Interview met Jasper Leijdens: KINK DJ en groot fan van Ierland

Gepubliceerd: 31 jul 2019 | Foto:

Sinds de terugkeer van KINK op 1 februari 2019 is onze radio afgestemd op het nieuwe KINK. Elke dag genieten van onze favoriete songs en natuurlijk nieuwe muziek ontdekken. Een van de gezichten van het nieuwe KINK is Jasper Leijdens, een muziek- en reisliefhebber in hart en nieren. Hij reist graag af naar het mooie Ierland en is vaak te vinden op festivals en wij mochten hem interviewen.

Voor de volgers die jou nog niet kennen, wie is Jasper Leijdens?

Hoi! Ik ben Jasper Leijdens, 26 jaar woon in Hilversum met mijn vriendin Elisabeth en kat Norah. De afgelopen jaren was ik werkzaam voor onder andere 3FM, KX Radio, NPO Radio 2 en Bluecircle, en inmiddels heb ik een zeer fijne plek bij KINK gekregen.

Je bent nu DJ bij het nieuwe KINK, bevalt het?

Het is erg fijn! Dagelijks radiomaken met alleen maar goede muziek is het mooiste ooit. Zeker als je ziet hoe blij luisteraars ook zijn met de comeback van KINK.

Wanneer is jouw liefde voor reizen begonnen?

Ik denk in 2013, toen ik voor het eerst naar Parijs ging, in m’n eentje met de Thalys. Voor het eerst verder dan België en Duitsland. Daarna ben ik met mijn vriendin zoveel mogelijk gaan reizen.

Welk album of welke plaat staat altijd in jouw reisplaylist?

Uberhaupt, het album dat ik overal kan aanhoren is Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not van Arctic Monkeys. Zo’n geweldige band. Gelukkig draai ik de muziek vaak op KINK.

Welk land kan jij iedereen aanraden en waarom?

Ik ben fan van Engeland, Schotland en Ierland, maar laatstgenoemde maakt me altijd blij. De muziek in de pubs, goede bieren en een soort mysterieus, middeleeuws sfeertje. In november gaan we weer terug, gecombineerd met een concert.

Jasper Leijdens in het Schotse Edinburgh
Jasper Leijdens in het Schotse Edinburgh

Wat is tot nu toe het mooiste reismoment geweest?

Dat was zonder twijfel onze reis naar Tokyo van vorig jaar januari. Zo’n bijzondere stad, een cultuurshock – maar alles is er zo goed geregeld! De ergste sneeuw in zo’n 5 tot 8 jaar trof de stad toen we er waren, koud – maar leverde wel mooie plaatjes op.

Welke band of artiest zou iedereen moeten toevoegen aan zijn reisplaylist?

De muziek van Cassia! Een fijne nieuwe band uit Engeland, de muziek klinkt erg zomers, en je krijgt direct zin om de koffers te pakken. Ook live een erg leuke band, trouwens.

Wat is je favoriete plek in Nederland?

Utrecht! Er is altijd wel wat te doen, maar het is niet zo massaal als bijvoorbeeld Amsterdam. Beste kroegen in Utrecht? Kafe België, en Taplokaal Gist – bij laatstgenoemde hebben ze elke keer als een fust leeg is, een totaal nieuw bier op de tap. Heerlijk!

Welk land staat er hoog op jouw bucketlist?

Oeh goeie! Ik wil graag nog eens naar Canada. De natuur lijkt me daar prachtig, en er is genoeg te doen!

Wat neem je absoluut mee in je koffer als je op reis gaat?

Een goede koptelefoon en een muziekboxje! Zodat we overal ook wel iets van muziek aan kunnen horen, en soms ook de lokale radio!

Radio DJ Jasper Leijdens In New York
Jasper in New York

Wat zijn dé leukste festivals van dit moment?

Voor mij was The Great Escape in Brighton een geweldig festival. Elke avond maak ik, naast mijn dagelijkse show tussen 13-16u, een show met alleen maar nieuwe muziek. Dat is wat The Great Escape ook is. Een festival waar bands uit Engeland en de rest van de wereld zich laten zien. Heel veel nieuwe muziek ontdekt daar, die je nu op KINK voorbij hoort komen. En het leuke is: het is in de stad Brighton, waar je ook genoeg kunt ontdekken!

Hoe ziet jouw ultieme reis eruit?

Een deel actief bezig zijn, een deel musea bezoeken, natuurlijk een concert, en ik bezoek altijd wel een lokale platenzaak. (Rough Trade in Londen bijvoorbeeld – prachtige zaak met ook regelmatig live muziek)

Welk land heb jij ooit bezocht puur voor de muziek?

Niet puur voor muziek, maar vorig jaar toen ik nog voor RTL Boulevard werkte mocht ik interviews in Londen doen, waar toen ook Arctic Monkeys in de O2 Arena speelde. Geweldige ervaring om in zo’n mega arena die band te zien.

Je interviewt ook regelmatig artiesten, wat is het meest bijzondere interview tot nu toe geweest?

Dat was zonder twijfel mijn interview met Damon Albarn (Gorillaz, Blur) en Paul Simonon (The Clash). Damon Albarn is 1 van mijn grote muzikale helden, en ik mocht hem spreken in Paradiso vlak voor de show van The Good, The Bad And The Queen. Vooraf enorm zenuwachtig, maar wat een aardige man! Zal het nooit vergeten.

Wat is voor jou de ultieme roadtrip song?

Whatever van Oasis! Zo’n track van: je kunt alles doen en laten wat je wilt – je hebt vakantie!

Welke reis staat er op de planning?

In augustus gaan we naar Praag, altijd een mooie stad, in november gaan we naar Dublin toe voor een concert van Gerry Cinnamon – een geweldige nieuwe artiest uit Schotland, en een beetje de stad zien. En voor oktober staat New York op de planning.

Heb je nog reistip(s) die je graag wilt delen met onze volgers?

Als je graag naar concerten gaat, check via songkick.com of er in de stad waar je heen gaat een concert is. Het is geweldig om livemuziek in het buitenland te zien, je ziet een favoriete artiest – en een compleet nieuwe concertzaal.

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

AD


Meer inspirerende blogs

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten?...

‘Pak elke kans die je krijgt om iets nieuws te ontdekken’.

Johanna is al jaren vaste gastblogger bij Liefde voor Reizen. Ze nam ons mee naar o.a. Marokko, Hong Kong, Brugge...

Interview met Nikki – “Luister naar het advies van de lokale bevolking”.

Sinds juni 2020 is Nikki vaste gastblogger bij Liefde voor reizen. Met zijn passie voor reizen en leuke schrijfstijl weet...

Interview met Robbert van Backpackblog.nl

Robbert is backpacker in hart en nieren, een 9 tot 5 baan is niks voor hem. Het liefst reist hij...

Interview met Valerie – ‘Ik verlang nu nog meer naar reizen’.

De pandemie gooit al meer dan een jaar roet in het eten bij reisfanaten. Zo ook bij onze vaste gastblogger...

Rondreis in 555 quizvragen – Interview Tim Hartman

Rondreizen door Europa door middel van quizvragen. Tim Hartman kwam op dit geniale idee en bundelde 555 vragen over Europa...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy