaar staat voor mij in het teken van de emigratie naar Australië, dus dat is waar ik het meest naar uitkijk. Op dit moment kijk ik het meest uit naar de vakantie naar Darwin, waarin we de stad gaan ‘verkennen’ alvorens we de emigratie stap zetten.

Heb je nog een goede reistip voor de volgers?

We hebben allemaal denk ik wel het probleem van teveel inpakken en terugkomen met ongebruikte kleding in je koffer. Hoe kun je dit nu voorkomen. Door voor jezelf vast te leggen wat je hebt ingepakt en bij terugkomst na je vakantie vast te stellen wat je hiervan niet hebt gebruikt. Wanneer je dit lijstje voor jezelf opslaat kun je hier gebruik van maken bij je volgende vakantie en kun je een stuk lichter bepakt op reis!

Ook een keer geïnterviewd worden?

Neem dan contact met ons op!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Reismaatje gevonden - Het succesverhaal van Lisa & Chantal
Openkoffer interviews

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Interview met Karin van Kaats Keep Going
Openkoffer interviews

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten? De Brabantse Karin woont al een tijdje met veel plezier in Singapore samen met haar man Willem. Het is niet de eerste keer dat zij samen in het buitenland wonen. Eerder waagden ze de sprong “In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Interview met gastblogger Johanna - Liefde voor Reizen
Openkoffer interviews

‘Pak elke kans die je krijgt om iets nieuws te ontdekken’.

Johanna is al jaren vaste gastblogger bij Liefde voor Reizen. Ze nam ons mee naar o.a. Marokko, Hong Kong, Brugge en Pompeii. Reizen is haar lust en haar leven, zo’n jaar niet kunnen reizen viel haar dan ook zwaar. Maar wat heeft deze pandemie met Johanna gedaan? Heeft ze een andere kijk op reizen gekregen? ‘Pak elke kans die je krijgt om iets nieuws te ontdekken’.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy